Zoeken

Roofs 2021-04-15 Dag van de Dakdekker

De tweede dinsdag van september wordt nooit meer hetzelfde:

Je hoort het vaker: we kunnen verzinnen wat we willen, maar het is de persoon op het dak die het allemaal mogelijk maakt. Vanaf dit jaar zal dan ook jaarlijks de Dag van de Dakdekker worden gevierd: elke tweede dinsdag van september wordt de dakdekker in het zonnetje gezet.

Dit jaar zal de dag worden georganiseerd op 14 september. De vakbladen Roofs en steilDAK organiseren deze dag in samenwerking met de markt. Omdat nog onduidelijk is welke coronamaatregelen tegen die tijd zullen gelden, zullen bij deze eerste editie uitsluitend coronaveilige initiatieven worden ontplooid. Er zal – onder meer via een speciale website en advertenties – landelijk aandacht worden gevraagd voor het vakmanschap van dakdekkers. Dakdekkersbedrijven kunnen zich aanmelden voor het aardigheidje, dat namens de markt aan de dakdekkers zal worden aangeboden.

Bij latere edities zal gekeken worden naar de verdere uitbouw van de Dag van de Dakdekker. Op deze wijze willen de betrokken partijen uiting geven aan hun waardering voor het vakmanschap van de dakdekker en het vak promoten. Dakdekkersbedrijven die in aanmerking willen komen voor het aardigheidje, kunnen zich aanmelden via
www.dagvandedakdekker.nl.