Zoeken

Roofs 2020-09-36 Daken & zaken

daken & zaken

Wordt verplaatst van 1 oktober 2020 naar 30 september 2021

Anjo introduceert kunststof kap voor Vent-Alu 2000

Anjo heeft de Vent-Alu 2000 serie uitgebreid met een kunststof kap voor de maten 200 en 250 mm. Met de Vent-Alu 2000 serie van Anjo zijn grote luchthoeveelheden af te voeren. Deze complete serie is nu uitgebreid met een kunststof kap voor de maten 200 en 250 mm. De kap heeft een fraai uiterlijk en is niet gevoelig voor indeuken, bovendien wordt eventuele condens optimaal afgevoerd. Doordat de kap is uitgevoerd in PP, is deze UV-bestendig en zeer sterk.

De PP kap heeft een diameter van 250 mm en past op de bestaande enkel- en dubbelwandige plakplaat 250 mm en op de nieuw ontworpen plakplaat 200 mm. Eén kap dus voor de twee diameters. De plakplaten zijn ook met een PVC-coating leverbaar. De PP bovenkap heeft, net als de aluminium uitvoering, een zeer grote ventilatiecapaciteit.

Er is bij de ontwikkeling van deze producten veel aandacht besteed aan de circulariteit en sustainability. De Vent-Alu 2000 serie met PP kap is opgebouwd uit herbruikbare metalen en kunststoffen, is geheel demonteerbaar en alle onderdelen zijn volledig te recyclen.

Hodak Dakmaterialen: groothandel in dakmaterialen en toebehoren

Hodak Dakmaterialen is een jonge en dynamische groothandel in dakmaterialen. Vanuit de vestigingen met een uitgebreid assortiment dakmaterialen wordt heel dakdekkend Nederland bediend. Het bedrijf gaat voor lange termijn relaties: goede service staat dan ook hoog in het vaandel. Met de aanwezige kennis en expertise ondersteunt men graag bij de dagelijkse dakwerkzaamheden, ook met het uitvoeren van berekeningen, dakinspectie of trekproef.

Vanuit ons magazijn levert men zowel EPDM dakbedekking als bitumen dakbedekking op locatie. EPDM dakbedekking maakt men daarnaast desgewenst op maat. Zo voorkomt u onnodig afval en hoeft u geen naden te maken. Naast dakbedekking biedt men ook een brede keuze daktoebehoren, zoals isolatiematerialen, lichtkoepels,  hemelwaterafvoeren en daktrimmen. Ook biedt men gratis opleidingen en trainingen aan. Daarmee blijft u altijd op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van daktechnieken, duurzaamheid en meer. Hodak is kortom een veelzijdige groothandel die graag meedenkt om de juiste oplossingen aan te dragen voor dakproblemen. De ervaren medewerkers staan klaar om uw kennis te verbreden.

Meerwaarde voor de opdrachtgever

Inmiddels is het alweer acht jaar geleden dan wij een onderdeel zijn geworden van het Amerikaanse Carlisle Incorporate. Toch kennen de meeste verwerkers ons nog het best als EPDM producent van de merken RESITRIX® en HERTALAN® en de aluminium dampremmer ALUTRIX®. De overname heeft ons bedrijf vele voordelen gegeven, van een financieel sterke partner tot internationale kennisdeling. Onderwerpen als multifunctionele daken, circulair bouwmateriaal, duurzaam ontwerpen en een vuurvrije verwerking worden als waardevol ervaren.

