Zoeken

Roofs 2020-05-80 Nieuwslijn

agenda

7-9 september 2020, Solar Solutions International
Expo Haarlemmermeer, Info: www.solarsolutions.nl

25 september 2020, Feestavond voor de dakenbranche
Hotel Zuiderduin, Egmond aan Zee, Info: www.dakvanhetjaar.nl

1 oktober 2020, DAKEN & ZAKEN
Evenementenhal Gorinchem ‘Next Level’, Info: www.dakenenzaken.nl

6-8 oktober 2020, Brabanthallen Den Bosch, GEZAMENLIJKE BEURZEN:
Renovatie 2020, www.vakbeursrenovatie.nl
PREFAB 2020, www.prefabbeurs.nl
Energie 2020, www.vakbeursenergie.nl
Monument 2020, www.monumentenbeurs.nl
Zero Emission | Ecomobiel, www.ecomobiel.nl
Industrial Heat & Power, www.industrialheatandpower.nl

20-23 oktober 2020, glasstec 2020
Messe Düsseldorf (D), Info: www.glasstec-online.com

27-29 oktober 2020, Building Holland 2020
RAI, Amsterdam, Info: www.buildingholland.nl

3-5 november 2020, PROVADA
RAI, Amsterdam, Info: www.provada.nl

Geen Rotterdamse Dakendagen in 2020

De Rotterdamse Dakendagen gaan in 2020 niet door. Vanwege de corona­crisis is men genoodzaakt het programma een jaar uit te stellen. Dit jaar geen weekend met tienduizenden mensen op de vele open daken, inspirerende daktours en evenementen op daken in het centrum van Rotterdam.

Dit betekent niet dat daken minder relevant zijn geworden voor de ­toekomst van de stad. Daken en balkons zijn in deze tijden van quarantaine een welkome plek voor frisse lucht en contact met je omgeving. Daarnaast blijft Rotterdam, net als steden over de hele wereld, naar de toekomst kijken. En in die toekomst spelen daken een belangrijke rol. De organisatie blijft ervan overtuigd dat een gelaagde stad, waar daken volop gebruikt worden, bijdraagt aan een gezonde, levendige toekomst. Dit jaar gaan we niet met duizenden bezoekers de daken op om dit te vieren, maar moedigt de organisatie iedereen aan dit voor zichzelf wel te doen.

Protocol ‘Veilig naar de Vakbeurs’ in de maak

In samenwerking met branchevereniging CLC Vecta en vertegenwoordigers van alle sub-sectoren is de coalitie Veilig naar de Vakbeurs een protocol aan het opstellen. Hiermee kan de zakelijke evenementensector gehoor geven aan de oproep van de overheid om plannen aan te leveren voor de anderhalvemetereconomie.

Vakbeurzen hebben relatief weinig bezoekers in verhouding tot de beschikbare ruimte. Door te werken met tickets met een specifiek tijdstip kunnen wij bezoekers zo spreiden dat genoeg afstand altijd gegarandeerd is. Andere onderdelen van het voorgestelde protocol zijn het creëren van veilige routing naar en door locaties, ruime beschikbaarheid van hygiënemiddelen, en instructies aan exposanten om ook hun stands veilig in te richten.

Men hoopt dit protocol nog deze week aan te kunnen bieden aan de overheid. Zo kunnen vakbeurzen hopelijk zo snel mogelijk weer open, waardoor de sector kan dienen als een test case die ook de openstelling van publieksevenementen kan bespoedigen. Men zal het voorgestelde protocol zo snel mogelijk op onze site publiceren.

Als de sector straks op verantwoorde wijze weer open kan gaan, blijven banen behouden en kunnen vakbeurzen opnieuw dienen als het fundament onder veel sectoren. Wel zal een lager bezoekersaantal onvermijdelijk leiden tot lagere omzetten. Om een gezonde bedrijfsvoering mogelijk te maken, zal de overheid dan ook moeten nadenken over extra ondersteuning voor zo lang als dat nodig is. Ook hiervoor zet Veilig naar de Vakbeurs zich in.

PERSONALIA

Mawipex

Sinds 1 februari is Erwin van Dilst werkzaam bij Mawipex als accountmanager Daksystemen. Van Dilst is de contactpersoon voor o.a. voorschrijvende instanties en zal samen met
de Firestone dealers en dakdekkersbedrijven het succes van Firestone EPDM en Firestone RESISTA pir isolatie verder uitbouwen in Nederland. Hij heeft reeds 20 jaar ervaring met de verkoop van A-merken in de bouw en dakensector.

Leadax

In deze vreemde, onzekere tijd kiest Leadax er bewust voor om op koers te blijven in de ontwikkeling van de circulaire economie en een extra impuls aan de werkgelegenheid te geven. Daarom heeft men in de afgelopen weken meerdere nieuwe collega’s aangetrokken: zowel in productie als in sales. De producent heeft er veel vertrouwen in dat als alle markten weer open gaan, de wereld versneld door zal gaan met circulair bouwen.

VERHUIZINGEN

Bistasco Dakmaterialen
Met ingang van 4 mei 2020 opent een nieuwe Bitasco Dakmaterialen vestiging in de stad Utrecht. Vanuit deze vestiging kan Bitasco haar klanten in de regio nog beter bedienen. Verkoper Ralf Stekelenburg gaat deze
uitdaging samen met Martin Hoogendoorn aan. Ralf is al meer dan 20 jaar actief in de groothandelsbranche voor dakdekkers waarvan al acht jaar voor Bitasco Amsterdam en Martin brengt 18 jaar dakervaring met zich mee. Het adres is: Savannahweg 59A, 3542 AW Utrecht.

Begroeningstechniek Joru Support bv
Begroeningstechniek Joru Support is verhuisd. Het nieuwe adres is: Heierkerkweg 3A, 5928 RM Venlo.