Zoeken

Roofs 2020-07-11 Feestavond voor de dakenbranche verplaatst naar 19 maart 2021

annulering Dak van het Jaar 2019

De feestavond voor de dakenbranche wordt verplaatst naar vrijdagavond 19 maart 2021. Dit vanwege de coronamaatregelen: de organisatie is van mening dat het feest onder de huidige omstandigheden niet op een goede manier georganiseerd kan worden. De prijswinnaars zullen hun awards op een andere manier ontvangen.

Het jaarlijkse evenement zou in eerste instantie afgelopen 20 maart zijn gehouden. Tijdens deze avond zouden de prijzen voor het Dak van het Jaar 2019, in de categorieën platte en hellende daken, worden uitgereikt. Ook zou in beide categorieën de Dakenman of -vrouw van het Jaar worden uitgeroepen en zouden er wellicht oeuvreprijzen worden uitgereikt.

Nadat bekend werd dat Nederland in een ‘intelligente lockdown’ zou gaan, werd de avond verplaatst naar 25 september. Na de persconferentie van 24 juni j.l. werd duidelijk dat, hoewel de maatregelen verder werden versoepeld, de anderhalvemeter-maatregel voorlopig van kracht zal blijven. Het concept van de feestavond voorziet naast de prijsuitreiking ook in de gelegenheid te netwerken. De genomineerden, sponsors en andere belangstellingen zitten tijdens de prijsuitreiking aan tafels en tussendoor is er volop gelegenheid om elkaar te ontmoeten. Wanneer mensen 1,5 meter afstand van elkaar moeten houden, is het organiseren van een netwerkevenement onmogelijk, om nog maar te zwijgen van de feeststemming die nodig is om een dergelijke avond succesvol te kunnen organiseren.

Daarom heeft de organisatie besloten het evenement dit jaar niet te organiseren. De respectievelijke prijzen en oorkondes zullen op een andere manier bij de prijswinnaars en genomi­neerden worden bezorgd. Hiervan zal in Roofs verslag worden gedaan. De shortlist van de genomineerde projecten zou tijdens de prijsuitreiking met filmregistraties worden gepresenteerd, deze films zullen online worden gepubliceerd.

Op 19 maart 2021 zal naar verwachting de prijsuitreiking wel doorgang kunnen vinden. Tijdens deze avond zullen in Hotel Zuiderduin in Egmond aan Zee de awards voor Dak van het Jaar en Dakenman- of vrouw van het Jaar 2020 worden uitgereikt.