Bevestiging middels inductie kende haar introductie in 2009 en is overgekomen vanuit de Amerikaanse markt. Het is inmiddels een bewezen techniek, waarbij stroom wordt opgewekt middels een magnetisch veld. Als dit veld vervolgens in aanraking komt met, in dit geval, een metalen drukverdeelplaat (DVP), dan wordt deze verwarmd. Deze DVP’s hebben een speciale coating, afgestemd op het te gebruiken dakbedekkingsproduct. Deze coating wordt door het inductieapparaat geactiveerd en verbindt zich zo aan de bovenliggende kunststof dakbedekking. Er wordt tijdelijk een (koel)magneet op de verbinding geplaatst, zodat de dakbedekking en de DVP met elkaar in verbinding blijft en kan afkoelen. De lascyclus bedraagt slechts 5 seconden en het apparaat geeft met een toon aan wanneer de bevestiging een feit is, het koelmagneet blijft 30 seconden staan. Na 35 seconden is de bevestiging gereed. In het systeem wordt met meerdere koelmagneten gewerkt, waardoor de effectieve verwerking optimaal wordt.

Natuurlijk hebben we nog meer te bieden. RESITRIX en ALUTRIX hebben hernieuwd het Amerikaanse FM approval ontvangen, voor onze EPDM dakafdichting hebben we een separaat DuboKeur factsheet op laten maken. Wij beschikken over de mogelijkheid dat uw opdrachtgever kan deelnemen aan een subsidieregeling van de Rijksoverheid (tot 10% investeringsaftrek). Als laatste merken we een groei in de toepassing van EPDM als gootafdichting.

Partner in mechanische bevestigingsoplossingen voor de gebouwschil

Bevestigingsmiddelen spelen een cruciale rol in de algehele kwaliteit en veiligheid van de totale dak- en gevelconstructie, ondanks dat ze een relatief klein deel uitmaken van het systeem. Bij Eurofast streeft men ernaar de klant zoveel mogelijk te ontzorgen. In de zoektocht naar de meest geschikte mechanische bevestigingsoplossing voor de specifieke situatie. Waardoor elke gebouwschil kwalitatief hoogwaardig bevestigd kan worden en bestand is tegen alle weersinvloeden.

Eurofast is fabrikant van het toonaangevende merk Eurofast®en een full-service technisch adviesbureau voor het mechanisch bevestigen van de gebouwschil. Men biedt een breed assortiment bevestigingsproducten aan, voor het mechanisch bevestigen van plat dak- en gevelconstructies van industriële en commerciële gebouwen. Aangevuld met een full-service pakket, bestaande uit onder andere verschillende berekeningen en pull-out testen.

Het productprogramma is nu ook uitgebreid met de oplossing voor het bevestigen van dakbedekking in combinatie met afschotisolatie op betonnen ondergronden. Deze bevestiger heeft de naam Eurofast® Adjustable Screw (EAS) en wordt in combinatie met onze tules gebruikt.

Duitse specialist in veiligheidsvoorzieningen

SKB Sicherheitskonzepte Breuer GmbH is gespecialiseerd in de productie van valbeveiligingssystemen voor platte daken en kan als fabrikant van ankervoorzieningen terugblikken op jarenlange ervaring. Men biedt een uitgebreid assortiment aan producten en diensten en voldoet in alle opzichten aan de groeiende eisen. De ankervoorzieningen worden uitsluitend in het Duitse productiebedrijf vervaardigd. Daardoor kan het bedrijf gunstige prijzen en een snelle levering garanderen. Ook levert men tijdens de planning- en montagefase advies. Uiteraard geldt dit ook voor maatwerk, waarbij men kan inspelen op wensen van de klant. Men biedt ook een grote selectie van de nodige toebehoren.

SKB Breuer Sicherheitskonzepte GmbH biedt de volgende productgroepen:

 • Ankerpunten voor alle onderconstructies, geproduceerd uit RVS;
 • Kabelsystemen;
 • Aluminium relingen in alle denkbare vormen;
 • Kooiladders, overstaptrappen & ladders;
 • Lichtkoepel doorval-beveiliging;
 • Ladder-borgingen;
 • Looppaden;
 • Dakhaken;
 • Eventuele montage op locatie.

