Zoeken

Roofs 2021-09-79 Circulair groendaksysteem: MobiRoof ECO

productnieuws

Mobilane introduceert een nieuwe versie van hun groendak cassettesysteem: de MobiRoof ECO. MobiRoof ECO is een circulair groendak cassettesysteem, waarbij de cassette gemaakt is van gerecycled materiaal en zelf volledig ­recyclebaar is. Het kant-en-klare lichtgewicht systeem bestaat uit een plantcassette gevuld met substraat en zes tot acht verschillende soorten sedum. MobiRoof ECO is geschikt voor platte daken en daken met een hellingshoek tot 10 graden (20%) en blijft altijd herplaatsbaar.

Materiaal uit eigen afvalstroom

De cassettes van MobiRoof ECO zijn vervaardigd uit regeneraat polypropyleen. Dit type kunststof is sterk, duurzaam en volledig gerecycled en recyclebaar. Het materiaal is uit afval herwonnen en dat zorgt voor een beperking van afvalstromen en een verminderde druk op het milieu. Een deel van het materiaal wordt herwonnen uit eigen afvalstroom. Wanneer de producten van Darthuizer Groep (moederbedrijf Mobilane) afgeschreven zijn, worden deze gebruikt als grondstof voor de MobiRoof ECO cassettes. Zo maakt Mobilane optimaal gebruik van de materialen en grondstoffen van alle bedrijven uit de groep.

Lokaal geproduceerd

De cassettes uit afval gewonnen materiaal worden in Nederland geproduceerd en op eigen kwekerij gekweekt. Ook het sedumstek komt van eigen kwekerij. Door het gebruik van eigen stek en het in Nederland produceren van de cassettes wordt niet alleen de kwaliteit van de MobiRoof ECO cassettes gegarandeerd, ook reduceert dit de keten wat zorgt voor minder transport en beperktere CO2-uitstoot.

Technische gegevens

  • Afmetingen: 50 x 50 x 6 cm.
  • Gewicht: 38 kg/m2 droog en ca. 58 kg/m2 indien volledig verzadigd met water.
  • Waterretentie: 20 liter/m2 (30 liter optioneel)

MobiRoof ECO is direct uit voorraad leverbaar via officiële Mobilane dealers.