Zoeken

Roofs 2020-07-78 Nieuwslijn

agenda

7-9 september 2020, Solar Solutions International
Expo Haarlemmermeer, Info: www.solarsolutions.nl

1 oktober 2020, DAKEN & ZAKEN
Evenementenhal Gorinchem ‘Next Level’, Info: www.dakenenzaken.nl

20-23 oktober 2020, glasstec 2020
Messe Düsseldorf (D), Info: www.glasstec-online.com

27-29 oktober 2020, Building Holland 2020
RAI, Amsterdam, Info: www.buildingholland.nl

6-8 oktober 2020, Brabanthallen Den Bosch, GEZAMENLIJKE BEURZEN:
Renovatie 2020, www.vakbeursrenovatie.nl
PREFAB 2020, www.prefabbeurs.nl
Energie 2020, www.vakbeursenergie.nl
Monument 2020, www.monumentenbeurs.nl
Zero Emission | Ecomobiel, www.ecomobiel.nl
Industrial Heat & Power, www.industrialheatandpower.nl

MSA lanceert een volledig nieuwe V-Series™ harnaslijn

MSA Safety heeft de volledig nieuwe V-Series™ harnaslijn gelanceerd: de ‘volgende generatie in valbescherming’. Terwijl deze oorspronkelijke serie V-FORM- en V-FIT-harnassen nu geleidelijk verdwijnt, zullen hun namen blijven bestaan: ze worden vervangen door producten van de volgende generatie die optimale comfort, mobiliteit en flexibiliteit bieden. Men breidt de V-Series-harnaslijn verder uit met de V-FORM+™ en de V-FLEX™ (het premium product van het assortiment), waardoor men het beste comfort in zijn klasse kan bieden op alle prijsniveaus. Elk harnas uit de nieuwe V-Series-lijn heeft een exclusieve snelkoppelingsgesp in racestijl voor een nauwsluitende, comfortabelere pasvorm, waarbij dikke borstbanden of lastige gespen niet meer nodig zijn.

Accreditatie Examen Zonnestroom voor BDA Opleidingen

BDA Opleidingen is na een strenge selectie door de installatiebranche en InstallQ geaccrediteerd voor het afnemen van de examens voor het Ontwerpen van Zonnestroomsystemen. Naast CITO is BDA nu de enige opleider die dit specifieke examen mag organiseren. Bedrijven die een erkenning willen als gecertificeerd zon-installateur kunnen nu voor het eerst voor alle geaccrediteerde trainingen en examens bij één opleider terecht. Daarmee bezit BDA Opleidingen als grootste zonopleider nu een unieke positie in Nederland.

QUOTE VAN HET DAK

“Het dak van mijn huis ligt vol met zonnepanelen. Als ik thuis ben, ben ik een behoorlijk groene kerel.”

Bill McKibben (1960), Amerikaanse schrijver en milieuactivist

RECTIFICATIE

In de lijst met betrokken partijen onderaan de projectbeschrijving van Boijmans van Beuningen in Rotterdam (‘Melting pot van creativiteit, Roofs juni 2020) is een aantal storende fouten geslopen. Ten onrechte is onvermeld gebleven dat Soprema Nederland de bitumineuze dampremmende laag en eerste laag van het dakbedekkingssysteem leverde. Ook zijn per abuis de vestigingsplaatsen van de dakdekker en de hovenier verwisseld. Dakdekkersbedrijf Mastum Daksystemen is gevestigd in De Meern en dakhovenier Van der Tol is gevestigd in Amsterdam.

PERSONALIA

Wilco den Hartog is per 1 juni bij Dakned gestart als medewerker verkoop buitendienst. Hij heeft een jarenlange ervaring in de dakenbranche en wil nu zijn steentje bijdragen aan de verdere groei van de dakgroothandel.

Verkoelen Weert laat medewerkers bedrijfsfeest thuis vieren

Door het coronavirus kon het jaarlijkse bedrijfsfeest van Verkoelen Weert niet doorgaan. Om toch de medewerkers een hart onder de riem te steken én om de lokale ondernemer te ondersteunen heeft men de medewerkers een pakket met Verkoelen bier verstrekt, onder het motto: geen bedrijfsfeest, dan maar een mooi feestje in de tuin!

Renolit plant bos om CO2 te helpen verlagen

Voor elke drie verkochte rollen Renolit Alkorsmart plant Renolit bomen aan in Afrika, Latijns-Amerika en Azië. Tot op vandaag heeft het bedrijf, in samenwerking met Treedom, al 1500 bomen geplant. Treedom is een organisatie die het mogelijk maakt om op afstand bomen aan te planten en die zo bijdraagt aan het behoud van onze planeet.

NAAMSWIJZIGING

De van oorsprong Belgische onderneming Eternit zet een belangrijke stap in haar jarenlange geschiedenis. Voortaan zal de bouwmaterialenproducent wereld­wijd onder de nieuwe bedrijfsnaam Etex opereren. De naam Eternit blijft wel bestaan als één van de drie commerciële merken die de groep aanbiedt.