Zoeken

Roofs 2021-10-32 Beursberichten van standhouders

Ravago Building Solutions Benelux

Ontdek de troeven van Ravatherm XPS

Ravago Building Solutions (RBS) stelt de Ravatherm XPS-isolatie voor op de eerste editie van DAKEN & ZAKEN. Ravatherm XPS staat garant voor drukvaste dakisolatie met een gesloten celstructuur, wat hoge thermische prestaties waarborgt op lange termijn. Dankzij haar unieke producteigenschappen is Ravatherm XPS uitermate geschikt voor multifunctionele omkeerdaken, waarbij de isolatie bovenop de dakbedekking wordt geplaatst.
RBS begeleidt u graag bij het maken van de juiste dakisolatiekeuze. Bezoek de RBS-stand op DAKEN & ZAKEN, deel uw plannen met een expert en ontdek het type Ravatherm XPS op maat van uw project. Bovendien maakt u kans om uw logo te winnen in Ravatherm XPS, gecreëerd door middel van laser cutting uit de blauwe isolatieplaten. Een uniek aandenken! www.ravagobuildingsolutions.com/nl

Stand 109

gilde software

We hebben u gemist!

Na een jaar afstand en voorzichtigheid en geen enkel fysiek evenement, zijn wij erg blij dat we elkaar weer kunnen ontmoeten. Op 11 november is Gilde Software uiteraard van de partij tijdens de DAKEN & ZAKEN-beurs. We kijken er naar uit om u bij te praten, van u te horen hoe het u verging in de afgelopen periode en natuurlijk hoe het nu met u en uw organisatie gaat. Ook praten wij u graag bij over de nieuwste ontwikkelingen van Gilde Software. Want al waren we veel thuis aan het werk, we hebben niet stilgezeten!
Tot ziens in onze stand op 11 november a.s.

Stand 113

triflex

Ontmoet Triflex’ dak-expert op DAKEN & ZAKEN

Op de allereerste editie van de dakenvakbeurs DAKEN & ZAKEN komen diverse partijen binnen de dakenbranche bij elkaar en wordt er boordevol kennis gedeeld op het gebied van platte en licht hellende daken. Vanzelfsprekend is Triflex hier ook aanwezig!

Triflex biedt duurzame en doordachte daksystemen en geven elk oppervlak en ieder dakdetail een ondoordringbare afdichting. Zo voorkomt u lekkage en kostbare waterschade. Industrie?le daken, groendaken, ontwerpen met een uitgesproken architectuur, historische werken, dakbedekking met antislip looppaden, de hoogwaardige producten van Triflex maakt ze zorgvuldig waterdicht. Ook afdekkingen en kunstwerken als vijvers en waterpartijen worden met Triflex volkomen lekvrij en representatief. Benieuwd naar ons brede scala aan oplossingen? Dak-expert Simon kijkt er naar uit om u te ontmoeten en hier alles over te vertellen. Tot dan!

Stand 148

kingspan insulation

Je dak als grootste verliespost qua energie

Een slecht geïsoleerde woning verliest al snel 30% energie via het dak, een goede dakisolatie is dus zeker een must. Kingspan levert ondertussen al 50 jaar kwalitatieve isolatie-platen om je hierbij te helpen. Ongeacht de verdere afwerking van je plat dak (mechanisch, (deels) verlijmd of losliggend geballaste dakbedekkingssystemen) hebben we altijd wel een oplossing.

Kingspan Insulation is marktleider op het gebied van isolatie en voorziet klanten in de bouwsector van (advies over) hoogwaardige hardschuim isolatie. Met een focus op innovatie, duurzaamheid, veiligheid en meer ruimte voor design en inspiratie draagt Kingspan Insulation bij aan het bouwen van de huizen en kantoorgebouwen van de toekomst.

Benieuwd naar meer? Bezoek onze stand op de DAKEN & ZAKEN vakbeurs en bezoek onze website www.kingspan.com/nl.

