Zoeken

Roofs 2021-01-46 Efficiënte workflow met slimme bedrijfswageninrichting

Special Logistiek en materieel

Een slimme inrichting van je bedrijfswagen helpt om de laadruimte optimaal te benutten én om niets te vergeten. Daardoor kun je sneller en efficiënter werken. Bedrijfswageninrichter Sortimo weet daar alles van en denkt ook mee in het werkproces.

Voor dakdekkers is het belangrijk om de inhoud van de bedrijfswagen goed samen te stellen. Binnen de daken­branche weet je nooit precies wat je tegenkomt. Je wilt dus niets vergeten, maar zaken dubbel meenemen is ook niet handig want de ruimte in een voertuig is niet onbeperkt. Een bedrijfswageninrichter kan ondersteunen om een bedrijfswagen zo in te richten dat het werkproces zo gemakkelijk mogelijk wordt gemaakt. Dat gaat verder dan alleen het leveren van lichte, veilige en efficiënte opbergsystemen voor bedrijfswagens.

Online configureren

Er zijn meerdere wegen naar de ideale inrichting. Sortimo faciliteert dit met advies op verschillende manieren. Zo kan de ZZP’er of kleine MKB’er gebruik maken van een online tool om de inrichting van de bedrijfswagen samen te stellen. Deze online tool komt eerst met een voorstel op basis van voertuigmerk en -type en het soort werkzaamheden, bijvoorbeeld aannemer of schilder. Dit basisvoorstel is vervolgens naar wens volledig te personaliseren. “Naast de online tools bieden de adviseurs van Sortimo ook volop persoonlijke ondersteuning”, vertelt marketing manager Sandra Mourik van Sortimo. “Veel klanten blijken het toch prettig te vinden als iemand meekijkt met hun online gemaakte keuze, om te kijken of het klopt en logisch is. Dan gaat het bijvoorbeeld ook over of het gereedschap dat je veel gebruikt, direct onder handbereik ligt. Daarnaast vinden klanten het ook prettig om in één van de showrooms op onze vestigingen of bij onze ProPartners de materialen te kunnen zien en aanraken.” Een bestaande inrichting is altijd weer flexibel aan te vullen met accessoires.

Gereedschap-inlays

Op maat gemaakte gereedschap-inlays ondersteunen het werkproces nog verder. Een klant kan zijn gewenste gereedschap of materialen fotograferen en via een online tool indelen en opsturen, waarna de schuimrubberen gereedschap-inlay precies op maat wordt gemaakt. Deze gereedschap inlay kan worden geplaatst in alle laden, koffers en BOXX-en van Sortimo. Mourik: “Doordat de bovenzijde van de inlay zwart is en de onderzijde blauw, valt het gelijk op als er gereedschap ontbreekt. Daardoor weet je zeker dat je alles bij je hebt, ook bij het verlaten van de werklocatie aan het eind van de dag.”

Gepersonaliseerde labels in verschillende kleuren geven structuur aan de bedrijfswageninrichting. Schappen, laden, BOXXen en koffers kunnen eenvoudig worden voorzien van een label, waardoor er nog meer orde ontstaat.

Op het dak

Wanneer de ruimte in het voertuig toch ontoereikend is, kan een dakoplossing uitkomst bieden. Het TopSystem van Sortimo bestaat uit een lichtgewicht aluminium imperiaal die maximale belading mogelijk maakt en die dankzij hoogwaardige verwerking en corrosiebestendige materialen bovendien een zeer lange levensduur heeft. Bovendien is dit imperiaalsysteem flexibel uit te breiden met accessoires, zodat het volledig naar de eigen wensen kan worden samengesteld of later aangepast wanneer de werkzaam­heden veranderen.

Sales director Lars Hendrikx ten slotte: “Onze specialisten ondersteunen bedrijven met grotere wagenparken ook door mee te kijken in de gehele workflow. Dat gaat verder dan alleen de inrichting van bedrijfswagens. Je kunt ook uitkomen op andere oplossingen, zoals onze sContainer voor op de bouwplaats of het downsizen van het wagenpark.”