Zoeken

Roofs 2021-11-19 Geslaagde beurs toont dat het weer kan

Solar Solutions International geslaagd

Vier keer is scheepsrecht, moesten de organisatoren van Solar Solutions International hebben gedacht. De laatste editie vond alweer tweeënhalf jaar geleden plaats en sindsdien was het evenement drie keer uitgesteld. Op 28 september was het echter weer zover. De belangrijkste spelers in de Nederlandse zonne-energiesector, uit eigen land en daarbuiten, ontmoetten elkaar in de Expo Haarlemmermeer.

En het was weer ouderwets mensen ontmoeten, boksjes geven en – hier en daar wat schuchter – handen schudden. De hal was goed gevuld met ruim 250 standhouders, waarbij een deel was ingeruimd voor honderd deelnemers aan de parallel georganiseerde Duurzaam Verwarmd-beurs. Die standhouders hebben in drie dagen ruim tienduizend bezoekers voorbij zien trekken, en mogelijk meer. Die konden met eigen ogen ervaren dat het weer mogelijk is: een veilige, grootschalige, zakelijke ontmoeting zonder zorgen. Voor wie nog enigszins last had van virusangst – de anderhalvemeter­samenleving is voor velen toch tweede natuur geworden – waren de twijfels na een coronacheck aan de poort en het betreden van de beurshal al snel verdwenen.

Best Innovation Awards

De opzet van Solar Solutions International was ruim en de sfeer uitstekend. Tegelijkertijd was er veel te zien en blijkt dat er in tweeënhalf jaar veel nieuws onder de zon is in de zich razendsnel ontwikkelende zonne-energiebranche: van nieuwe montagesystemen tot zonnepanelen, thuisbatterijen en home-energymanagementsystemen. Op de tweede dag werden de Best Innovation Awards van Solar Solutions International 2021 toegekend. Winnaar was VDH Solar met hun vernieuwende kasdekpaneel, een slim en sterk PV-paneel dat in de meeste kassen toepasbaar is. Op de tweede plek eindigde GPC Europe met hun GPControl, waarmee surplus zonne-energie in een boiler wordt opgeslagen. De derde plek is behaald door Aerocompact, met hun montagesysteem voor zonnepanelen op sandwichdaken.

De volgende editie staat gepland op 15, 16 en 17 maart 2022, ook weer in Expo Haarlemmermeer.