Stand 134

optigrün

Integraal dakontwerp retentiedaken

Optigrün, de uitvinder van de retentiedaken, is aanwezig op DAKEN & ZAKEN om kennis te delen over het multifunctionele dakgebruik. Vaak schuift de dakdekker als laatste aan tafel terwijl Optigrün of de dakhovenier al vanaf de tenderfase of in een bouwteam betrokken is. Daarom is het noodzaak dat de dakdekker ook weet heeft van wat er uiteindelijk op zijn dakbedekkingsconstructie gaat komen en hier rekening mee kan houden. Het downgraden van de dakbedekkingsconstructie omwille de laagste prijs is niet mogelijk omdat het Retentiedak of multifunctionele dak onderdeel is van vergunningen. Een Retentiedak of multifunctioneel dak vereist vaak een volledige verkleefd dakbedekkingssysteem. Wanneer daarvan afgeweken gaat worden is een Retentiedak of multifunctioneel dak vaak niet meer in de vergunde vorm uitvoerbaar met alle gevolgen van dien voor de hoofdaannemer.

Stand 104

kiwa bda

Dé expert op het gebied van dak- en gevelconstructies

Er gebeurt veel in de wereld van dak- en gevelconstructies en materialen hiervoor. Fabrikanten en leveranciers moeten reke­ning houden met nieuwe producten en systemen, duurzaamheidseisen en nieuwe kwaliteitsnormen. Kiwa BDA is in dit complexe speelveld toonaangevend in binnen- en buitenland.

Kiwa BDA bestaat uit BDA Dakadvies, BDA Geveladvies en het laboratorium Kiwa BDA Testing. Binnen BDA Dakadvies en BDA Geveladvies werken dak- en gevelexperts, -adviseurs en -inspecteurs aan een duurzame gebouwschil. Zij ondersteunen, samen met Kiwa BDA Testing, fabrikanten met productontwikkeling en kwaliteitsverklaringen.

BDA’s Expert Centre verenigt alle disciplines binnen Kiwa BDA en beschikt hierdoor over een schat aan expertise op het gebied van dak- en gevelconstructies én het testen daarvan tegen (inter)nationale normen en standaarden.

Meer weten over Kiwa BDA? Bezoek onze stand op DAKEN & ZAKEN en check: www.kiwabda.nl

Stand 139

Skylux daglichtoplossingen

Bij de keuze van dakramen staan kwaliteit, duurzaamheid en design bovenaan

De belangrijkste reden waarom mensen een (plat) dakraam installeren, is om extra lichtinval te creëren. Dit vergroot immers het ruimtegevoel en verhoogt de waarde van de woning. Skylux biedt daglichtoplossingen voor hellende en platte daken. Het kiepdakraam voor hellende daken heeft een muggenhor die aan de buitenkant is geïnstalleerd. Uniek in de wereld. Insecten, stof, bladeren en zelfs regen worden zo tegengehouden. Bovendien biedt dit kwalitatieve raam nog heel wat extra voordelen; uitstekende isolatie- en akoestische waarden, mooi design, inbraakwerendheid en kindvriendelijkheid dankzij een mechanische vergrendeling. De combinatie van aluminium buitenpro­fielen en houten afwerking aan de ­binnenzijde zorgen voor een kwalitatief high end product.

Het platdakraam is de ideale oplossing voor wie esthetiek en prestaties wil combineren. Skylux heeft meer dan twintig standaardafmetingen en zelfs formaten van 1 op 2 en 1 op 3 meter in het gamma. De accessoires zoals zonwering, insectengaas en ledverlichting bieden extra comfort.

Stand 159

vlutters

Vakwerk én veiligheid dankzij Vlutters Tools & Safety

Dakwerk komt altijd met flinke uitdagingen: hoe krijg je de materialen het dak op en af? Heb je wel de juiste gereedschappen? En hoe kun je veilig je werk doen? Gelukkig kun je voor al die vragen altijd terugvallen op Vlutters Tools & Safety en Fons Meeder. Deze specialisten bieden het allemaal: transport naar, op en van het dak, valbeveiliging, dakmachines én dakgereedschappen, zelfs met een demowagen bij jou op locatie!

