Zoeken

Roofs 2021-08-62 Nieuwslijn

Agenda

14 september 2021, DAG VAN DE DAKDEKKER
Op de tweede dinsdag van september wordt de dakdekker in het zonnetje gezet. www.dagvandedakdekker.nl

22 en 23 september 2021, Vakbeurs Openbare Ruimte
Alles over ontwerp, inrichting, onderhoud en beheer van openbare ruimte. Jaarbeurs Utrecht, bede dagen van 9:00 tot 17:00 uur. www.openbareruimte.nl

28 september webinar ‘Waar is een dak eigenlijk goed voor?
TotaalDakConcept organiseert met Eisma Bouwmedia op dinsdag 28 september een webinar voor architecten, opdrachtgevers, projectontwikkelaars en aannemers een (gratis) webinar. Centraal staan vragen als: Hoe ontwerp je de beste dakopbouw voor multifunctionele daken? Benutten wij wel alle mogelijkheden van het dak? Om 12.30 uur live te volgen via www.eisma-media-groep.webinargeek.com/waar-is-een-dak-eigenlijk-goed-voor

28, 29 en 30 september 2021, Solar Solutions International
De grootste vakbeurs voor zonne-energie in Noord-West-Europa. Expo Haarlemmermeer, www.solarsolutions.nl.

12, 13 en 14 oktober 2021, Vakbeurs Energie
Al meer dan 15 jaar hét zakelijke platform op het vlak van duurzaamheid en energie. In 3 dagen delen vrijwel alle koplopers in besparing, opwekking en opslag hun kennis met duizenden beslissers.Brabanthallen, ’s-Hertogenbosch. www.vakbeursenergie.nl.

11 november 2021, DAKEN & ZAKEN
Dé dakenvakbeurs van Nederland brengt opdrachtgevers, leveranciers en verwerkers bij elkaar. Voor catering en (gratis) parkeer­gelegenheid wordt gezorgd. Evenementenhal in Gorinchem,
van 10.00 - 20.00 uur. www.dakenenzaken.nl.

18 maart 2022, FEESTAVOND EN DAK VAN HET JAAR 2021
Alvast reserveren in de agenda. Feestavond met verkiezing van Dak van het Jaar 2021 Roofs en steilDAK en bekendmaking Dakenman- of vrouw van het Jaar 2021. Hotel Zuiderduin in Egmond aan Zee. www.dakvanhetjaar.nl.

Duzadorp en Planeet in Actie slaan de handen ineen!

Met veel enthousiasme zijn DuzaDorp en Planeet in Actie in juli een samenwerking aangegaan! Dat stelt beide organisaties in staat om kinderen in de leeftijd van 4 tot 14 jaar zowel spelenderwijs als educatief (ook gratis) kennis te laten maken met allerlei duurzaamheidsonderwerpen. DuzaDorp en zijn bewoners maken kinderen als eerste spelenderwijs bewust van duurzaamheid, maken kinderen enthousiast over de natuur en zetten ze aan het denken. Planeet in Actie zorgt vervolgens van groep 7 t/m VO klas 2 voor inspiratie en ondernemerschap in de klas waarbij leerlingen in actie komen voor de planeet. Dat gebeurt in interactieve lessen waarin ze in aanraking komen met onderwerpen als circulaire economie, vervuiling, opwarming van de aarde en landschaps­herstel. Zowel DuzaDorp als Planeet in Actie dragen bij aan de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties. Kijk voor meer informatie op www.planeetinactie.nl en www.duzadorp.nl.

REKO Twente Dakbedekkingen en Boll Dakmanagement

Op 23 juni heeft eigenaar Bertus Kok alle activiteiten van REKO Twente Dakbedekkingen BV in Almelo overgedragen aan Marc Loke, eigenaar van Boll Dakmanagement BV uit Enschede. Beide bedrijven vallen nu onder dezelfde beheermaatschappij. Kok heeft in de afgelopen vijftig jaar met veel liefde voor het vak samen met zijn medewerkers een mooi bedrijf opgebouwd. De kwaliteit en de service zullen gecontinueerd worden door de nieuwe eigenaar, die een nog sterkere organisatie wil neerzetten, waarin passie, innovatie, kwaliteit en service de hoofdmoot moeten zijn op het hoogste niveau. REKO Twente Dakbedekkingen BV blijft onder de huidige naam haar activiteiten vanuit Almelo voortzetten.

