Zoeken

Roofs 2021-04-83 Nieuwbouw SealEco kan beginnen

bedrijfsnieuws

“Yes! Het is nu definitief: wij gaan eind dit jaar verhuizen! Eindelijk kunnen we het van de daken schreeuwen”, aldus Edwin van Dijk van SealEco bv te Lemelerveld. Na een lange voorbereidingstijd van bijna drie jaar voor de ontwikkeling van het meest efficiënte gebouw voor SealEco in Nederland is de knoop doorgehakt en kunnen de bouwwerkzaamheden een aanvang nemen.

SealEco is sinds 2017 onderdeel van het internationale bedrijf SealEco AB in Zweden en behoort tot de investeringsmaatschappij Nordic Waterproofing Group, die sinds 2016 beursgenoteerd is op de Nasdaq in Stockholm. Als onderdeel van een internatio­naal bedrijf heeft SealEco in Lemelerveld een enorme groei door­gemaakt. Door verspreiding van productie, opslag en kantoor over drie verschillende panden aan de Handelsweg (18, 20 en 33) in Lemelerveld is de huidige situatie verre van ideaal. Van Dijk: “Om verdere groei mogelijk te maken hebben we beslo-ten uit te kijken naar nieuwe huisvesting en we zijn uitgekomen op complete nieuwbouw. Het goede nieuws is dat SealEco in Lemelerveld blijft. Hierdoor blijft de werk­gelegenheid van onze eigen mensen gewaarborgd. Voor de toekomst zien we zelfs mogelijkheden tot uitbreiding aangezien er ook productie vanuit België naar Lemelerveld zal komen.”

Donderdag 25 februari jl. is officieel de opdracht verstrekt aan Heutink Bouw uit Genemuiden om de nieuwe huis­vesting – ook aan de Handelsweg – ter hand te nemen. Op het totale perceel van 9.500 m2 wordt een productie­ruimte met magazijn van ca. 4.000 m2 gerealiseerd en een kantoorgedeelte met drie verdiepingen, inclusief een opleidingscentrum. “Op deze manier wordt het laatste stukje beschikbare grond op industrieterrein ’t Febriek in Lemelerveld ingevuld met dit mooie pand”, besluit Van Dijk met een grote glimlach. ?

  • Opdrachtgever: SealEco BV, Lemelerveld
  • Ontwerp en directievoering: The Citadel Company, Heino
  • Realisatie: Heutink Bouw, Genemuiden