Ontdek het zelf op 11 november 2021 bij stand 138 bij de beurs DAKEN & ZAKEN! www.vlutters.nl, www.fonsmeeder.nl

Stand 138

wecal

WECAL introduceert menukaart met dakbedekkingssystemen voor PV zonnedaken

Op de beurs DAKEN & ZAKEN introduceert WECAL haar nieuwe menukaart met oplossingen voor kunststof en bitumineuze dakbedekkingssystemen in zonnedaken onder PV-modules. De menukaart neemt u op ludieke wijze mee door het programma van dampremmende lagen van Polyglass®, isolatiematerialen van o.a. UNIDEK (EPS) / UNILIN (PIR) / ISOROC (steenwol), brandwerende isolatie van SITEK (FESCO/Batiboard/RETROFIT), Polybond APP en Mapeplan® PVC/TPO dakbanen, EUROFAST® bevestigingssystemen en POLYSINT afwerklagen specifiek afgestemd voor gebruik onder PV-daken. Een model van ca. 3 x 1m toont diverse kant-en-klare oplossingen in combinaties zoals die in de praktijk worden uitgevoerd. Daarnaast presenteert WECAL haar nieuwe bedrijfsfilm, de nieuwe website en diverse projecten die met drone in beeld zijn gebracht zijn. Ook kunt u zich laten voorlichten over kennissessies door de WECAL ACADEMY.

Dakopbouw: staal / PE folie / EPS100 grijs / PIR 022 FM / Mapeplan® M15 PVC FM

Stand 142/143

all-up

Compleet programma op de beursvloer

Tijdens de komende beurs DAKEN & ZAKEN, die gehouden wordt op 11 november, komt het Almelose All-up met haar complete programma naar Gorinchem. De Paus easy 24 meter ladderlift van het gerenommeerde Duitse merk Paus bijvoorbeeld. Deze compacte ladderlift is zowel met een Honda benzinemotor leverbaar, alsmede met een zeer stille en milieuvriendelijke 230Volt motor. Ook toont de oostelijke specialist in liften en kranen een groot aantal noviteiten uit het productengamma van Geda en Klaas.

Andere bezienswaardigheden binnen de stand van All-up zijn onder meer de nieuwe grote aanhanger kraan van het merk Klaas. Deze K400RHX bereikt een hoogte van 36 meter, kent een hijslast van 3.000 kg en heeft een dubbele automatische uitschuifbare jib. De kraan is binnen enkele ogenblikken inzetbaar als volwaardige 2-persoons hoogwerker, met een werkhoogte van 31 meter. Met het hybride pakket is deze kraan ook uiterst stil en milieuvriendelijk. Ook van Klaas staan er de K21-30, een budgetkraan in het aanhanger­segment, een kraan die inmiddels al vele tevreden gebruikers kent, alsmede de uiterst succesvolle BE-kraan. Deze kraan verkreeg al in 2009 de Nederlandse bouwprijs en kent inmiddels vele tevreden gebruikers.

Verder komt All-up met de eenvoudig te monteren Geda liften. Het opbouwen is eenvoudig en de te bereiken hoogte is al gauw 18 meter. Voor 200 kg gewicht draait de lift haar hand niet om. Tot slot zijn er van Paus onder andere de Easy 18 meter, de kleine ladderlift met grote prestaties die leverbaar is in diverse uitvoeringen. Ook zijn er diverse beursacties met onder andere RSS dakrandbeveiliging.

Stand 152/153

mawipex en cpe

Mawipex en CPE demonstreren Firestone Zelfklevende EPDM op Firestone RESISTA AK PIR-isolatie. De Firestone RESISTA AK pir isolatieplaat is aan beide zijden voorzien van een gasdichte aluminium cache­ring. Dit meerlagencomplex is zeer geschikt voor zelf­klevende en/of volledig verkleefde daksystemen.
Met een Firestone V-Gard dampscherm, Firestone RESISTA isolatie, Firestone EPDM top­laag worden alle dakcomponenten van één fabrikant onder garantie geleverd.

Mawipex en CPE zijn onderdeel van het snel groeien­de familiebedrijf Tectum Group, maar functioneren zelfstandig binnen de bouwbranche.

Stand 158/160

kedge

Voor een veilige werkomgeving

Veiligheid zonder gedoe. Dat is voor ons prioriteit nummer één. Logisch als specialist in valbeveiliging, maar hoe willen we dat nu bereiken? Simpel. Door verschillende oplossingen in huis te hebben. Met behulp van onze diverse ankerpunten, een kabelsysteem en persoonlijke valbeveiliging hebben wij voor iedere situatie de juiste oplossing.

