Zoeken

Roofs 2021-08-47 Nieuwslijn Special

nieuwslijn special Personeel & Organisatie en Opleiding

Kennisdag Blauwe daken

Er is een toenemende zorg vanuit overheden rondom de waterafvoer in bebouwde gebieden. De recente extreme regenbuien en wateroverlast in Limburg onderstrepen nog maar eens dat deze zorg volledig terecht is. Waterschappen en overheden zoeken naar oplossingen om regenwater deels op te slaan en gefaseerd af te voeren of opnieuw te gebruiken. Een dwingend instrument dat hiervoor wordt ingezet is de watertoets en de daaruit vloeiende waterparagraaf. Daaruit vloeit vaak de verplichting voort dat op het dak een berging van 60 mm (in 2025 waarschijnlijk 120 mm!) én een gecontroleerde afvoer van hemelwater wordt gerealiseerd. Deze blauwe daken staan centraal in de Kennisdag die BDA Opleidingen op 7 september rond dit thema organiseert. Tijdens deze dag is er veel aandacht voor klimaatadaptatie en waterbeheer op gebouw-, straat- en wijkniveau en de keuzemogelijkheden die er zijn om bij extreme hoosbuien het hemelwater te controleren. Aan de hand van voorbeelden uit de praktijk worden de uitgangspunten en belangen van de verschillende stakeholders tijdens de initiatieffase behandeld. Aansluitend worden de bouwkundige voorwaarden, ontwerp- en uitvoeringsrichtlijnen van blauwe daken besproken, en wordt ingegaan op het onderhoud en beheer van blauwe daken.

Kennisdag Blauwe daken, Gorinchem, dinsdag 7 september, 09.30 – 16.30 uur. Kosten: € 495,- per persoon. Aanmelden: www.bdaopleidingen.nl.

De VeiligheidsCOACH®

Leer in vijf dagen om onveilig gedrag bespreekbaar te maken en positief, succesvol te beïnvloeden op de werkvloer. Dat kan in de opleiding De VEILIGHEIDSCOACH. Copla leert je hierin om de sleutel tot het beïnvloeden van gedrag bij jezelf te ontdekken en daarmee begrip en inzicht te krijgen op andermans onveilig gedrag. De opleiding start op 14 september. De cursusprijsis is €2.895. www.copla.nl.

Gedragsverandering voor Veiligheid

Uitgeverij/studiecentrum Kerckebosch organiseert een masterclass voor veiligheidsdeskun­digen en managers die gedrag willen snappen en effectiever beïnvloeden. De masterclass is geschikt voor bedrijven die hoger op de veiligheidscultuurladder willen komen. Bunnik, 22 september 2021 van 9.00 – 17.00 uur, kosten € 550,00 p.p. www.kerckebosch.nl

Derde Dakcursus Platte daken 2021

Aan de derde 7-daagse Dakcursus van 2021 namen 13 personen deel, de groepsgrootte was beperkt gehouden i.v.m. Corona. Allen namen deel aan het examen, van hen behaalden 9 cursisten direct het diploma, een slagingspercentage van 70%. De hoogste examencijfers werden behaald door Jordi van Dorp van Consolidated Nederland, hij ontving een mooie sculptuur van De Dakconnaisseur. Eervolle vermeldingen waren er voor Luuk Vijverberg van Texa Dakbedekkingen en Mitchell Caelers van NECO Dakprodukten. De cursus werd gemiddeld met een 8,1 gewaardeerd. De eerstvolgende Dakcursus van 2021 van september is vol bezet, er is een extra cursus ingepland met startdatum 12 november. De cursus is vooral bedoeld voor nieuwe instromers en doorstromers in de dakbedekkingsbranche en voor medewerkers van corporaties, gemeenten en aannemers die in relatief korte tijd veel kennis willen vergaren over alle facetten van het platte dak. Zie voor deze en alle andere cursussen www.bdaopleidingen.eu. (085-4871910, info@bdaopleidingen.nl)

Arboportaal lanceert e-magazine over thuiswerken

Door de corona­crisis heeft een groot deel van werkend Nederland kennisgemaakt met thuiswerken. Na meer dan een jaar is één ding duidelijk: thuiswerken in welke vorm ook is here to stay. Bij veel organisaties zullen mensen hybride werken, waarbij zij enkele dagen thuiswerken en enkele dagen op locatie. We hebben een hoop geleerd van een jaar thuiswerken en daarom verzamelde het Arboportaal ervaringen, verhalen, tips en praktische hulpmiddelen voor thuiswerken in het nieuwe e-magazine “Thuiswerken”. Het e-magazine is te bekijken op www.magazines.arboportaal.nl.