Zoeken

Roofs 2020-03-81 Storax is officieel verdeler van Skylux lichtkoepels in Nederland

Productnieuws

Storax bv is al meer dan 40 jaar leverancier van een breed scala aan luiken, zoals vloerluiken, dakluiken, wandluiken, explosieluiken en vluchtluiken. Onlangs is het assortiment nog verder uitgebreid met Skylux lichtkoepels.

Het programma van Skylux bestaat uit lichtkoepels in kunststof, glas of hybride. In totaal biedt men 180 verschillende afmetingen en meer dan 6000 mogelijke combinaties, die grotendeels uit voorraad leverbaar zijn. Door slimme designs bieden deze lichtkoepels tot 40% meer lichtinval dan traditionele oplossingen. De kwaliteit en duurzaamheid zijn daarnaast uitstekend, daarom biedt men standaard 10 jaar fabrieksgarantie.

Polycarbonaat

Veel dakdekkers kiezen voor een polycarbonaat koepel vanwege de nodige voordelen:

Hoge slagvastigheid

Deze koepel wordt ook de pantserkoepel genoemd, omdat hij zeer slagvast is, namelijk 250 x hoger dan glas van dezelfde dikte. De koepel garandeert dan ook de 1.200 Joule door­valveiligheid. Deze doorvalveiligheid is cruciaal, zeker nu platte daken meer betreden worden voor het onderhouden van zonnepanelen en technische installaties.

Licht gewicht

Kunststof is licht van gewicht. Daardoor kan de dakdekker de koepel eenvoudig alleen installeren.

Lichtdoorlatend en toch hittewerend

Polycarbonaat is een transparante kunststof, maar kan tegelijkertijd ook hitte-werend zijn d.m.v. een heatstop laag. Deze laag reflecteert 49% warmtestralen terug (dit is 24% meer dan bij een heldere koepel).

Inbraakveilig

Dankzij de inbraakvertragende, rode klipdop is de koepel inbraakveilig.

Een grote keuze aan vormen en formaten

Skylux kunststof koepels zijn verkrijgbaar in verschillende vormen. De meeste dakdekkers kiezen voor bolvormige koepels, omdat deze zelfreinigend zijn. De piramidevormige koepel wordt vaak toegepast vanwege de esthetische meerwaarde.

Hoge isolatiewaarde

Een koepel met meerdere wanden of de EP-versie zorgt voor een hogere isolatiewaarde. Vaak wordt gekozen voor 3-wandige koepels. Dit biedt méér energiebesparing (tot 35%!) voor een kleine meerprijs.