Samen met onze partners creëren en onderhouden we een veilige werkomgeving. In een lastige wereld vol met wetgeving en onduidelijkheden zie je soms door de bomen het bos niet meer. Gelukkig zitten we al een tijdje in het vak en weten we precies waar we onze informatie vandaan moeten halen. Met behulp van trainingen en seminars geven we onze kennis het liefste door. Heb je nog een vraagje tussen het werken door? Geen zorgen, ook dan kun je ons bellen.

Stand 107

anjo

Anjo introduceert:Kabeldoorvoer dubbelwandig geïsoleerd

Tijdens de beurs DAKEN & ZAKEN toont Anjo voor het eerst de serie kabeldoorvoeren met een dubbelwandig geïsoleerde uitvoering, de meest complete en innovatieve

kabeldoorvoer voor op het dak! De nieuwe dubbelwandige, geïsoleerde en hersluitbare kabeldoorvoer is leverbaar in de maten 60 en 100 mm. De kabeldoorvoer heeft een fraai uiterlijk en is makkelijk te openen en te sluiten. Ideaal als achteraf kabels en/of leidingen door het dak gevoerd dienen te worden.

De bijgeleverde plakplaat is dubbelwandig geïsoleerd en dus ongevoelig voor condensvorming. Daarnaast wordt er een ‘barrière’ meegeleverd, die zowel zorgt voor een luchtdichte afsluiting als het binnendringen door ongedierte tegengaat. De plakplaat is damp- en luchtdicht aan te sluiten en is onderdaks te verlengen. De hersluitbare kap is uitgevoerd in PP, zeer sterk en UV bestendig. De plakplaat is voorzien van een vlam­vertragende en vlamdovende EPS isolatie en is ook met een PVC-coating leverbaar. www.anjo.nl

Stand 101

bauder

Onze blik gaat naar voren

“Duurzaamheid”, het klinkt clichématig. Maar markten veranderen steeds sneller en dat geldt ook voor de eisen die klanten aan ons stellen. We zien dat als een kans voor een gezonde groei: de individuele behoeften van de markten in een vroeg stadium herkennen en op maat gemaakte, innovatieve oplossingen ontwikkelen. Dat is onze kracht. En duurzaamheid is een van onze belangrijkste bedrijfsdoelen. Onze systemen voor het waterdicht maken en houden van gebouwen met onze hoogwaardige thermische isolatiesystemen (Bauder ECO PIR) leveren een belangrijke bijdrage aan het oplossen van het klimaatprobleem. Onze groendaken zijn milieuvriendelijk en dragen bij aan een gezonde woonruimte, de fotovoltaïsche systemen kunnen worden gebruikt om extra duurzame energie op daken te genereren. Bovendien brengen we door middel van een duurzaam ondernemingsbestuur economische, ecologische en sociale belangen in harmonie, zodat niets een succesvolle en duurzame toekomst, samen met onze relaties in de weg staat.

Stand 154

Carlisle Construction Materials

Rijksoverheid ondersteunt circulaire daken  

Sinds enkele jaren stimuleert de overheid een investering in ­milieuvriendelijke dakbedekkingssystemen via de MIA en Vamil regelingen. Dit betekent dat u als dakdekker een (in)direct voordeel kunt behalen. Door het aanbieden van het HERTALAN® EPDM Inductiesyteem als gesloten dakbedekkingssysteem, heeft de opdrachtgever/eigenaar van het dak de mogelijkheid een aantrekkelijk financieel voordeel te behalen. Dit voordeel is verkrijgbaar via meerdere ‘Codes’ binnen de Milieulijst van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Dit betekent dat u met dit speciale systeem een meerwaarde levert als uw opdrachtgever/ eigenaar pand een MIA/Vamil aanvraag wil aanvragen. Deze regeling is van toepassing op het complete gebouw (woningprincipe) of specifiek het dak. In het laatste geval voldoet de toepassing van het HERTALAN® Inductiesysteem met terugneemgarantie. In het eerste geval moet de opdrachtgever meer data overhandigen, waaronder het bovengenoemde. Verder moet één van de bouwmaterialen opgenomen zijn als CAT. 1 en moet 20% producthergebruik aanwezig zijn als einde levenscyclus. Ons EPDM inductiesysteem voldoet aan al deze voorwaarden. Omarm het nieuwe Circulaire Daksysteem, een inmiddels bewezen oplossing voor meerdere opdrachtgevers. Laat u informeren op de stand van Carlisle Construction Materials BV.

