Zoeken

Roofs 2021-07-66 Oplossingen voor publieksvriendelijke parkeerbeleving

Special Multifunctionele Daken, Parkeerdaken

Parkeergarages zijn steeds vaker aantrekkelijke ruimtes met een veilige uitstraling en logische routing. De trend naar een publieksvriendelijke parkeer­beleving waar mensen zich welkom voelen, zet zich onmiskenbaar door. Speciaal voor esthetische en functionele oplossingen, ontwikkelde Triflex technologieën voor parkeergarages op basis van vloeibare kunststoffen. Ook biedt Triflex duurzame coatingsystemen voor parkeerdaken. Deze membranen beschermen de constructie en door de antislipwerking wordt de veiligheid van de gebruikers verhoogd. Daarnaast krijgt het parkeerdak de gewenste uitstraling vanwege de vele beschikbare kleurvariaties.

De membranen zijn in talrijke uitvoeringen beschikbaar. Herkenbare parkeerplaatsen voor mensen met een lichamelijke beperking, duidelijke loopsuggestiepaden en heldere markeringen. Het grote scala aan kleuren en afwerkingen biedt u alle ruimte om uw parkeergarage de juiste identiteit, een logische verkeersflow en praktische overzichtelijkheid
te geven.

Verkeersveiligheid vergroten

Een goede routestructuur voor voertuigen en voetgangers vergroot automatisch de verkeersveiligheid. Die moet dan ook overzichtelijk, zichtbaar, begrijpelijk, berijdbaar en beloopbaar zijn. Door kleurgebruik of benamingen worden afdelingen en verdiepingen herkenbaar gemaakt voor de bezoeker. Natuurlijk moet de bewegwijzering daarvoor tot in de puntjes verzorgd zijn. De bezoeker kan op die manier in een oogopslag zien waar hij naar toe moet. De plekken voor de uitgangbordjes, voetgangers en auto’s moeten daarom zorgvuldig uitgekozen worden.

Kleurcombinatie

Naast de vergroting van veiligheid kan er ook eindeloos met kleur gecombineerd worden, waardoor een parkeer­garage meer uitstraling krijgt. Bij het naar binnen rijden in een ondergrondse parkeergarage is het namelijk vaak meteen duidelijk dat het over het algemeen vrij donker en somber is, omdat natuurlijk licht ontbreekt. Met de Triflex’ systemen krijgen tussenzones visuele kwaliteit en worden ze door en door beschermd.

Het afgelopen jaar zijn er diverse projecten opgeleverd waar Triflex een steentje aan mocht bijdragen. Twee mooie voorbeelden zijn de parkeervoorzieningen van het St. Antonius Ziekenhuis en Westfield Mall of The Netherlands.

St. Antonius Ziekenhuis

Als gevolg van weersinvloeden en mechanische belasting van auto’s, was de parkeervoorziening van het St. Antonius Ziekenhuis in Utrecht sterk verouderd. Na jaren intensief gebruik was het hoog tijd om de vloeren in een nieuw jasje te steken. De parkeergarage is voorzien van een volledig gewapend, scheuroverbruggend afdichtingssysteem. Het bovendek is onlangs gerenoveerd en nu ook volledig open voor bezoekers. De parkeergarage heeft een verfrissende uitstraling gekregen en is voorzien van een uiterst duurzaam beschermde vloer.

Westfield Mall of The Netherlands

Om ervoor te zorgen dat het vernieuwde winkelcentrum Westfield Mall of The Netherlands aantrekkelijk, veilig en toegankelijk wordt voor bezoekers, moest de ­parkeervoorziening onderhanden worden genomen. Iedere ondergrond heeft bepaalde eigenschappen en stelt zijn eigen eisen. De helling­banen dienen bijvoorbeeld voldoende verkeersbelasting aan te kunnen, het parkeerdek volledig waterdicht en de inpandige parkeergarage antislip en slijtvast afgewerkt te worden. Tevens was de uitstraling een onmisbaar punt. Er is gekozen voor sprekende kleuren in de parkeervoorziening. Niet alleen voor de sfeerbeleving, maar ook voor de veiligheid. Loopstroken in contrasterende kleuren zorgen voor een veilige routing. Door kleurgebruik krijgt de parkeervoorziening haar eigen identiteit en wordt het de gebruiker makkelijk gemaakt om op een veilige en prettige manier de weg te vinden in een openbare ruimte. Onlangs opende het winkel­centrum, of eigenlijk het prachtige belevingscentrum, zijn deuren voor het publiek.