Personalia

Arjan de Velde voorzitter VSB sectie Steigerbedrijven

In juli is Arjan de Velde tijdens de vergadering van de Vereniging van Steiger-, hoogwerk- en betonbekis­tingbedrijven (VSB) tot voorzitter benoemd van de sectie Steigerbedrijven. Hij treedt daarmee ook toe tot het Algemeen Bestuur van de VSB, dat verder bestaat uit Frank Klessens (voorzitter, Sectie Hoogwerkbedrijven) en Jan Remmits (penningmeester, Sectie Betonbekistingbedrijven). De Velde neemt de functie over van Gijs Buijs die tientallen jaren bestuursmatig actief is geweest binnen de vereniging. Arjan de Velde is Director Operations bij Brand Infrastructure Services BV en als zodanig goed ingevoerd in de steigerbouwmarkt.

Harold de Graaf als algemeen directeur NRK

Op 1 september 2021 start Harold de Graaf als algemeen directeur van de branchevereniging van rubber- en kunststofbedrijven in Nederland, NRK. Als boegbeeld van deze industrie gaat hij actief bijdragen aan de zichtbaarheid en positionering van de sector in de maatschappij én de meer dan 400 bedrijven die lid zijn van NRK. De Graaf is thans directeur bij de branchevereniging voor wettelijk vertegenwoordigers Horus. “Als rubber- en kunststofindustrie zichtbaar en actief bijdragen aan de ‘Green Deal’ is de maatschappelijke opdracht en daar zal ik als gezicht van de sector en met oog voor ondernemerschap met passie vorm en inhoud aan geven.”

Egbert Roozen voorzitter van Koninklijke VHG

De Ledenraad van Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners (VHG) heeft Egbert Roozen benoemd tot nieuwe voorzitter. Hij volgt Rien van der Spek op die acht jaar voorzitter was. Roozen was sinds 2009 directeur van de branchevereniging. “Koninklijke VHG is als een thuis voor de professionele ondernemers in het groen waar we elkaar ontmoeten, inspireren, kennis delen en samenwerken aan een sterke branche. Dat bouw ik graag, samen met onze leden en de medewerkers van het verenigingsbureau, verder uit.”

Marc Geerts Managing Director Soprema Belux en IBIC

Sinds 7 juli 2021 is Marc Geerts Managing Director Belux van Soprema NV én groendak- en valbeveiliging-specialist Ibic Bvba als. Geerts leidt al twintig jaar de salesafdeling als Commercieel Directeur. Met hem aan de leiding kan men rekenen op een sterke, lokale directie met ambitie.

Interactieve online tool meet kennis Wkb

PlanGarant, Develop Inc. en Merkvast hebben een online game ontwikkeld om de markt­kennis van de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb) te testen. De game is bedoeld voor projectontwikkelaars, architecten, bouwers, woningcorporaties en het bevoegd gezag. Doel van het spel is kennisontwikkeling en bewustwording van de kansen en risico’s van de Wkb te stimuleren. Het spel is een kennistest en daarnaast bedoeld voor marktonderzoek. De antwoorden op de vragen geven een goed beeld van de kennis over de Wkb binnen de bouwkolom. Uitkomsten van het onderzoek zullen met regelmaat worden gepubliceerd. Met de uitkomsten kunnen overheden, kwaliteitsborgers en brancheorganisaties hun communicatie en dienstverlening specifi­ceren op het kennisniveau en de kennisbehoefte van de markt. De speler zelf krijgt een duidelijk beeld over kennishiaten die nadere invulling nodig hebben. Effectieve implementatie van de Wkb begint immers met de juiste kennis en inzicht in de risico’s. Daarna volgen de gewenste houding en gedrag. www.wkbonline.nl