Stand 135

Eurofast

MECHANISCHE BEVESTIGINGSOPLOSSINGEN VOOR DE GEBOUWSCHIL

Bevestigingsmiddelen zijn van groot belang voor de algehele kwaliteit en veiligheid van een Plat dak-  Dak & Wand systeem, ondanks dat deze een relatief klein deel uitmaken van de totale constructie. Eurofast is fabrikant van het toonaangevende bevestigingsmiddelenmerk Eurofast® en is tevens een full-service technisch adviesbureau voor het mechanisch bevestigen van de gebouwschil.

Bij Eurofast streven we ernaar onze klanten zoveel mogelijk te ontzorgen in hun zoektocht naar de meest geschikte mechanische bevestigingsoplossing, voor hun specifieke situatie. Dit doen wij door het aanbieden van een breed assortiment bevestigingsmiddelen voor het mechanisch bevestigen van plat dak-, dak & wand en geventileerde gevelconstructies voor zowel industriële als commerciële gebouwen. Aangevuld met een full-service pakket bestaande uit onder andere verschillende berekeningen, om u bij elke stap van het bevestigingsproces te ondersteunen.

Stand 136

DCE Holland

Dé specialist in professioneel gereedschap en materialen

DCE Holland BV uit Werkendam is al ruim 20 jaar dé specialist in professionele gereedschappen voor dakdekkers en aannemers. Kenmerkend voor DCE is het zeer complete assortiment met o.a. lijmen en kitten, (beton)gereedschappen, bevestigingsmaterialen, valbeveiligingen, ladders en steigers en verbruiksmaterialen. In totaal heeft DCE Holland BV de beschikking over ruim 23.500 artikelen van betrouwbare en kwalitatieve business partners zoals: Projahn, Zettex, Ejot, SKB™, Breuer, Royal Adhesives One-Step™, Klettermeister, Altrex en Nord West.

Naast een assortiment met innovatieve producten en concurrende prijzen, kunnen relaties rekenen op een persoonlijk en deskundig advies. Ook beschikt DCE Holland over een eigen reparatiedienst en keur­meesters om klimmaterieel, hijsmiddelen en valbeveiligingen te keuren. www.dceholland.nl

Stand 108

foamglas

Kijk mee op daken met FOAMGLAS®

Het dakoppervlak wordt gezien als een welkome aanvulling op de beschikbare m2 voor uiteenlopend gebruik zoals bijvoorbeeld sport, recreatie of horeca. Maar ook parkeerdaken, groendaken, retentiedaken en energiedaken kunnen deze beschikbare ruimte invullen. Dat hierdoor zwaardere eisen aan de dakopbouw gesteld worden is duidelijk. FOAMGLAS® Kompaktdaken hebben hun buitengewone duurzaamheid al meer dan 50 jaar kunnen bewijzen, zelfs onder bijzonder zware bouwfysische en mechanische belastingen. In een FOAMGLAS® Kompaktdak zijn onderconstructie, isolatie en dakbedekking met behulp van kleefstoffen aan elkaar verbonden. Waterinfiltratie tussen en door de verschillende lagen is daardoor onmogelijk. Dat maakt de constructie duurzaam, veilig en onderhoudsvrij. FOAMGLAS®-isolatie levert een unieke combinatie van eigenschappen in één product, waaronder: water- en waterdampdicht,
zeer drukvast, onbrandbaar en ecologisch verantwoord. FOAMGLAS®-isolatie degenereert niet en heeft met de veilige systeemoplossingen dan ook een zeer gunstig effect op de exploitatiekosten. Het FOAMGLAS® Kompaktdak geeft de benodigde duurzame zekerheid, een gebouwleven lang. www.foamglas.nl

Stand 105

inscio

Conditie daken realtime inzichtelijk maken met IoT-sensoren

Inscio levert een cloudgebaseerde service voor data-acquisitie en -analyse met IoT-sensoren. Deze geven inzicht in de conditie, het gedrag en de levensduur van daken. Voor beslissingen over onderhoud of renovaties op basis van actuele data, in plaats van aannames, modellen en kostbare periodieke inspecties. Omdat daken steeds vaker worden gebruikt als verblijfsruimte (daktuinen) en voor het opvangen en afvoeren van hemelwater (retentiedaken), wordt de conditiemonitoring belangrijker. Inscio maakt van geïsoleerde platte daken zichzelf monitorende slimme assets.

