Zoeken

Roofs 2021-05-54 Belangrijke rol voor daglicht in AFAS Experience center

Special daglicht

Een belangrijk uitgangspunt van AFAS voor het AFAS Experience Center was het welzijn van zowel medewerkers als overige gebruikers. Het gebouw moest daarnaast inspirerend zijn – het ligt niet voor niets aan de Inspiratielaan. Daglichttoetreding speelt dan ook een belangrijke rol.

Fotografie: Kingspan Light + Air

Kingspan Light + Air realiseerde in dit state-of-the-art complex een aantal bijzondere glasconstructies die laten zien dat het een project is met zowel technische als esthetische uitda­gingen. Maar het resultaat mag er zijn.

Glazen daken met BIPV

Boven het restaurant bevindt zich een duurzaam dak met BIPV, Building Integrated Photo Voltaic, ofwel in het glas geïntegreerde zonnecellen. Dit is niet alleen duurzaam, maar levert ook een belangrijke bijdrage aan de esthetica en gebouwbeleving.

Theaterkoepels

De twee theaterkoepels van het complex zijn eveneens bijzonder. Ze zijn opgebouwd uit 48 driehoekige ruiten en 31 knooppunten.

Kelderpiramides

De twee beloopbare kelderpiramides hebben een vrij­dragende constructie met een grote overspanning van 9 en 3 meter.

Atriumoverkapping met tripple beglazing

Het complexe glasdak boven het atrium is voorzien van energiezuinige triple beglazing.

Glazen gevels

Tot slot realiseerde Kingspan Light + Air nog vier glazen gevels waarmee gebouwgebruikers direct in contact met buiten staan. Het betreft twee led-gevels en puntgehouden entree- en achtergevels.