Zoeken

Roofs 2021-10-22 Tweede dinsdag in september staat op de kaart

dag van de dakdekker

Er bestaat voor veel beroepsgroepen en onderwerpen een Dag van de …’. Van Dag van de Ondernemer tot Dag van de Stralende beroepen, en van Dag van Handen Wassen tot Verander je Wachtwoorddag. Sinds kort is daar een hele mooie dag bijgekomen: de Dag van de Dakdekker.

Deze dag is geboren uit de waardering die de makers van Roofs en SteilDak hebben voor de inzet en het vakmanschap van de man/vrouw op het dak en dit ook te laten zien!. Daarom is vanaf 2021 iedere tweede dinsdag van september de Dag van de Dakdekker. De eerste aflevering is wegens de coronamaatregelen nog niet uitbundig gevierd. Daarom heeft Lindeman Uitgevers bij tientallen dakdekkersbedrijven voor al hun dakwerkers een aardigheidje laten bezorgen: een hoesje waarmee je je blikje fris koel kunt houden. Het kleinood blijkt ook erg handig om het blikje klemvast te zetten in de auto.

Om er toch een concreet moment van te maken (alleen maar poststukken versturen is ook niet alles) heeft Palmyra Lindeman bij DAKaccent uit Oisterwijk, één van de deelnemende bedrijven, de koelhouders persoonlijk overhandigd. Twan van Berlo, verkoopleider en mede-eigenaar van DAKaccent: “Ik ben voor elk initiatief dat het vak van dakdekken in een goed daglicht zet. Het is een hartstikke mooi vak waar je mensen en vooral jongelui enthousiast over mag maken. Dat jullie daar aandacht aan schenken en een Dag van de Dakdekker organiseren vind ik fantastisch.”

Intussen werden van vele kanten berichten gepost op social media waaruit wij opmaken dat het gebaar en het initiatief van harte worden ondersteund. We hopen dit in de komende jaren te kunnen uitbreiden tot een volwaardige Dag van de Dakdekker.