Veiligheids- en bevestigingssystemen

Als Europese fabrikant levert Etanco bevestigingssystemen en toebehoren voor de waterdichtheid in verschillende sectoren van de bouw, zoals dak- en gevelbekleding, dakbedekking, veiligheid, façade, isolatie, houtbouw en meer. Met zo’n 800 medewerkers, 5 productiefabrieken, 7 filialen door heel Europa, 80.000 verschillende producten heeft de groep Etanco in meer dan 65 jaar een zeer compleet assortiment ontwikkeld.

Het segment veiligheid omvat voorzieningen voor het platte dak zoals dakrandbeveiliging, ankerpunten, lijnsystemen, koepel- en lichtstraatbeveiliging en looppaden. Met kooi­ladders en brugtrappen is ook een veilige toegang tot het dak gegarandeerd. Uiteraard zijn al deze producten conform aan de gangbare Europese normen.

Om de onderhoudsmensen in alle veiligheid te laten werken op de daken, wordt door Europa steeds vaker de permanente collectieve dakrandbeveilingen aanbevolen. Deze kunnen zelfdragend, verankerd, recht, schuin, gebogen, neerklapbaar, in aluminium of staal en eventueel zelfs in de bedrijfskleuren geleverd worden. Ze zijn eenvoudig en snel door de dakdekker zelf te plaatsen zonder uitgebreide opleiding. Ander voordeel: de dakeigenaar heeft geen jaarlijkse ­keuringskosten meer.

Met 101 verschillende ETA-keurmerken beschikt Etanco bovendien over een enorm aantal verschillende bevestigingsmaterialen voor het platte dak. Dit voor verschillende ondergronden, zoals staalplaat, beton cellenbeton, hout of andere. Door de steeds hogere isolatienormen en de daarbij horende dikkere isolatiepaketten kan men steeds langere bevestigingssystemen aanbieden. Met de Etancoplast tule HP4 en HP6 biedt men een schroef/tule combinatie met een zeer scherpe punt die uitermate geschikt is voor dakrenovaties. Zonder voorboren prikt u door de oude dakbedekking heen.

Help, ik moet wat met water doen!

Optigrün Benelux is marktleider als het gaat om retentie­daken. Al meer dan 750.000 m² retentiedak is uitgeleverd. Dat de vraag zo groot is naar dit type dak, is eenvoudig te verklaren: vaak is het verplicht binnen de wateropgave om alle verhard oppervlak, dus dak en bestrating in de volle grond, te compenseren middels waterberging. Dit kan in de huidige stedenbouwopgave bijna enkel nog op het dak. Er is water nodig voor de daktuin, de gevelbegroeiing, de interieurbeplanting of het toilet, dus waarom het water af laten stromen naar het riool of infiltratievoorziening, terwijl je het juist hard nodig hebt? Het gaat steeds vaker over zowel wateroverlast als watertekort in Nederland.

Optigrün Benelux kan dit als enige echt slim oplossen ­middels een retentiedak met Smart Flow Control, waarbij ook voldaan wordt aan de wateropgave en vergunningen. Veelal wordt 60 tot 120 mm waterberging vereist en om dit binnen 24 uur met een bepaalde afstroomsnelheid weer leeg te laten lopen. Dit is alleen te garanderen met slimme, zogenaamde dynamische waterbergingssystemen.

Een sedumdak of standaard daktuinsysteem voldoen niet aan de wateropgave. Ze bufferen wel water, maar die buffering werkt als een spons. Die kan je niet zomaar leeg laten lopen, dit is afhankelijk van het weer, de wind, opname van de planten en dus ook de verdamping. Dit is dus niet te garanderen binnen 24 uur. Daarnaast moet er vaak minimaal 60 mm waterberging zijn die gegarandeerd in 24 uur weer leeg te maken is. Die 60 mm moet in een open ruimte opgeslagen worden om vervolgens leeg te lopen. Dit gaat niet in drainagelagen dunner dan 85 mm. De traditionele drainagelagen zijn ontworpen om water dat te veel is, zo snel als mogelijk af te voeren en water dat je nodig hebt vast te houden. Het water dat de lagen vasthouden is verwaarloosbaar, 20-25 liter per m² is binnen een paar dagen al verdampt en hiermee los je het watertekort niet op.

