Zoeken

Roofs 2020-05-36 Inbraakwerende vlakkelichtkoepels

Special daglicht

De vlakkelichtkoepels van Heruvent bv zijn getest door SKG-IKOB op inbraakwerendheid. Hierbij is getest volgens Nederlandse en Europese normering: NEN 5096:2011 en EN1627:2011. De vlakkelichtkoepel kwam goed door de beproeving en heeft inbraakwerendheidsklasse 2 behaald, wat vereist is voor het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Het door SKG-IKOB afgegeven attest is op basis van BRL 0105.

De lichtkoepel wordt compleet geassembleerd aangeleverd. Eenmaal vastgeschroefd en ingeplakt is het vrijwel ondoenlijk om via de lichtkoepel een pand te betreden. Het glas is compleet geïntegreerd met de opstand. Doordat HR++ of HR+++ isolatieglas uit meerdere lagen bestaat, en met veiligheidsfolie is samengesteld, is deze vrijwel ondoordringbaar voor inbrekers.

In tegenstelling tot het glas dat gebruikt wordt in ramen en deuren, bestaat het glas in een vlakkelichtkoepel uit minimaal drie ruiten. Een buitenruit, een luchtspouw en twee binnenruiten. Tussen de twee binnenruiten bevindt zich een onzichtbare folie, die de ruiten bij elkaar houdt in geval van glasbreuk. Hierdoor ontstaat een obstakel voor inbrekers, dat vele malen groter is dan bijvoorbeeld een isolatieruit in de achterdeur.

Het attest is eveneens van toepassing op de brandwerende vlakkelichtkoepels van de producent. Deze houden een brand ten minste 60 minuten in het brandcompartiment.

Buiten het eigen kwaliteitssysteem wordt de productiefaciliteit van Heruvent bv in Cuijk ook periodiek aan controle onder­worpen door het onafhankelijke keuringsinstituut SKG-IKOB. Hierbij wordt erop toegezien, dat producten worden ­gemaakt overeenkomstig de certificeringsrapporten.