Zoeken

Roofs 2020-11-29 BIM-Bestekservice borgt integrale kwaliteit platte daken

PVC dakbedekkingen

Vanaf 20 oktober kunnen bouwprofessionals kosteloos de vernieuwde kant-en-klare Vekudak Bestekservice gebruiken voor platte daken. Hiermee nemen zij de details van dakbanen op in een BIM-model en STABU-bestek. De gebruiker kiest gebouwtype en dakvorm en krijgt van 13 bepalende situaties op het dak de beste dakbedekking, inclusief bestek, bouwdetails, animaties en BIM-bestanden. De vereniging van A-merk fabrikanten en importeurs van pvc-kunststof­dakbedekking zag er aanleiding toe, omdat het dak steeds vaker ook werkplek en verblijfsruimte is. Dat stelt hogere eisen aan kwaliteit.

Een goed ontwerp gaat uit van het gebruik van het gebouw. Met dat uitgangspunt bepaalt de architect het ontwerp en de juiste dakvorm. Dat is het startpunt van de Vekudak Bestekservice: in drie stappen bepaal je je voorkeur voor dakbaan en bevestigingswijze.

Toolkit

De website vekudak.nl biedt de gebruiker een toolkit met technische informatie van dertien bepalende situaties op het platte dak om het bestek te specificeren, inclusief instruc-ties voor de realisatie. Alle details zijn in 3D en in kleur, ze bevatten stappenplannen voor de montage en hebben animaties en uitgebreide montagetoelichtingen van een mechanisch bevestigd, geballast en gekleefd dak. Vanuit de gedachte: afstemming van belangrijke details vooraf bevordert de kwaliteit en voorkomt grote bouwfouten.

Functies

Vekudaks aanleiding voor de BIM-bestekservice voor platte daken is dat het dak steeds vaker ook werkplek en verblijfsruimte is. Daarom spitst het samenspel tussen het dak, de dakbaan en de montage meer toe op de functies van het dak. En is de kwaliteit van product en montage nóg doorslaggevender. Reden waarom Vekudak onder de merknaam ActiefDak al langer inzet op de duurzamere 1,5 mm pvc dakbaan.

Vekudak is de vereniging van A-merk fabrikanten en importeurs van pvc-kunststofdakbedekking actief in Nederland en België.