Eigenlijk zorgt de verplichting van een retentiedak in de Omgevingsvergunning vaak voor een beter en kwalitatief hoogwaardige dakbedekkingsconstructie, maar de dakdekkers moeten deze kwaliteitstandaard wel hanteren en niet zonder overleg verschillende aannames en bezuinigingen doorvoeren om de klus maar binnen te halen.

‘Dual density’ EPS-isolatie voor het platte dak

IsoBouw heeft met PowerTop een nieuwe generatie plat dak isolatie. Het product combineert de beste eigenschappen van airpop® (EPS) in één plaat. Dankzij de ontwikkeling van nieuwe productietechnieken kan de fabrikant verschillende materialen/densiteiten samenvoegen (dual density). Het gevolg: een optimale productafstemming op prestatie en prijs. Zo profiteert men van de uitstekende isolatiewaarde van EPSHR en de intensieve beloopbaarheid van EPS 150-SE.

PowerTop is ideaal bij de toepassing op staaldaken waarop zonnepanelen gemonteerd worden. Dankzij de harde toplaag zijn daken met PowerTop veilig belastbaar met PV-systemen (incl. ballast). Met een beloop- en begaanbaarheidsklasse D en een lange duur belastbaarheid van 40 kPa voldoet het product prima. Het dak blijft bij het monteren of onderhoud van installaties probleemloos toegankelijk. Het heeft een brandreactieklasse B-s1, d0. Met betrekking tot de brandveiligheid voldoet PowerTop ook bij de toepassing van PV-systemen aan de geldende regelgeving en Vakrichtlijnen.

De isolatieplaten zijn voorzien van een brede sponning van 30 mm. Met een 1-laags verlegging ontstaat hiermee een gesloten isolatieschil in minder arbeidstijd. De sponning waarborgt ook een goede onderlinge verbinding tussen de platen, waardoor het wisselen van platen als gevolg van een ongelijk staaldak tot het verleden behoort. Voor de bevestiging is slechts 1 werkparker nodig.

Smart³ project: Renolit plant een bos om CO2 te helpen verlagen

Voor elke drie verkochte rollen Renolit Alkormart plant Renolit bomen aan in Afrika, Latijns-Amerika en Azië. Tot op vandaag heeft het bedrijf, in samenwerking met Treedom, al 1.500 bomen geplant. Treedom is een organisatie die het mogelijk maakt om op afstand bomen aan te planten en die zo bijdraagt aan het behoud van onze planeet. Met het Smart³ project heeft toonaangevend kunststofprocent RENOLIT maar één doel: bossen en oerwouden aanplanten en zo de CO2 uitstoot verminderen. Hiermee wil het bedrijf haar ecologische voetafdruk, hoe klein ook, compenseren.

De bouwsector is verantwoordelijk voor ongeveer 36% van de CO2-uitstoot en 40% van het energieverbruik binnen Europa. Energie-efficiëntie is dus cruciaal voor de toekomst van de industrie: de impact van de klimaatverandering, de toenemende schaarste aan natuurlijke hulpbronnen en energie, maar gewoonweg ook het besef dat er geen planeet B is, dwingt de mens op zoek te gaan naar steeds efficiëntere oplossingen en producten.

Met een dikte van slechts 1,2 mm biedt de Renolit Alkorsmart dakbaan meer dan alleen waterdichtheid en een goede mechanische en chemische weerstand. Ze is vooral ook energiebesparend, duurzaam, veelzijdig, esthetisch én bestand tegen uv-straling. Het is een dunnere dakbaan met een langere levensduur. Er is dus een positieve balans tussen de gebruikte grondstoffen en de prestaties tijdens de levensduur.

