Zoeken

Roofs 2021-04-94 Nieuwslijn

Agenda

Solar Solutions International

Vakbeurs Solar Solutions International en vakbeurs Duurzaam Verwarmd zullen dit jaar plaatsvinden van dinsdag 28 tot en met donderdag 30 september 2021, in de gebruikelijke locatie Expo Haarlemmermeer. Dankzij de uitrol van vaccinaties neemt de organisatie aan dat de situatie over ongeveer 6 maanden zover verbeterd is dat er een veilige vakbeurs zonder restricties kan worden georganiseerd. Solar Solutions International is de grootste vakbeurs voor zonne-energie in Noordwest-Europa. De beurs draait om meer dan 500 innovaties en 100 praktische seminars over de nieuwste ontwikkelingen rondom energieopslag, slimme producten, en een steeds breder aanbod aan zonnepanelen.

Dach + Holz

De grote vakbeurs Dach + Holz vindt (Corona-proof) plaats van 15 tot en met 18 Februari 2022 in de Messe van Keulen. Exposanten kunnen zich al inschrijven en is vrijblijvend tot 1 september 2021. De planning van de hallen start naar verwachting in mei 2021.

Webinar Optigrün

In de serie Optigrün Benelux Academie 2021: Hekje sluiten, haakje aan! Over Skygard balustrade systeem en Optisafe valbeveiliging. 15 april van 14.00 - 15.30 uur

Flinke besparing op kosten koeling met witte dakbedekking

Uit een studie van de Stichting Circe over het gedrag van Renolit Alkorplan dakbanen in drie verschillende klimaatzones in Europa komen flinke energiebesparingen naar boven. Zo bespaart de witte Renolit Alkorplan Bright in het onderzoek aan energie voor airconditioning 43% in Spanje, 37% in Frankrijk en 19% in Finland in vergelijking met een standaard Renolit Alkorplan dakafdichting. Een opmerkelijk resultaat.

RWA-lichtkoepels

Storax biedt als distributeur van Skylux diverse systemen van RWA-lichtkoepels (rook- en warmteafvoer). Deze RWA-lichtkoepels spelen een essentiële rol bij brand: ze kunnen automatisch opengaan, waardoor rookvrije zones gecreëerd worden. Tegelijkertijd zorgen de koepels voor gratis natuurlijk daglicht en een uitstekende isolatie in tegenstelling tot rookafvoerluiken met aluminium lamellen. Duitse brand-studies tonen aan dat rookkoepels de sterke temperatuurstijgingen onder het dak met ongeveer 300°C laten dalen en zo de belasting op de dakconstructie uitdrukkelijk verminderen. (www.storax.nl)

Top Service

Het kost vaak veel tijd en moeite om de benodigde materialen op het dak te krijgen. Sommige dakdekkers regelen dit zelf, soms heeft de hoofdaannemer het geregeld, maar vaak ook niet. Zowel bij Royal Roofing Materials in het zuiden als bij Soprema in het noorden van Nederland was al ervaring met het per kraan bezorgen van materialen tot op het dak. Dat is nu uitgerold met een landelijke dekking. De nieuwe logistieke dienst van Royal Roofing Materials en Soprema heet Topservice en houdt in dat bestelde dakmaterialen per kraan tot op de werkplek geleverd worden voor een vast bedrag. De service is interessant voor grote klanten en projecten maar ook voor middelgrote projecten zoals bedrijfspanden, gemeentehuizen en scholen en voor moeilijk bereikbare locaties waar de kraan wél bij kan komen en een dakdekker niet. De enige voorwaarde is: minimaal 48 uur voor levering aanmelden.

