Zoeken

Roofs 2020-10-81 Altena Dakspecialiteiten breidt assortiment uit met RONA®top EPDM

Productnieuws

“Je hebt een beter paard nodig om de snelle groei van de EPDM-kudde voor te zijn,” aldus Sjors Wolters, directeur van Altena Dakspecialiteiten. “En dat hebben we in RONA®top, een kwalitatief en hoogwaardig product voor iedere dakdekker. Het product werd onlangs voorzien van het KOMO Attest.”

De nieuwe EPDM die Altena Dakspecialiteiten op de markt brengt, is volgens Wolters een mooi en kwalitatief goed EPDM membraan dat zich onderscheidt op de stabiliteit. De dakgroothandel importeert samen met Vos Kunststoffen een tot de ‘Amerikaanse’ EPDM’s behorende dakbedekking. “Een groot verschil met de overige Amerikaanse EPDM’s is dat de RONA®top geproduceerd wordt volgens de extrusie-methode en niet volgens de standaard kalander-methode. Hierdoor is de kans op luchtopsluiting in het membraan minimaal en verkleint het de kans op ongewenste vouw­naden. De EPDM voelt steviger aan, heeft een gladder ­oppervlak en is daardoor soepel en eenvoudig te leggen.”

Kwaliteit

Het product is inmiddels ook voorzien van een KOMO Attest. Uit de testen kwamen hele goede eigenschappen naar voren, waarbij ook de stabiliteit en sterkte onderscheidend zijn. Wolters: “Onze klanten werken al geregeld met dit product en ze zijn positief over deze EPDM. Veelal krijgen wij de volgende reacties terug:

  • voelt dikker en zachter aan met minder plooien;
  • legt gemakkelijk weg;
  • voelt steviger, maar is soepeler.

Aangezien verwerkbaarheid een maatgevende eigenschap is voor een dakdekker, zijn deze opmerkingen voor ons een extra bevestiging van de kwaliteit van deze EPDM. In eerdere publicaties in Roofs werd aangeraden om ‘cowboys’ met minderwaardige producten in de EPDM-markt te weren: wij sluiten ons daar met deze kwalitatief hoogwaardige EPDM natuurlijk helemaal bij aan.”

Toepasbaarheid

“Het betreft een eenlaagse dakbedekking die toepasbaar is op bijna alle ondergronden en systemen, zonder gebruik van open vuur. Het product is in meerdere standaardbreedtes en diktes verkrijgbaar. Groot voordeel is dat een dak met een membraan uit één stuk waterdicht gemaakt kan worden, waardoor de kans op lekkages sterk afneemt. Altena levert de EPDM met een compleet assortiment toebehoren, zodat alle detailleringen op juiste wijze kunnen worden ingewerkt.”

Trainingen

Wolters: “Wij vinden het belangrijk dat de kennis van dit product wordt overgedragen aan onze klanten. EPDM, en de verwerking ervan, heeft specifieke eigenschappen die bepalend zijn voor een optimaal resultaat.

Zo is EPDM één van de meest dampdichte dakbedekkingen en moet, bij renovatie, goed gekeken worden naar de bestaande dakopbouw en de aanwezige dampremmende laag. Bij het overlagen met EPDM van bijvoorbeeld een bitumineuze dakbedekking, ontstaat er in één keer een hele andere situatie m.b.t. de vochtopbouw.”

Het filiaal in Apeldoorn wordt voor Altena Dakspecialiteiten het ‘RONA®top EPDM-centrum. In dit filiaal is ook een ­trainingsruimte voor scholing aanwezig. Ook verzorgt de dakgroothandel training op locatie.