Zonnepanelen op het platte dak

Hoe klein het risico ook is: een zonnepaneel is een elektrische installatie. Er kan dus kortsluiting optreden die tot brand leidt. Zonnepanelen bevinden zich in de regel dichtbij onder­liggende bouwmaterialen, zoals de dakisolatie. Toepassing van isolatiematerialen met een Euro-brandklasse A1 is een elementaire voorwaarde voor een veilig plat dak. Ingeval van brand blijft onbrandbare isolatie tijdens brandbelasting intact en blijven de isolatieplaten de dakconstructie beschermen.

Met het groeiend aantal geïnstalleerde zonnepanelen in Nederland is er een toenemend belang voor de verzekerings­branche om zicht te krijgen op het technische aspect van zonnepanelen en de risico’s die daarmee samenhangen. In de Preventiebrochure Zonnepanelen van het Verbond van Verzekeraars wordt nadrukkelijk aangeraden om reeds tijdens de ontwerpfase te kiezen voor een onbrandbaar isolatiemateriaal. Er zijn inmiddels ook al situaties bekend waarbij verzekeraars de brandverzekering van gebouwen opzegden vanwege de combinatie van zonnepanelen met niet-brandveilige isolatiematerialen.

ROCKWOOL steenwol is uiterst brandveilig: het is onbrandbaar en verdraagt temperaturen tot boven de 1.000 °C. Steenwol isolatie geeft nooit aanleiding tot het ontstaan van een brand, draagt niet bij aan branduitbreiding of een flash over en veroorzaakt geen toxische rook. Bijkomend voordeel: Deze dakisolatie hoeft niet te worden meegenomen in de vuurlastberekening volgens NEN 6090. Brandbare isolatie­materialen moeten hierin altijd worden meegenomen. Op platte daken met zonnepanelen is het toepassen van ROCKWOOL isolatie dan ook de veilige keuze. Het heeft bovendien een zeer lange levensduur van wel 75 jaar en blijft gedurende de gehele levensduur onverminderd presteren.

Sempergreen introduceert twee nieuwe groendakconcepten

Ons klimaat verandert. Dit leidt tot een toename van extreme weersomstandigheden, zoals steeds vaker voorkomende hevige regenbuien. Om overstromingen en waterschade door extreme neerslag te voorkomen, introduceert Sempergreen het Detentiedak, een innovatief en bewezen effectief groendakconcept opgebouwd uit vier unieke lagen, dat toepasbaar is op daken met een dakhelling tot maximaal 5°. Eén van de belangrijkste redenen om voor een Detentiedak te kiezen is dat regenwater wordt gebufferd in de opbouw en uiteindelijk vertraagd wordt afgevoerd richting de hemelwaterafvoer. Zelfs in verzadigde toestand is het Detentiedak in staat om het regenwater volledig te bufferen en gecontroleerd af te voeren. De watervertraging kan hierbij oplopen tot wel 24 uur. Zo wordt het rioolstelsel ontlast gedurende hevige stormen, waardoor de kans op overstroming wordt gereduceerd. Het Detentiedak kan voldoen aan de waterparagraaf en is daarmee een waardevolle oplossing in de strijd tegen overtollig regenwater.

Toekomstbestendige woonwijken dienen over enkele jaren energieneutraal of -leverend zijn. Een DuoRoof kan hier een belangrijke bijdrage aan leveren door de combinatie van een groendak met zonnepanelen. Het DuoRoof is geschikt voor alle hellende daken tot 45°. Terwijl de zonnepanelen op het DuoRoof energie opwekken, draagt het groen bij aan biodiversiteit, zorgt het voor verkoeling op warme dagen, verbetert de luchtkwaliteit en ervaren bewoners een prettige groene woonomgeving. Bovendien leveren zonnepanelen een beter rendement in combinatie met een groendak. Binnen dit concept levert Sempergreen het groendaksysteem en wordt samengewerkt met andere partijen op het gebied van zonnepanelen, irrigatie en valbeveiliging. DuoRoof speelt een belangrijke rol in het realiseren van een energiezuinige, natuurinclusieve en duurzaam gebouwde omgeving en is daarom de ideale oplossing voor woning­corporaties, architecten, projectontwikkelaars en aannemers die woonwijkprojecten begeleiden en realiseren.

