Zoeken

Roofs 2020-10-88 Nieuwslijn

Rheinzink Granum basalte: zwart zink

Granum basalte is de nieuwste oppervlaktevariant in het RHEINZINK assortiment. Het betreft een mat-zwart gefosfateerd zink, dat in moderne architectuur past en zeer goed te combineren is met
pure materialen zoals hout, natuursteen en glas. De intens zwarte laag geeft een compleet nieuwe dimensie aan zink. Het heeft een lange levensduur, is weerbestendig en volledig recyclebaar. Zowel daken, gevels, dakgoten en hemelwaterafvoerbuizen kunnen in deze kleur worden uitgevoerd.

PERSONALIA

Rooftop Energy

René Raaijmakers (52) treedt per augustus aan als nieuwe CEO bij Rooftop Energy bv. Raaijmakers volgt Leendert Florusse op, die het bedrijf in 2011 samen met Raymond Steenvoorden oprichtte.
De organisatie heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot voorname speler voor het plaatsen en financieren van zonnecentrales voor zakelijke klanten.

Dakned

Ben Wisselaar is per 1 september bij Dakned bv gestart als filiaalleider op de vestiging in Rotterdam. Door de snelle groei van deze nieuwe vestiging, was er behoefte aan uitbreiding van het team. Via een wederzijdse klant kwam hij in contact met de dakgroothandel en de functie van filiaalleider sloot aan bij de nieuwe uitdaging die hij zocht. Hij gaat zich samen met zijn collega’s enthousiast inzetten om de verdere groei van Dakned bv te waarborgen.

Stichting Duurzaam Bouwmetaal

Thijs Baneke is per 2 september 2020 benoemd tot voorzitter van de Stichting Duurzaam Bouwmetaal (DBM). De stichting geeft informatie over de toepassing van zink en koper in de bouw. Deze circulaire materialen worden toegepast op daken en aan gevels.

BTL wordt idverde NL

Vanaf 1 oktober gaat BTL, marktleider op de Nederlandse groenmarkt, verder als idverde NL. ”Inmiddels zijn wij bijna twee jaar onderdeel van de idverde groep en daar zijn we trots op!” Aan het woord is Olaf Janssen, voorheen Algemeen Directeur bij BTL, per 1 oktober Country CEO bij idverde. “We hebben in ieder land hetzelfde doel: waarde toevoegen voor onze klanten, voor de gebruikers van groen en voor de omgeving. De samenwerking met onze internationale collega’s inspireert en maakt ons sterker. Dit is voor ons reden om deze volgende stap te zetten.” idverde NL bestaat uit idverde Advies (advies- en ingenieursbureau), idverde Bomendienst (gespecialiseerd in kennisintensieve boomvraagstukken) en idverde Realisatie (aanleg en onderhoud van de groene buitenruimte).

QUOTE VAN HET DAK

‘En hier zit ik dan, op een afstand van jou, een afstand tussen lichamen’

Dean Bowen (1984), stadsdichter van Rotterdam.

De voordracht (op gepaste afstand) vanaf het dak van de Maassilo Rotterdam is te bekijken op de website van de Rotterdamse Dakendagen.

VERHUIZING

Zinkunie Boxtel is verhuisd
Vanaf maandag 31 augustus is het filiaal van Zinkunie Boxtel te vinden op een nieuw adres: Van Salmstraat 40 in Boxtel. Eén deur verder dan de vorige locatie, waar een ruime, nieuwe shop is ingericht.

Materieelservice Douwes Machines wordt Semteq Materieelservice

Al meer dan 35 jaar kan men voor het huren en aanschaffen van materieel bij Douwes Machines terecht. Daarnaast heeft de afdeling Materieelservice de afgelopen jaren een enorme groei doorgemaakt. Inmiddels is besloten de werkzaamheden die onder Materieelservice vallen vanaf 1 september onder een nieuwe naam en vanaf een nieuwe locatie uit te voeren: Semteq Materieelservice in Drachten.

Voor de bestaande relaties verandert er, naast de naam en huisstijl, in principe niets. De service blijft hetzelfde en de contactpersonen blijven bereikbaar via de vertrouwde (mail)adressen en telefoonnummers.

De tweede Dakcursus Platte daken in 2020

Aan de tweede Dakcursus van 2020 werd door 21 personen deelgenomen, het maximum toelaatbare aantal door de RIVM-richtlijnen. De cursus was opgebouwd uit 7 webinars, 1 praktijkdag en 1 examendag. Aan het examen werd door 15 cursisten deelgenomen, van hen behaalden 12 cursisten direct het diploma, een slagingspercentage van 80%. De hoogste examencijfers van de groep werden gescoord door Pieter Bailleul van Recticel België, hij ontving een mooie sculptuur van De Dakconnaisseur. Eervolle vermel­dingen waren er voor Marcel de Bruin van Eurofast (VRF), Jan Willem Jagt van IKO en Johan Ophorst van Daklab.

Momenteel loopt de derde Dakcursus. De eerstvolgende 7-daagse Dakcursus Platte Daken start op 10 november 2020, de eerste cursus in 2021 start op 13 januari. Dit zijn weer fysieke trainingen, waarbij het aantal deelnemers beperkt wordt tot 18. De cursus is vooral bedoeld voor nieuwe instromers en doorstromers in de dakbedekkingsbranche en voor medewerkers van corporaties, gemeenten en aannemers die in relatief korte tijd veel kennis willen vergaren over alle facetten van het platte dak.

Depot Museum Boijmans Van Beuningen wint Rooftop Award 2020

Het dakbos van het Depot Boijmans Van Beuningen is op vrijdag 4 september tijdens het Rooftop Symposium in Capital C in Amsterdam bekroond met de Rooftop Award 2020. Sjarel Ex, directeur van Museum Boijmans Van Beuningen, Arjen Ketting, associate en architect MVRDV, en Michiel van de Bunt, bedrijfsleider bij ZinCo Benelux, ontvingen de Rooftop Award uit handen van DakenDiva Esther Wienese. Rooftop Revolution, de organisator van het symposium en aanjager van het duurzaam benutten van ons daklandschap, wil met de Rooftop Award ambitieuze ‘dak-innovators’ een podium geven en laten zien dat er veel meer kan op onze daken.