Zoeken

Roofs 2020-05-74 Activiteitencentrum ADRA Share & Care geopend

Pand gerealiseerd met behulp van sponsoring

Op 6 februari werd het ADRA Share & Care-gebouw in Huis ter Heide officieel geopend. Het activiteitencentrum is met behulp van sponsoring, o.a. uit de dakenbranche, gerealiseerd.

ADRA is een internationale ontwikkelingsorganisatie met een christelijke grondslag. De (zelfstandige) organisatie zet zich wereldwijd in voor sociale en economische gelijkheid. Door samen te werken met vrijwilligers, partner­organisaties, lokale vestigingen en lokale gemeenschappen draagt men structureel bij aan de zelfredzaamheid van mensen en gemeenschappen in rampgebieden en ontwikkelingslanden.

Sociale en economische rechtvaardigheid

Middels het project ADRA Share & Care wil men een bijdrage leveren aan sociale en economische rechtvaardigheid in de omgeving. Dit betekent dat men mensen, ongeacht hun achtergrond, sociaal wil activeren en laten participeren en dat men verbindingen wil creëren tussen mensen en culturen en duurzaamheid nastreven. Dit is de achtergrond voor de realisatie van het gebouw. De organisatie is gevestigd in het voormalig scoutinggebouw van de Hiram Edson Groep, maar het pand is in de afgelopen jaren ingrijpend gerenoveerd. In 2017 was al het (asbesthoudende) dak vervangen (zie Roofs september 2017).

Bij de projecten in ontwikkelingslanden worden steeds in samenwerking met het bedrijfsleven mooie resultaten ­geboekt. Om het nieuwe activiteitencentrum in Huis ter Heide te realiseren, is dezelfde werkwijze gehanteerd. De stichting heeft een ANBI-certificering, wat inhoudt dat sponsoringen in natura en dienstverleningen aftrekbaar worden gemaakt via de boekhouding van het sponsorende bedrijf.

Opening

Directeur Geert Hendriks vertelde tijdens de opening over het werk van ADRA Nederland en haar maatschappelijke doel (zowel internationaal als lokaal). Internationaal is  het vooral gericht op de zelfredzaamheid van kansarme bevolkingsgroepen. Het lokale project ADRA Share & Care is gericht op verbinding, participatie en integratie en sociale en economische ondersteuning van zwakkeren in onze maatschappij.

Lydia van Rhenen, coördinator ADRA Share & Care, vertelde vervolgens over de activiteiten die het team vanaf 2017 heeft gedaan bij o.a. het AZC in Zeist en Leersum en Kwintes in Amersfoort. Ze vertelde ook over de activiteiten die voor de komende tijd staan gepland: gezondheids­activiteiten, laagdrempelige verkoop van kinderkleding en speelgoed, samen koken en eten en Nederlandse taallessen.

Nadat alle aanwezige sponsoren in het zonnetje werden gezet door Christa Breure, fondsenwerver ADRA Nederland, vertelde zij verder over de tot stand gekomen sponsoringen van materialen en dienstverlening, op vakbeurzen en door telefonisch contact. Tenslotte werd een plaquette onthuld door Wim Rietveld, technisch begeleider en Christa Breure. Met deze openingshandeling is het Activiteitencentrum ­officieel in gebruik genomen. ?

Sanering en nieuw dak ADRA Share & Care te Huis ter Heide

  • Opdrachtgever: ADRA te Huis ter Heide
  • Asbestsaneerder: Sloopalles.nl te Lunteren
  • Dakdekker: Frank Dak en Wand te Wateringen
  • Leverancier isolatieplaten: Falk Bouwsystemen te Ede
  • Zetwerk: Metaalzetterij Midden Nederland te Ede
  • Bevestigingsmiddelen: Fastener Point te Ede