ASTL afschotbevestiger al 9 jaar succesvol in Europa

Eenvoud, duurzaam en 100% stapzeker. Deze eigenschappen zorgen ervoor dat de gepatenteerde ASTL afschotbevestiger van Guardian in heel Europa met succes al jaren wordt ­toegepast. Door het telescopisch effect veert de tule mee met de isolatie. Loop je ernaast of stap je erop, dan beweegt de tule samen met de dakbedekking naar beneden, doordat de schroef vrij kan bewegen in de tule. De ASTL heeft dezelfde rekenwaarden als een standaard combinatie; 600 tot 800 Newton design load – soms zelfs meer – afhankelijk van het type tule en dakbaan.

Door eerst voor te boren met een boor met boorstop creëer je altijd de juiste boordiepte. De boorstop zorgt ervoor dat er in de isolatie voldoende ruimte is om de ASTL moeiteloos te plaatsen, daarnaast zorgt de boorstop ervoor dat het boorgruis wordt ‘weg’ geslagen onder de isolatie. Door het wegslaan van het gruis wordt er voorkomen dat er enerzijds boorgruis mee naar boven komt en anderzijds dat het boorgat wordt ‘vervuild’ met gruis en daardoor de schroef niet goed pakt.

Een ander voorbeeld van een stapzekere combinatie is bijvoorbeeld de SPA-8240 combinatie met een DBTA schroef. Deze schroef is voorzien van een extra schroefdraad, waardoor het plaatje niet meebeweegt met de isolatie en daardoor is de schroef de dakbaan niet zal gaan perforeren. Omdat het plaatje en de dakbedekking niet meebeweegt met de isolatie, ontstaat er wel de kans dat er schade ­ontstaat rondom de overlap.

Lang was het alleen mogelijk om met onze machines alleen de standaard combi tule R45 met schroef te bevestigen. Vanaf oktober 2020 kunnen ook de andere types (bijvoorbeeld RB48: getande tule) worden verwerkt in de machine waardoor sneller en ergonomisch wordt gewerkt.

EJOT Benelux start in Nederland

EJOT is leverancier en producent van bevestigingssystemen voor de buitenschil van een gebouw (industrie- en logistieke hallen, kantoren, ziekenhuizen, luchthaventerminals, etc.). Door de jaren heen heeft men zich ontwikkeld tot een bedrijf met meer dan 3.600 medewerkers. Productie en verkoop vindt wereldwijd plaats vanuit 11 productie-units en 35 verkoopkantoren. EJOT Benelux Bvba verzorgt vanuit Bornem (B) en Gemert (NL) de verkoop, levering van producten voor de productgroep vlakke daken.

Vanaf 1 oktober start EJOT Benelux in Nederland, voor de productgroep vlakdakbevestigers, met een ervaren team. Het bedrijf biedt een compleet en innovatief assortiment bevestigingsmaterialen en gereedschappen, als ook de services zoals windlast­berekeningen en uittrekproeven. Men beschikt voor alle noodzakelijke testgegevens zoals een ETA-Goedkeuring en FM-Goedkeuring. Daarnaast werkt men nauw samen met alle dakbaanproducenten en beschikt men over meer dan 200 windkisttesten met hoge rekenwaardes om daken efficiënt en zeker te kunnen ontwerpen en uitvoeren.

Natuurlijk daglicht voor hellende en platte daken

Naast het ontwerp, slimme (maat)oplossingen en door­dachte materiaalkeuzes creëert daglicht meerwaarde voor een project. Natuurlijk licht geeft een positief gevoel, helpt de mens de dag evenwichtig door te komen én is bovendien gratis. Daglicht betekent minder kunstlicht.

