Zoeken

Roofs 2020-03-86 Nieuwslijn

All-up introduceert de nieuwste K1100 RSX autokraan

De Duitse kranenbouwer Klaas heeft onlangs een nieuwe autokraan geïntroduceerd. Het betreft de nieuwe Klaas kraan K1100 RSX. De leverancier in Nederland is All-up uit Almelo, die vrijwel alle producten van de bekende merken Klaas en Paus in haar portefeuille heeft.

Ard Nijkamp, directeur van All-up: ‘Deze kraan is echt ons paradepaardje. De K1100 RSX Autokraan is de grootste en krachtigste autokraan van Klaas, een kraan met echt indrukwekkende prestaties, met een maximale hijslast van 6.000 kg, een zijdelings bereik van 35 meter met 1.000 kg, 45 meter met 500 kg en een haakhoogte van 60 meter! Bovendien is de kraan uitgerust met het innovatieve automatische afstempelsysteem.

Uiteraard is ook deze kraan leverbaar met diverse aandrijfsystemen, als PTO, separate dieselmotor of 380Volt bouwstroom. De Jibdelen zijn hydraulisch uitschuifbaar middels de afstandsbediening. Tevens is de kraan inzetbaar als 2- of 3- persoons hoogwerker.

agenda

29 februari-8 maart 2020, Batibouw 2020
Brussels Expo, Brussel (B), Info: www.batibouw.be

17-19 maart 2020, Solar Solutions 2020
Expo Haarlemmermeer, Info: www.solarsolutions.nl

24-26 maart 2020, Building Holland 2020
RAI Amsterdam, Info: www.buildingholland.nl

QUOTE VAN HET DAK

“Wij zitten aan het einde van de keten en moeten ons naar onze ketenpartners net zo opstellen als de gebruiker van het gebouw zich naar ons opstelt.
Zo bouw je aan commitment in de keten. Als we dit helemaal doortrekken – maar daar zijn we nog niet – dan wil je eigenlijk dat de mijn waar het staal uit afkomstig is zegt: ik lever dit, maar over dertig jaar wil ik het in deze staat terug hebben.”

Thomas Rau (1960), tijdens de bijeenkomst ‘Rauw op je dak’ van Amsterdam Economic Board, 8 maart 2018.

Dakranden in alle kleuren

Roval Aluminium heeft voor de 60x64-uitvoering van standaarddakrand nieuwe Ral-kleuren op voorraad. Het vernieuwde kleurenpallet van de Roval-Standaard (151255) bestaat uit de Ral-kleuren 7016, 7021, 7037, 7039, 8019, 9001, 9005, 8006 en 9010, snel leverbaar. Voor de aluminium dakrand Roval-ClassicPLUS® 60 x 60 mm-uitvoering (145350) zijn naast de blank geanodiseerde versie, nu ook de Ral-kleuren 7016 en 9005 uit voorraad leverbaar. Een andere kleur kan ook, want vrijwel alle Ral-kleuren zijn leverbaar. Daarnaast levert men de aluminium dakranden desge­wenst inclusief boorgaten, bevesti­gingsmiddelen, hoekstukken en verbindingsplaatjes.

PERSONALIA

Bjorn Cents is per 1 januari bij SealEco gestart als Technical Accountmanager Midden Nederland. Cents heeft een flink aantal jaren commerciële ervaring opgedaan in de retailwereld en wil zich graag opnieuw gaan bewijzen bij SealEco. Hierbij zal hij ondersteund worden door Roy Modderkolk, die tot januari het rayon beheerde. Modderkolk gaat de uitdaging aan in het rayon Zuid Nederland.

Nieuwe lijn dakkapellen van FAKRO

FAKRO introduceert een nieuwe lijn dakkappellen. Bij het ontwerp van de dakkappellen heeft de fabrikant licht, ruimte, comfort en duurzaamheid als uitgangspunten genomen. Het resultaat is een intelligente
constructie die drie tot vijf keer meer lichtinval oplevert. Hierdoor ontstaat er op een zolderverdieping een zee van licht én extra leefruimte. De dakkapellen zijn zo geconstrueerd dat ze binnen één dag te plaatsen zijn. In veel gevallen kan dit zonder vergunning.

Het assortiment is opgebouwd uit drie klassen: Basis, Plus en Lux. Er is keuze uit dakkapellen met twee tot tien ramen. De Plus en Lux vormen een modern alternatief voor de traditionele dakkapel. Beide hebben zowel aan de boven- als aan de onderzijde ramen. Naast een grote hoeveelheid binnenvallend daglicht bieden deze modellen met twee rijen ramen natuurlijk ook een spectaculair vrij uitzicht.

Vakblad steilDAK winnaar Krokante vLeestegel

steilDAK, het vakblad voor hellende daken, heeft De Krokante vLeestegel gewonnen. Dat hebben de makers van de podcast De Krokante Leesmap op 9 januari bekendgemaakt tijdens de live-opname van hun vijftigste aflevering in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam.

In De Krokante Leesmap bespreken schrijver en columnist Marcel van Roosmalen, programmamaker Noortje Veldhuizen en presentator Roelof de Vries tijdschriften. Ter gelegenheid van de vijftigste editie van de podcast, reikten de drie een prijs uit aan het blad dat ze van alle besproken tijdschriften het best vonden.

De eerste aflevering van De Krokante Leesmap verscheen in februari 2018. Tegenwoordig is het één van de populairste podcasts van Nederland. Naast steilDAK waren ook Quest Historie en Voetbal International in de race voor de Krokante vLeestegel.

BMI Monier en BMI Icopal garanderen dakprestaties op het allerhoogste niveau

Met als thema ‘Uw dak, Ons vak’ introduceert BMI Nederland op Building Holland beheer­systemen voor het onderhoud van platte en hellende daken en diverse nieuwe producten. BMI ontwikkelde deze beheersystemen voor zowel nieuwbouw als renovatie. Uitgangspunt ­vormen de eisen die aan het dak gesteld worden. Om architecten, uitvoerders, vastgoed­eigenaren en -beheerders bij de ontwerpfase, bij de bouw én de exploitatie optimaal te kunnen adviseren, heeft BMI Nederland het Specificatieteam opgezet. John Veenman en Stijn Heesakkers, beiden specificatiespecialist bij BMI Nederland, zullen op de beurs aanwezig zijn om inzicht te geven in de vele keuzes die gemaakt kunnen worden om een daksysteem te bouwen dat op het allerhoogste niveau blijft presteren. In hun adviezen leggen zij veel nadruk op aspecten als duurzaamheid, recycling en circulariteit. De diverse bitumineuze en TPO producten van BMI Icopal voor platte daken zijn zonder uitzondering vrijwel volledig recyclebaar. Bij de ontwikkeling van deze producten wordt tevens veel aandacht besteed aan de lange levensduur en de mogelijkheden van hergebruik. Met de ontwikkelde beheersystemen blijft de kwaliteit op hoog niveau, hetgeen de levensduur van de verwerkte dakbanen verlengt. Op het hellend dak loopt BMI Monier ook voorop in duurzaamheid. Onder andere door het ontwikkelen van een proces waarbij betonnen dakpannen 100% kunnen worden gerecycled.