Zoeken

Roofs 2021-06-52 Project valbeveiliging, Dr. Knippenberg College, Helmond

Special Veilig en gezond werken

Aanstaande zomer vindt de verhuizing plaats van het Dr. Knippenbergcollege. De Helmondse school ruilt dan de gedateerde huisvesting aan de Nachtegaallaan in voor een prachtige nieuwbouw op de Sport- en beleefcampus De Braak. Samen met Praktijkschool Helmond vormt het Dr. Knippenbergcollege de onderwijscomponent van De Braak, waar tevens gezondheid, breedtesport en topsport samenkomen.

Het schoolgebouw is ontworpen door RoosRos Architecten en heeft een a-typische vorm met drie armen die samenkomen in een hoge vide met centrale ontmoetingsruimte. Onderwijsruimten kunnen op sport-/wedstrijddagen gebruikt worden als ontvangst- en werkruimtes voor media en stewards van Helmond Sport. Hoofdaannemer Heerkens van Bavel Bouw leverde het markante schoolgebouw 24 april op.

Hollanddak BV was als onderaannemer ­verantwoordelijk voor de dakafwerking en de dakbeveiliging. Voor de nieuw­bouw op De Braak is gekozen voor een dakpakket met isolatieplaten van Kingspan (Therma TR26/TT46 FM) en bitumen onderlaag en dakbedekking van Icopal (EshaBase 460P60 resp. EshaGum 470K14). Samen met de dakdekker heeft SFS Benelux hier een horizontaal valbeveiligingssysteem geplaatst. Het SFS valbeveiligingssysteem is op de buitenste daklaag gemonteerd en maakt gebruik van een innovatieve schokabsorberende technologie om de schokbelasting van een val van gebruikers te spreiden en af te voeren, waarbij zowel de gebruiker(s) als de dakconstructie worden beschermd. Het SFS Horizontaal Valbeveiligingssysteem is ontworpen voor vrijwel alle soorten dakconstructies; een reeks toepassingen van specifieke bevestigingsmiddelen maakt dit mogelijk, zoals de thermisch onderbroken High Performance tule-schroef combinatie, structurele BULB-TITE ™ nagels, roestvrijstalen spreidankers, betonschroeven en chemische ankers. Voor meer informatie: www.sfsintec.nl