Zoeken

Roofs 2021-07-96 Nieuwslijn

Agenda

14 september 2021, DAG VAN DE DAKDEKKER
Op de tweede dinsdag van september wordt de dakdekker in het zonnetje gezet. www.dagvandedakdekker.nl

25 september 2021, Dag van de Bouw
Jaarlijkse open dag waarop bouwlocaties door heel Nederland hun bouwhekken openstellen. Locaties door heel Nederland. www.debouwmaakthet.nl

28, 29 en 30 september 2021, Solar Solutions International
De grootste vakbeurs voor zonne-energie in Noord-West-Europa. Expo Haarlemmermeer, www.solarsolutions.nl

12, 13 en 14 oktober 2021, Vakbeurs Energie
Al meer dan 15 jaar hét zakelijke platform op het vlak van duurzaamheid en energie. In 3 dagen delen vrijwel alle koplopers in besparing, opwekking en opslag hun kennis met duizenden beslissers.Brabanthallen, ’s-Hertogenbosch. www.vakbeursenergie.nl

11 november 2021, DAKEN & ZAKEN
Dé dakenvakbeurs van Nederland brengt opdrachtgevers, leveranciers en verwerkers bij elkaar. Voor catering en (gratis) parkeer­gelegenheid wordt gezorgd. Evenementenhal in Gorinchem, van 10.00 - 20.00 uur. www.dakenenzaken.nl.

18 maart 2022, DAK VAN HET JAAR 2021
Alvast reserveren in de agenda. Feestavond met verkiezing van Dak van het Jaar 2021 Roofs en steilDAK en bekendmaking Dakenman- of vrouw van het Jaar 2021. Hotel Zuiderduin in Egmond aan Zee. www.dakvanhetjaar.nl.

Dakcursussen Platte daken 2021

Aan de eerste zevendaagse Dakcursus van 2021 werd vanwege de Corona-beperkingen door twaalf personen deelgenomen. Allen namen deel aan het examen, van hen behaal­den elf cursisten direct het diploma, een slagingspercentage van 91%. De hoogste examencijfers werden behaald door Wouter Biemans van Soprema. Hij ontving een mooie sculptuur van De Dakconnaisseur. Eervolle vermeldingen waren er voor Diewertje Hannes van Cibor NV uit België en Michiel Hoes van Foamglas. De cursus werd gemiddeld met een dikke 8 gewaardeerd.

De eerstvolgende Dakcursus van 2021 van september is al vol bezet, er is een extra cursus ingepland in het latere najaar waar nog deelnemers in geplaatst kunnen worden. De cursus is vooral bedoeld voor nieuwe instromers en doorstromers in de dakbedekkingsbranche en voor medewerkers van corporaties, gemeenten en aannemers die in relatief korte tijd veel kennis willen vergaren over alle facetten van het platte dak. Meer informatie over deze en andere cursussen is terug te vinden op de site www.bdaopleidingen.eu. Het totale cursusoverzicht voor 2021 van BDA Dak- en Gevelopleidingen is telefonisch op te vragen op nummer 085-4871910 of via info@bdaopleidingen.nl.

Verhuisberichten

Brouwers Zink & Dak ook in Eindhoven

Sinds kort is Brouwers Zink & Dak ook te vinden in Eindhoven. Gelegen aan de Hoevenweg 17 (hal 2) is de locatie tijdelijk bereikbaar via de ­achterzijde aan de Langendijk, vlak bij de snelweg. Net als in Gouda en Maastricht is in Eindhoven een zink- en plastisolstraat ingericht waar vakmensen als Dennis Pieloor, Dave van Hoof en Marco Geurts de klant uitstekend kunnen helpen. Geopend van 7 uur tot 17 uur, telefonisch bereikbaar via 040 – 2097240.

