Zoeken

Roofs 2020-04-80 Nieuwslijn

agenda

Na alle verplaatsingen i.v.m. het coronavirus zijn de juiste data als volgt:

8-9 juli 2020, The Solar Future NL
DeFabrique, Utrecht, Info: www.thesolarfuture.nl

7-9 september 2020, Solar Solutions International
Expo Haarlemmermeer, Info: www.solarsolutions.nl

25 september 2020, Feestavond voor de dakenbranche
Hotel Zuiderduin, Egmond aan Zee, Info: www.dakvanhetjaar.nl

6-8 oktober 2020, Brabanthallen Den Bosch, GEZAMENLIJKE BEURZEN:
Renovatie 2020, www.vakbeursrenovatie.nl
PREFAB 2020, www.prefabbeurs.nl
Energie 2020, www.vakbeursenergie.nl
Monument 2020, www.monumentenbeurs.nl
Zero Emission | Ecomobiel, www.ecomobiel.nl
Industrial Heat & Power, www.industrialheatandpower.nl

27-29 oktober 2020,Building Holland 2020
RAI, Amsterdam, Info: www.buildingholland.nl

3-5 november 2020, PROVADA
RAI, Amsterdam, Info: www.provada.nl

Holding IsoBouw neemt Nederlands recyclingbedrijf over

BEWiSynbra Group, de holding van IsoBouw, heeft een meerderheidsbelang gekocht in het Nederlandse bedrijf De Wijs-van Loon bv, inclusief haar dochteronderneming Poredo bv. BEWiSynbra ziet duurzaamheid als een belangrijk strategisch drijfveer van het bedrijf, waarbij circulariteit een integraal bedrijfsonderdeel vormt. Het verzamelen en recyclen van EPS-materiaal is de kernfunctie van een apart opgericht bedrijfsonderdeel: BEWISynbra Circular.

PERSONALIA

Peter Maaskant heeft twintig jaar ervaring in de bouw. Na avonturen bij Saint Gobain Weber Beamix, Icopal en BUVA heeft hij besloten om verder te gaan bij Dakned bv. “In de dakenbranche voel ik me gewoon thuis, dus dit was een mooie kans.”

Jubileumactie ZInkunie

Zinkunie bestond vorig jaar 20 jaar en dat heeft men niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Klanten werd gevraagd om een foto van de mooiste, leukste of grappigste momenten met Zinkunie (producten) in te sturen. Hieruit zijn uiteindelijk drie winnaars gekozen. Duinkerke Dak & Zink, Robbert van Rooijen en G.J. van Hell wonnen een foto van hun project op canvas. Zinkunie laat weten iedereen te willen bedanken voor de mooie inzendingen.

QUOTE VAN HET DAK

Geen dak boven mij
Geen muren keren het weer
Alles komt binnen

‘Straathaikoe’, Walsteeg in Utrecht (2017)

Nieuwe bitumineuze onderlaag EshaBase G EPS van BMI Icopal

Met de introductie van de nieuwe bitumineuze onderlaag EshaBase G EPS geeft BMI Icopal antwoord op vragen uit de markt om een veelzijdige stabiele onderlaag die makkelijk verwerkbaar is. Met een dikte van 3 mm vormt EshaBase G EPS een solide en vlakke basis voor zowel meerlaagse mechanisch bevestigde, als voor losliggende geballaste dakbedekkingssystemen. De nieuwe dakbaan vormt tevens een optimale bescherming voor ongecacheerde EPS isolatiepanelen.

De nieuwe dakrol bestaat uit een geïmpregneerd glasweefsel, voorzien van een onder- en boven­coating van gemodificeerd bitumen. De onder- en bovenzijde van de rol zijn vervolgens afgewerkt met folie. In eerste instantie is deze onderlaag speciaal ontwikkeld voor de bescherming van ­ongecacheerde EPS isolatiepanelen. Tijdens het branden van de toplaag voorkomt EshaBase G EPS namelijk dat de EPS isolatie insmelt. Door de flexibele opbouw is deze dakrol op alle ondergronden inzetbaar. Bij het uitrollen ligt de baan strak en goed vlak op het dak.

Easyfairs Nederland stelt locaties beschikbaar in strijd tegen coronavirus

Easyfairs Nederland heeft besloten actief mee te werken aan de strijd tegen het coronavirus. De beurs- en eventorgani­sator en tevens eigenaar van Evenementenhal Gorinchem en Hardenberg en uitbater van Evenementenhal Venray zal haar locaties ter beschikking stellen aan de lokale en nationale overheden die betrokken zijn in de strijd tegen de verdere verspreiding van het coronavirus.

De evolutie van het coronavirus en de snelheid van de ingrijpende maatregelen die de overheden nemen om de verdere verspreiding tegen te gaan hebben een verregaande impact, direct of indirect, op de gehele bevolking en op alle economische sectoren. De sector van beurzen en events is in het bijzonder getroffen aangezien alle evenementen die de komende weken gepland waren in zo goed als alle landen zijn uitgesteld. Aangezien Easyfairs haar steentje wil bijdragen aan de collectieve maatregelen tegen het coronavirus, heeft het bedrijf aan de Nederlandse overheden voorgesteld om haar locaties ter beschikking te stellen in functie van hun noden. Dit geldt ook voor alle buitenlandse eventlocaties van Easyfairs: in België gaat het om Flanders Expo (Gent), Antwerp Expo (Antwerpen), Nekkerhal Brussels North (Mechelen) en Namur Expo (Namen) en in Zweden om Kistamässan (Stockholm), Malmömässan (Malmö) en Abymässan (Gothenburg).

Eurosafe Solutions vestiging Dordrecht verhuist naar nieuw pand

Specialist in valbeveiliging Eurosafe Solutions verhuisde per 23 maart naar een nieuwbouwpand aan de Toermalijnring 2210 in Dordrecht. Het bedrijf heeft het hoofdkantoor in Zwolle en een vestiging in Dordrecht. Door de groei voldeed het oorspronkelijke pand in Dordrecht niet meer als kantoorruimte en magazijn.