ABN AMRO: ‘bouw herpakt zich in 2022’

De coronacrisis heeft vooralsnog veel minder impact op de bouw gehad dan op andere sectoren, zo blijkt uit de Sectorprognoses Bouw 2021/2022 van ABN AMRO. Zo heeft de bouw niet stilgelegen, waardoor de sector in zijn geheel in 2020 nauwelijks is gekrompen. De bouwproductie liep licht terug en naar verwachting zal dit in 2021 uiteindelijk oplopen tot een krimp van -3,5 procent. Voor 2022 wordt een groei van 3 procent verwacht, maar dat neemt niet weg dat de bouwsector volgens de bank in rustiger vaarwater komt. Zo zullen er in de komende jaren - vooral als gevolg van de stikstofcrisis - minder nieuwe opdrachten komen. Terwijl de vergunningen voor de woningbouw zich in 2020 herstelden, is hiervan in de utiliteitsbouw nauwelijks sprake. In deze branche zijn over het hele jaar 7,6 procent minder vergunningen afgegeven dan in 2019. Hoewel de vooruitzichten in 2022 verbeteren, zijn er grote verschillen tussen bouwbranches. In 2021 wordt voor alle branches in de bouw nog krimp verwacht, met uitzondering van producenten van hout- en bouwmaterialen (+1 procent) en ingenieurs (+2 procent). De produ­centen zijn bovenin de bouwketen actief en profiteren als eerste van het economisch herstel. De verwachting dat er minder bouwprojecten op de markt komen, kan volgens ABN AMRO juist positief uitpakken. Zo zullen de bouwkosten als gevolg van een dalende vraag minder hard stijgen, wat gunstig is voor de marges. Madeline Buijs, Sector Econoom Bouw van ABN AMRO. “De rust in de bouw biedt in de komende jaren kansen voor ondernemers. Zo worden de tarieven gedrukt doordat er minder vraag is naar personeel en zullen ook de materiaalkosten dalen door de minder grote vraag. Dit zal uiteindelijk ten goede komende van de resultaten in de sector.”

Snijbestendige handschoenen

De handschoenen uit de Duracoil-serie van Showa zijn snijbestendige, dragen als een standaard montagehandschoen, zitten comfortabel en zijn duurzaam. een uitstekende keuze. Dura staat voor duurzaam en Coil is de speciale wikkeltechniek waarbij vezels rond elkaar worden gewikkeld om het comfort én de duurzaamheid te verhogen. Doordat de snijbestendige vezels als het ware ‘ingepakt’ zijn, irriteren deze de huid niet. Duracoil handschoenen kunnen probleemloos langdurig worden gedragen. Dat is dus de comfort van een standaard handschoen én de veiligheid van een snijbestendige handschoen.

Wecal-nieuws

In februari 2021 is het team van Wecal Dak- en Isolatietechniek uitgebreid met Marjanne Lamers en Daan de Kort. Marjanne brengt ruime ervaring mee aan project- en accountmanagement voor haar rol als Medewerkster Verkoop Binnendienst. Daan heeft jarenlange verkoopervaring bij diverse partijen in dakgerelateerde producten en is nu Technisch Commercieel Adviseur voor de daksector in Zuid-Nederland.

Daarnaast heeft Wecal haar jarenlange exclusieve samenwerking met SITEK Insulation in de Benelux een nieuwe impuls gegeven. Door de toenemende vraag naar en toepassingsmogelijkheden van het reeds bekende FESCO, is uitbreiding van het assortiment met RETROFIT en BATIBOARD een logische stap. Deze op perliet (vulkanisch gesteente) gebaseerde isolatie­platen verbeteren de beloopbaarheid, drukvastheid, brandwerendheid en het brandgedrag van daken. Ze zijn speciaal geschikt voor zachte en brandbare ondergronden en ook uitstekend toepasbaar op EPS of steenwol onder PV systemen.

Overname Dakrenovatie Holland

Consolidated en Weijerseikhout zijn per 19 februari een joint venture aangegaan door samen Dakrenovatie Holland over te nemen. Dakrenovatie Holland is een dakspecialist uit Bussum en voornamelijk actief op hellende daken in de Randstad. Deze nieuwe samenwerking heeft voor de drie partijen voordelen op het gebied van kennis, capaciteit en flexibiliteit. Het is voor het eerst dat Weijerseikhout en Consolidated samen een bedrijf overnemen. De intentie is er om deze samenwerking in de toekomst verder uit te breiden en mogelijk nog meer bedrijven over te nemen.