Van Wylick

Van Wylick isolerende daken in Heeswijk-Dinther gebruikt de innovatieve meetoplossing van Inscio in het Isomix-aanbod. Daarbij meten sensoren in de drie lagen van Isomix-daken of de temperatuur, het vochtgehalte en de geleiding binnen de gewenste gebruikswaarden blijven. Behalve lekkages en schades voorkomen helpen sensoren ook een oorzaak sneller te achterhalen. www.inscio.nl

Stand 106

guardian

Guardian verbindt tijdens DAKEN & ZAKEN 2021

Graag ontmoeten wij u weer live tijdens dé beurs in ons gebied van expertise! Wij hebben de afgelopen anderhalf jaar niet stil gestaan, maar zijn doorgegaan met continue verbeteringen en slimme innovaties, zowel organisatorisch als op productniveau.
Wij praten u graag bij over onze ontwikkelingen en bespreken samen uw behoeften in de markt. Gedurende de dag zijn onze dak-experts aanwezig. Wilt u graag vooraf een afspraak maken voor tijdens (of alvast na) de beurs met een van onze adviseurs, kan dat via info@guardian.nl of 0492 597400.
Graag tot ziens op DAKEN & ZAKEN!

Stand 121

Nophadrain

Gebruik de ruimte!

Al meer dan twintig jaar geeft Nophadrain invulling aan haar filosofie ’gebruik de ruimte’ met de ontwikkeling en productie van slimme systemen voor het inrichten van gebruiksdaken. Daarbij vervullen we een belangrijke rol bij de advisering en zijn we nauw betrokken bij de uitvoering.

Nophadrain ontwikkelt en produceert systemen die vegetatie en beloop- en berijdbare verhardingen op daken en parkeerkelders mogelijk maken. In onze slimme drainagesystemen voegen we de verschillende functielagen in de opbouw van een gebruiksdak samen tot één product.

Naast het produceren van onze gebruiksdaksystemen kweken we ook een grote verscheidenheid aan hoogwaardige sedumvegetatie op onze eigen Sedumkwekerij Sedumdirect. Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Op donderdag 11 november vindt u ons op de vakbeurs DAKEN & ZAKEN.

Stand 176

isobouw

De focus op innovatie en circulariteit

Tijdens DAKEN & ZAKEN toont IsoBouw twee nieuwe isolatiesystemen voor nieuwbouw- én renovatiedoeleinden. Dit zijn circulaire systemen die zich kenmerken door een hoge kwaliteit en veel verwerkingsgemak. Dat leidt tot besparing van tijd, geld en energie.

Solar renovatiepanelen

Om invulling te geven aan de groeiende toepassing van PV-systemen levert IsoBouw speciaal daarop afgestemde isolerende dakpanelen. Bekend waren al de SlimFix Solar dakelementen voor de nieuwbouw. Toegevoegd zijn de SlimFix RenoTwin Solar elementen voor een waterdicht en hoog renderend PV-dak bij renovatieprojecten.

‘Dual-density’ isolatieplaat

Een ware productinnovatie is de ‘dual-density’ isolatieplaat PowerTop voor het platte dak. Met een toplaag van EPS 150 is deze milieuvriendelijke isolatieplaat intensieve beloopbaarheid en bij uitstek geschikt voor PV-daken.

Stand 118

renolit

Prijswinnend Renolit Alkorplan Smart op de beurs

Als winnaar van de Rethink Award 2021 in de categorie fabrikanten bevestigt RENOLIT ALKORPLAN Smart zijn status als vlaggenschip van RENOLIT. Op 23 juni kende de pro­fessionele jury deze prestigieuze award toe aan RENOLIT voor een innovatief product met een dikte van slechts 1,2 mm dat veel duurzamer is dan elk ander synthetisch dakmembraan.