Dat is beter voor het milieu en voor de energiefactuur. Redenen genoeg om dat daglicht een hoofdrol te geven in het project. Als ervaren partner en Belgisch marktleider van lichtkoepels en dakvensters bekijkt Skylux samen met de opdrachtgever hoe natuurlijk daglicht op de voordeligste manier geïntegreerd kan worden in leef- en werkruimtes.

Wilt u een maximale lichtinval en maximale thermische en geluidsisolatie, maar houdt u ook van een strak design? Kies dan voor onze vlakke lichtkoepels met dubbelwandig glas. Ze zien er niet alleen geweldig uit, maar scoren op alle vlakken goed. De Skylux iWindow2 heeft een Ug-waarde van 1,0 W/m2 K dankzij het compacte, isolerende pvc-raam en het superisolerende veiligheidsglas HR++. Je bespaart tot 63 % energie ten opzichte van een klassieke dubbelwandige kunststof koepel. Bovendien bent u zeker van een maximale lichtinval dankzij de rechte PVC opstand 20/00

Onlangs nam Skylux de firma Nordag over. Zo breidt de ambitieuze lichtspecialist zijn aanbod uit met een volledig gamma kwalitatieve, duurzame, veilige én snel te plaatsen kiepdakramen voor hellende daken. Met als feature: een muggenhor aan de buitenkant die naast muggen ook andere insecten, bladeren en zelfs pollen buitenhoudt. De muggenhor is combineerbaar met een donkerder getint screendoek als zonnewering en is standaard inbegrepen in de prijs.

Skylux dakramen zijn gemaakt met aluminium buitenframes die niet in aanraking komen met het hout. De verbinding tussen aluminium en hout bestaat uit afstandshouders in pvc. Het maakt de dakramen onverslijtbaar, zelfs in uitzonderlijk slechte weercondities.

Specialist voor dakdekkersgereedschappen

DCE Holland B.V. is sinds 2017 de specialist voor alle dak­dekkersgereedschappen en aanverwante artikelen. Naast onze uitstekende service met innovatieve producten, hebben wij een eigen reparatiedienst, die tegen zeer concurrerende prijzen uw gereedschap kan controleren en repareren. Tevens kunt u bij ons een windlastberekening aanvragen. U krijgt dan van ons passend advies volgens de door u aangeleverde informatie. Ons leveringspakket is zeer breed en omvat onder andere:

 • lijmen en kitten;
 • gereedschappen;
 • bevestigers;
 • dampremmers en plakband;
 • kiezelsteen en groendakprofielen;
 • valbeveiliging;
 • boren en bits.
 • ladders, trappen en steigers.

Eindelijk!

Eindelijk komt er weer een dakenevent in Nederland. Al jaren roept de markt, inclusief wijzelf, dat er weer een goed event moet komen waarbij de gehele dakenbranche zich kan presenteren.

Maar hoe anders ziet de wereld er op dit moment uit, COVID19 en corona zijn de meest gebruikte woorden van de afgelopen maanden. Gezien de beperkingen die de ­coronamaatregelen met zich meebrengen en onze beleidsvisie zag SealEco alsnog af van haar deelname. Wij geloven in het succes van dit event, maar niet onder de huidige omstandigheden. Gelukkig ziet ook de organisatie een succesvol evenement niet slagen en is de beurs ­verschoven naar 2021.

Wij, SealEco, keken met veel plezier uit naar deze dag en wilden ons steentje bijdragen om dit event te doen slagen. Wij zouden een nieuwe naam in de Prelasti familie presenteren. Naast de bestaande ongewapende EPDM membranen “Prelasti S” (Standaard) en de “Prelasti FR” (Vliegvuurbestendig) is er nu ook “Prelasti Fleece”. Een stabiele vlies gecacheerde EPDM dakbaan met alle voordelen die dit product heeft t.o.v. de traditionele EPDM membranen.
Hopelijk ziet de wereld er in 2021 weer heel anders uit en kunnen wij alsnog ons steentje bijdragen aan een zeer ­gewenst dakenevent in 2021.