Zoeken

Roofs 2020-09-49 Elk plat dak stabiel en vlak

Productnieuws

De nieuwe bitumineuze onderlaag EshaBase G EPS van BMI Icopal is een veelzijdige, stabiele onderlaag, die makkelijk verwerkbaar is. Met een dikte van 3 mm vormt de onderlaag een solide en vlakke basis voor zowel meerlaagse mechanisch bevestigde, als voor losliggende geballaste dak­bedekkingssystemen. De nieuwe dakbaan vormt tevens een buffer tegen hittedoorslag, die voorkomt dat ongecacheerde EPS isolatie insmelt bij het branden van de toplaag.

De nieuwe dakrol bestaat uit een geïmpregneerd glasweefsel dat voorzien is van een onder- en bovencoating van gemodificeerd bitumen. Beide zijden van de rol zijn ver­volgens afgewerkt met folie. EshaBase G EPS laat zich goed verwerken in combinatie met zowel APP als SBS. De samenstelling maakt verwerking bovendien het hele jaar door mogelijk. Ook tijdens koude wintermaanden blijft de flexibiliteit behouden.

Dankzij de aan de onder- en bovenzijde aangebrachte folie is het materiaal snel droog te maken, zodat de overlappen, afhankelijk van de ondergrond, ook bij vochtiger ­omstandigheden optimaal gelast kunnen worden.

Antwoord op vragen uit de markt

Volgens Timo Clerkx, Product Manager Plat Dak bij BMI Icopal, is EshaBase G EPS een antwoord op vragen uit de markt. “Verwerkers vroegen om een stabielere onderlaag die op diverse ondergronden en onder elke gewenste bitumen toplaag toepasbaar én makkelijk verwerkbaar is. In eerste instantie werd deze onderlaag speciaal ontwikkeld voor de bescherming van ongecacheerde EPS isolatie panelen. Tijdens deze ontwikke­ling hebben we de vragen van onze verwerkers meegenomen. Het resultaat is een breed toepasbare onderlaag van 3.0 mm dikte met uiterst solide kenmerken, waardoor een stabiel en vlak dak ontstaat. Bovendien is het product recyclebaar, net als al onze andere bitumineuze producten.”