Tijdelijke huisvesting Bitasco dakmaterialen Breda

Wegens de nieuwbouw van de vestiging in Breda is Bitasco Dakmaterialen tijdelijk gevestigd op Hekven 5 in Breda. Met ingang van juni 2021 kunnen klanten op dit adres terecht voor alle dakmaterialen, isolatie en daktoe­behoren.

Personalia

Polygum

Per 1 mei is Frank Bierings gestart als projectmanager bij Polygum. Frank is 53 jaar en heeft ruime ervaring in alles wat met het platte dak te maken heeft. Deze ervaring gaat Frank gebruiken om, samen met alle Polygum partners en de Polygum erkenninghouders, te bouwen aan de verdere ontwikkeling en toekomst van het bedrijf.

WECAL

Per 1 juni is het team van WECAL Dak- en Isolatietechniek uitgebreid met een nieuw maar voor WECAL bekend gezicht: Dennis de Leeuw. Dennis heeft jarenlange ervaring opgedaan in de verkoop Binnen- en Buitendienst bij diverse partijen waaronder bij WECAL en gaat aan de slag als Technisch Commercieel Adviseur voor de daksector in het noorden en midden van Nederland. WECAL is verheugd dat Dennis weer terug aan boord is en wenst hem veel succes en plezier!

Bauder Nederland

Harald de Leeuw versterkt sinds 1 juli de buitendienst van Bauder Nederland BV. Hij gaat als technisch commercieel adviseur de regio Zuid-Nederland. Komend jaar verwacht Bauder het team verder uit te breiden.

Nieuw kennisplatform ISSO.NL

Op het nieuwe platform ISSO.nl is sinds kort álle vakkennis beschikbaar voor professionals in iedere discipline van de bouw- en installatietechniek. Deze kennis is bovendien nog toegankelijker geworden. Naast alle kennis in ISSO Open is ook andere informatie aan het nieuwe platform toegevoegd. Denk aan nieuws en projectinformatie. Zo staat alle relevante informatie en kennis bijéén op ISSO.nl. De ISSO-KennisBank is daarmee komen te vervallen. Voor gebruikers is het op het nieuwe ISSO.nl eenvoudiger om de juiste informatie te vinden. En wie gebruik maakt van de Referentiedetails kan nu ook zoeken via de positie in een gebouw.

Icopal Universal SA vernieuwd

Zo wordt werken op het dak een stuk eenvoudiger. Voor de vernieuwde Icopal Universal SA ontwikkelde BMI Icopal een coating met een hogere kleefkracht zodat de dakbaan direct stevig op diverse ondergronden hecht. Dit maakt het afwerken van onder andere overgangen, dakranden en goten nog gemakkelijker en sneller. Tevens zijn beide zijkanten van de vernieuwde dakrol voorzien van een overlap zonder zelfklevende coating. Bij het verwerken van de rol in stroken (uit de lengte van de rol gesneden) hebben beide stroken een overlap van POCB coating. Door middel van hete lucht föhns worden deze overlappen brandveilig met elkaar verbonden en ontstaat een optimale, waterdichte lasverbinding. Icopal Universal SA kan ook probleemloos op de APP dakbanen (EshaGum) van BMI Icopal gelast worden.

Benelux Trofee voor Thermisch Verzinken 2021

Voor de dertiende maal heeft ZinkInfo Benelux haar tweejaarlijkse trofee voor thermisch verzinken uitgereikt . Uit de meer dan 70 inzendingen heeft de jury dit jaar projecten in drie categorieën bekroond en een prijs voor circulair bouwen uitgereikt. De winnaars zijn:

  • Categorie Functioneel Verzinken: Tropische kas voor botanische tuin Flora, Keulen
  • Categorie Esthetisch Verzinken: Stadsgebouw Melopee, Gent
  • Categorie Duplex systemen: Stationsoverkapping, Mechelen (foto)
  • Prijs Circulair Bouwen: Circulair Paviljoen Energie Kenniscentrum, Leeuwarden