Zoeken

Roofs 2020-06-80 Nieuwslijn

agenda

7-9 september 2020, Solar Solutions International
Expo Haarlemmermeer, Info: www.solarsolutions.nl

25 september 2020, Feestavond voor de dakenbranche
Hotel Zuiderduin, Egmond aan Zee, Info: www.dakvanhetjaar.nl

1 oktober 2020, DAKEN & ZAKEN
Evenementenhal Gorinchem ‘Next Level’, Info: www.dakenenzaken.nl

6-8 oktober 2020, Brabanthallen Den Bosch, GEZAMENLIJKE BEURZEN:
Renovatie 2020, www.vakbeursrenovatie.nl
PREFAB 2020, www.prefabbeurs.nl
Energie 2020, www.vakbeursenergie.nl
Monument 2020, www.monumentenbeurs.nl
Zero Emission | Ecomobiel, www.ecomobiel.nl
Industrial Heat & Power, www.industrialheatandpower.nl

20-23 oktober 2020, glasstec 2020
Messe Düsseldorf (D), Info: www.glasstec-online.com

27-29 oktober 2020, Building Holland 2020
RAI, Amsterdam, Info: www.buildingholland.nl

3-5 november 2020, PROVADA
RAI, Amsterdam, Info: www.provada.nl

Installatie & Elektro Vakbeurs verplaatst naar 24-26 november 2020

De komende editie van Installatie & Elektro Vakbeurs, die gepland stond op 8, 9 en 10 september 2020 in Evenementenhal Hardenberg, wordt verplaatst naar 24-26 november 2020. De corona-maatregelen die de Nederlandse overheid momenteel oplegt met betrekking tot evenementen houden in dat deze tot 1 september niet door mogen gaan. “Ondanks dat Installatie & Elektro Vakbeurs net na die periode plaatsvindt, hebben we in de afge­lopen periode nauw contact gehad met onze exposanten. Uit deze gesprekken kwam naar voren dat er draagvlak is vanuit een overgroot deel van hen om de beurs enkele maanden te verplaatsen”, zegt Mathilde Koniuszek namens Installatie & Elektro Vakbeurs.

Quote van het dak

“Het compromis is een goede paraplu, maar een slecht dak; het is tijdelijk doelmatig, vaak verstandig in de partijpolitiek, maar bijna zeker onverstandig in staatsmanagement.”

James Russell Lowell (1819-1891). Amerikaans schrijver en diplomaat.

Protocol ‘Veilig organiseren van zakelijke bijeenkomsten’

De coalitie Veilig naar de Vakbeurs werkt met branchevereniging CLC Vecta en vertegenwoordigers van alle sub-sectoren aan een protocol ‘Veilig organiseren van en deelnemen aan zakelijke bijeenkomsten.’ Met dit protocol geeft de sector gehoor aan de oproep van de overheid om plannen aan te leveren voor de anderhalvemetereconomie. Men rekent er op dat dit protocol aanleiding zal zijn voor de overheid om op zo kort mogelijke termijn op verantwoorde wijze de organisatie van beurzen, congressen, corporate events en vergaderingen opnieuw toe zal staan.

Het protocol bevat richtlijnen voor opdrachtgevers, organisatoren, accommodaties, toeleveranciers, bezoekers en deelnemers van zakelijke bijeenkomsten. Uitgangspunten zijn de geldende adviezen en maatregelen die door het RIVM zijn gepubliceerd. Het belangrijkste uitgangspunt is dat bezoekers, deelnemers en werknemers altijd 1,5 meter afstand houden. Om dit mogelijk te maken, zal het aantal gelijktijdige aanwezigen moeten worden gelimiteerd. De richtlijn voor de bezettingsgraad voor beurzen is 1 persoon per 10 vierkante meter. Dat kan gerealiseerd worden door bijvoorbeeld te werken met verplichte voorregistratie, eventueel in combinatie met specifieke tijdssloten. Ook kan de gebruiksoppervlakte vergroot worden, of gekozen worden voor andere oplossingen.

Goedkeuring van het protocol zal niet automatisch betekenen dat beurzen, congressen, corporate events en vergaderingen direct weer georganiseerd kunnen worden. Wel zal het de kans vergroten dat dit zo snel mogelijk het geval kan zijn.

Subsidie voor EPDM dakbedekking

Voor ondernemers en/of opdrachtgevers die willen investeren in milieuvriendelijke technieken en producten heeft de overheid twee aantrekkelijke subsidieregelingen in het leven geroepen. Om aanspraak te kunnen maken op deze regelingen moet een product voldoen aan strenge criteria op het gebied van duurzaamheid. HERTALAN® EPDM dakbedekking is een mechanisch bevestigd membraansysteem, waarbij de bevestiging is uitgevoerd met de inductietechniek van Rhinobond®.

D.m.v. de milieu-investeringsaftrek ( MIA ) en de willekeurige afschrijving milieu-investering (Vamil) komen ondernemers in aanmerking voor een fiscaal voordeel, wat in totaal kan oplopen tot 9.75% van de totale investeringssom. De MIA-regeling geeft de mogelijkheid om 27% van de investering voor een milieuvriendelijke installatie af te trekken van de fiscale winst.

Daylight Awards 2020 uitgereikt

Op de UNESCO International Day of Light zijn de ontvangers van de Daylight Award 2020 bekendgemaakt. Juha Leiviskä (Finland) ontvangt de Daylight Award voor zijn unieke vermogen om in zijn architectonische werk daglicht een integraal onderdeel van zijn gebouwen te maken. Russell Foster (Verenigd Koninkrijk), krijgt de prijs voor zijn klinische studies bij mensen die belangrijke vragen over het effect van licht behandelen. Henry Plummer (Verenigde Staten) wordt geëerd voor zijn levenslange werk van het opnemen van daglichtverschijnselen in zijn briljante fotografie en schriftelijk werk. Deze buitengewone onderscheiding wordt alleen dit jaar uitgereikt ter ere van de 40e verjaardag van de Daylight Award.