Zoeken

Roofs 2020-07-64 Anjo Vent-Alu 3000 is doorontwikkeld

Productnieuws

Anjo heeft de dubbelwandige Vent-Alu 3000 plakplaten innovatief doorontwikkeld. Hierdoor ontstaat een volledig recyclebaar modulair plat dak ontluchtingssysteem met een milieuvriendelijker productieproces.

De wens van Anjo was om met de doorontwikkeling van de plakplaten een bijdrage aan de circulaire economie te leveren. De plakplaat kan volledig gedemonteerd en gerecycled worden, met weinig tot geen verlies aan kwaliteit van de grondstoffen.

In de nieuwe generatie Vent-Alu 3000 plakplaten bestaat de isolatie uit EPS en is er voor de bevestiging van het PP binnendeel een mechanische verbinding ontwikkeld. Het isolatiedeel bestaat uit speciaal ontworpen Polystyreen SE schuim, dit type EPS is vlamvertragend en vlamdovend gemodificeerd. De ontwikkeling en productie van het isolatiedeel is een samenwerking met Kingspan Unidek.

De isolatie van de dubbelwandige plakplaat en bevestiging van het binnenwerk bestond voorheen uit 2-componenten Purschuim. Door deze doorontwikkeling van de dubbelwandige plakplaten heeft men geen chemische processen meer in de fabriek, het isolatiedeel wordt schoner en milieuvriendelijker geproduceerd.