De Rethink Awards werden in het leven geroepen om inno­vatieve producten of initiatieven te promoten die bijdragen tot verduurzaming, lagere CO2- uitstoot en circulaire eco­nomie. Een van de redenen waarom RENOLIT een prijs wegkaapte is onder andere de hoge zonnereflectiewaarde van de PVC-P dakbaan RENOLIT ALKORPLAN Smart.
De binnentemperatuur van gebouwen blijft hierdoor laag, waardoor er minder kosten zijn voor airconditioning en minder CO2-uitstoot. Daarnaast was voor de jury doorslaggevend dat het hoge reflecterende vermogen de productiviteit van zonnepanelen verhoogt. Een slimme innovatie die niet enkel energie bespaart maar tegelijkertijd ook duurzame energie produceert. Te zien op DAKEN & ZAKEN.

Stand 114

SealEco

Introductie Prelasti Green

Daar waar het nieuwe normaal weer langzaam maar zeker terug gaat naar het oude normaal hoopt SealEco op 11 november een groot aantal oude en nieuwe gezichten te mogen begroeten op de beursvloer. Dit prachtige initiatief verdient de kans om de ontmoetingsplek te worden waar de dakenbranche elkaar ontmoet. De leveranciers kunnen de dakdekkers informeren over alle nieuwe ontwikkelingen in de dakenbranche. Zo introduceert SealEco de Prelasti Green, een uniek dakmembraan waarbij 42% gerecycled materiaal is verwerkt in het duurzame eindproduct.
Prelasti Green heeft minder impact op het milieu, omdat bestaande, afgeschreven materialen vervangen zijn door ruwe, oorspronkelijke producten. SealEco ziet u graag op de beurs, waarbij zij u aanvullend zal informeren over Prelasti Green.

Stand 126

sempergreen

Twee nieuwe groendakconcepten op DAKEN & ZAKEN

Tijdens DAKEN & ZAKEN presenteert Sempergreen het Detentiedak én DuoRoof. Deze nieuwe concepten zijn innovaties op het gebied van groene daken en klimaatbestendig bouwen.

Het Detentiedakregenwater opvangen waar het als eerste valt. Om waterover­last door extreme neerslag te beperken, introduceert Sempergreen het Detentiedak; een innovatief en bewezen effectief groendakconcept, opgebouwd uit vier unieke lagen. Met dit concept, wat ook toepasbaar is op bestaande daken met afschot, wordt regenwater vastgehouden in de opbouw en vertraagd afgevoerd. De watervertraging kan hierbij oplopen tot meer dan 24 uur. www.detentiedak.nl

DuoRoof: sedum en zonnepanelen op één hellend dak. Om bij te kunnen dragen aan het behalen van de klimaatdoelstellingen verandert de bestemming van daken in een rap tempo. DuoRoof brengt systemen en partijen samen door sedum en solar te combineren op hellende daken. De zonnepanelen leveren een hoger rendement, het dak heeft een langere levensduur en stimuleert de biodiversiteit. DuoRoof is daarmee dé ideale oplossing voor projectontwikkelaars, architecten en woningcorporaties om energiezuinige en natuurinclusieve wijken te realiseren. www.duoroof.com

Stand 177

Van Beek EPDM

Van Beek is sinds 1972 producent/leverancier van EPDM dakafdichtings- en waterafdichtingssystemen. Buiten productie en levering van EPDM-systemen zorgen we ook voor de nodige technische ondersteuning.

VB-EPDM folie is een soepele folie, zeer geschikt als permanente waterafdichting. De unieke eigenschappen maken het mogelijk het materiaal probleemloos driedimensionaal op maat te prefabriceren.

NIEUW

• VBF-EPDM zelfklevende prefab hoekstukken met gepatenteerd model ten behoeve van detailafwerking.

• VBF-EPDM-folie is een schone, talkvrije rubberfolie om daken en goten duurzaam af te dichten.

Stand 130

sofsurfaces

Nieuwe warmtewerende dakafwerking op DAKEN & ZAKEN

De DuraStrong SR zonrefelecterende panelen zullen voor het eerst tijdens DAKEN & ZAKEN worden getoond. In samenwerking met een aantal van onze afnemers uit de dakenmarkt hebben we een product ontwikkeld dat bijdraagt aan onder andere het terugdringen van energieverbruik en het verhogen van de veiligheid op daken. De koellast van airco's zal minder worden en PV installaties behalen tot 15% meer rendement. sofSurfaces maakt gebruik van gerecycleerde mate­rialen en snijafval van derden voor de productie van de panelen. De lange levensduur en de mogelijkheid de panelen te blijven inzetten maken ze uiterst duurzaam. www.sofsurfaces.eu.

