Zoeken

Roofs 2020-05-52 Platdakraam met grootformaat glasplaat uit één stuk

Special daglicht

In 2016 kwam producent Luxlight uit Westerhoven met de nieuwe lijn platdakramen ‘Illumy by Luxlight’ op de markt. De tweede generatie is aangepast aan de wensen en behoeften uit de markt.

Een grootformaat glasplaat uit één stuk zorgt voor een onverstoord, helder uitzicht naar buiten. Dit nieuwe concept is vertaald naar drie uitgesproken varianten: Day & Night, Energy en Design. Deze drie varianten zorgen voor het meeste daglicht in een woning, maar gooien ook op het gebied van energiezuinigheid, uitstraling en installatiegemak hoge ogen. Ze zijn alle drie direct uit voorraad leverbaar.

Day & Night

De Day & Night-variant is de meest complete uitvoering van het platdakraam. Tot de standaard productkenmerken behoren geïntegreerde ledverlichting en een hoogwaardig plisségordijn van Verosol. Met de geïntegreerde ledverlichting kan op donkere dagen het licht van een zonnige dag worden gesimuleerd in de stand ‘cool white’. ’s Avonds kan worden gekozen voor ‘warm white’ om een sfeervol verlichte woonomgeving te creëren.

Energy

Ook de Energy-variant is uitgerust met een plisségordijn van Verosol. Door dit gordijn te sluiten, ontstaat een extra ­isolerende luchtlaag tussen het plissédoek en het raam. Daardoor kan er nog minder warmte ontsnappen uit de ruimte en dus op energie worden bespaard. Het maakt de Illumy Energy geschikt voor energieneutraal en passief bouwen.

Design

Dit is de basisvariant uit de vernieuwde Illumy-serie. Bij dit model ligt de focus vooral op esthetica en uitstraling. Het platdakraam past strak in het dakvlak. Beeldbepalend is het grootformaat glasvlak uit één stuk, zonder storende tussenstijlen. Hierdoor vervaagt de grens tussen buiten en binnen en is er sprake van een fraai uitzicht naar buiten.

Daglicht heeft een groot positief effect op het welzijn en wooncomfort van bewoners. Dit gegeven ligt ten grondslag aan alle producten van Luxlight. Binnen het Illumy concept wordt op drie manieren gezorgd voor de ­toetreding van zoveel mogelijk daglicht. Als eerste door toepassing van de grootformaat glasplaat uit één stuk. Deze vormt voor daglicht de perfecte ingang tot een woning. Daarnaast wordt in alle platdakramen een Crystall HR++ triple glazing geplaatst. Dit kristalheldere glas is kleurecht en laat meer daglicht door dan standaard glas. Met de nieuwe serie tenslotte, kunnen glasoppervlaktes ­worden gerealiseerd tot maar liefst 12m².