Zoeken

Roofs 2020-09-59 Veiliger gebruik van imperiaal op bedrijfswagen

Productnieuws

De nieuwe telescopische Q-Top Get-Up ladder is een gebruiksvriendelijk arbeidsmiddel dat het op- en afladen van materiaal op een imperiaal nóg veiliger maakt. Door kennis over klimoplossingen en bedrijfswagenaccessoires te bundelen, is deze ladder de eerste in de markt die alle waardevolle functionaliteiten, conform de laatste veiligheidsrichtlijnen combineert.

De wens om een professionele ladder te ontwikkelen, is ontstaan vanuit de visie om de veiligheid van de gebruiker van een imperiaal nóg beter te waarborgen. “De Get-Up ladder is op alle posities aan een Q-Top imperiaal aan te haken en zelfs als arbeidsmiddel op het werk te gebruiken. Ingeschoven neemt de ladder minimale ruimte in beslag. De huidige ladders, die toegang verschaffen tot de imperiaal, zijn functioneel en sterk, maar permanent op de bedrijfswagen aanwezig. Deze ladder is flexibeler in gebruik, gebruiksvriendelijker, duurzaam en voldoet aan de strengste veiligheidsnormen”, aldus marketingmanager Bas Verschoor.

Multifunctioneel

“Deze klimoplossing is uiterst gebruiksvriendelijk,” stelt Maarten Hogervorst, Manager Marketing & Development bij Altrex. “De telescopische ladder kan gebruikt worden om de imperiaal te betreden, maar ook op het werk zelf. De ladder wordt met speciale veiligheidsklemmen aan de zij- of achterkant van de imperiaal gehaakt of tegen een achtergrond geplaatst. De lengte van de ladder wordt automatisch afgestemd op de afstand tussen imperiaal en ondergrond, ook als deze ongelijk is. De rubberen voet biedt optimale grip. Omdat de ladder alleen bij daadwerkelijk gebruik toegankelijk is, kunnen ongenodigde gasten het voertuig niet beklimmen.”

Conform meest recente EN-norm

De Get-Up ladder is van aluminium, dus licht in gewicht. De ingeschoven ladder neemt weinig ruimte in beslag en past zelfs in de kleine bestelwagen. Tijdens het ontwikkeltraject is vooruitgelopen op de aanscherping van regelgeving op klimmaterieel; de ladder voldoet aan de EN131-6 en aan de eisen die gesteld zijn vanuit de Warenwet. De ladder is alleen geschikt voor een Q-Top imperiaal en kan aan de lange zijde of aan de opsteekrol aan de achterzijde gehaakt worden.

Altrex, specialist in klimoplossingen, en Q-Tech, specialist in bedrijfswagenaccessoires, hebben kennis en ervaring gedeeld en verwachten dat het product omarmd wordt door de eindgebruikers. Een vervolgontwikkeling wordt niet uitgesloten.