Stand 171

soprema

Ontmoet de Mammoet in Gorinchem!

Natuurlijk is Soprema op 11 november 2021 aanwezig bij DAKEN & ZAKEN, dé dakenvakbeurs van Nederland. Bij ons vind je namelijk alle materialen en oplossingen die je nodig hebt voor de complete bouwschil onder één dak. Waaronder bitumineuze dakbedekking van Garantgum, kunststof dakbedekking als TPO en vloeibare waterdichting van Alsan. Maak vrijblijvend kennis met onze waterdichtingsoplossingen op onze stand.

Soprema is een zeldzame speler in de dakenbranche. We zijn dé groothandel en distributeur van dak- en bouwmaterialen, maar produceren ook onze eigen hoogwaardige dakbedekking en waterdichtings- en isolatiematerialen. In 1908 begonnen we met in warme bitumen gedoopt juteweefsel en door grote investeringen in kennis, kwaliteit en technologie bieden we inmiddels een breed assortiment aan producten voor dakbedekking, waterdichting en isolatie. Inmiddels telt ons bedrijf ruim 8.000 medewerkers, 73 productielocaties, 18 R&D centers, 22 trainingscenters in 8 landen en 15 Soprema Centers door heel Nederland. Hiermee is Soprema de fabrikant voor het complete pakket met logistiek op maat en altijd dichtbij! www.soprema.nl

Stand 169/170

Roval Aluminium

Marktleider aluminium dakranden

Roval Aluminium is marktleider in de productie en levering van aluminium dakranden voor woningbouw en utiliteitsbouw en voor nieuwbouw- en renovatieprojecten. Het assortiment bestaat uit de standaarddaktrimmen en uit architectonische dakranden, waaronder de Roval-Kraal®.

Deze aluminium dakrand verwijst naar de traditionele kraallijst van weleer. Alle modellen zijn leverbaar in vrijwel alle Ral-kleuren of blank geanodiseerd. Hierdoor zijn er oneindig veel variaties mogelijk en is er voor elk bouwproject een aluminium dakrand die perfect past bij het ontwerp.

Als totaalleverancier levert Roval Aluminium de aluminium dakranden desgewenst inclusief boorgaten, bevestigings­middelen, hoekstukken en  verbindingsplaatjes. Extra bewerkingen op de bouwplaats of shoppen elders voor bijvoorbeeld bevestigingsmiddelen of hoekstukken hoeft niet meer. Dat is niet alleen makkelijk, het is ook nog eens tijd- en geldbesparend. Behalve in aluminium dakranden is Roval ook gespecialiseerd in aluminium muurafdekkappen, die steeds vaker worden gebruikt als dakrandafwerking. www.roval.nl

Stand 137

zinkunie

Zinkunie: méér dan zink

Op 11 november staat Zinkunie op de DAKEN & ZAKEN beurs, stand 151. Bezoekers maken tijdens deze dag kennis met het assortiment van dak- en gevelbekleding, denk aan EPDM, bitumen, POCB en VESTIS. Ook zijn er live demonstraties en staan onze adviseurs paraat voor technisch advies.

KLIK & klaar!
Uniek in de markt is de SNELKLIK-klang: een montage- en expansieklang in één met een perfecte klik met de deklijsten. Hierdoor is een snelle en eenvoudige montage gegarandeerd zónder te hoeven solderen. Tijdens de beurs wordt deze unieke vondst toegelicht.

Kneepjes van het vak
Naast leverancier is Zinkunie ook opleider. Van oktober tot en met maart geven vakspecialisten zink- en EPDM cursussen op maat. Zo weet je precies hoe je zink op een juiste manier verwerkt voor dak- en gevelbekleding en wat de beste handelingen zijn voor het leggen van een EPDM-daksysteem. Aanmelden kan eenvoudig via de website: www.zinkunie.nl/cursussen.

Stand 151