Zoeken

Roofs 2021-11-54 Daken & Zaken Beursberichten

BROUWERS ZINK & DAK

Voor al uw dakmateriaal

Brouwers Zink & Dak, hét filiaal voor al uw dakmateriaal, is een nieuw concept dat Brouwers Zink in de markt heeft gezet als filiaalformule in Gouda, Eindhoven, Maastricht en Maasmechelen (B). Met een compleet assortiment van dakmaterialen van topmerken zoals BMI Icopal, Bauder, Sure-Seal EPDM, Guardian en Nedzink kunnen klanten snel en met deskundig advies worden geholpen.

In de filialen wordt ook zink en plastisol op maat gemaakt met de aanvullende mogelijkheid om grotere werken of andere materialen bij Brouwers Zink te laten klaarmaken. Daarnaast is in Eindhoven een trainingslocatie ingericht
voor producttrainingen.

De verwachting is dat de filiaalformule de komende jaren verder gaat groeien met nieuwe locaties en nieuwe pro­ducten, dus blijf ons volgen via social media of onze nieuwsbrief. En kom gerust eens binnenlopen in Gouda, Eindhoven, Maastricht of Maasmechelen (B) waar de koffie voor u klaarstaat.

Stand 157

BMI ICOPAL

Universal Perfect Fix

In alle jaargetijden dakbanen verwerken zonder open vuur
BMI Icopal introduceert Universal Perfect Fix, een speciale hechtingsplaat die het mogelijk maakt om Icopal Universal dakbanen zonder open vuur ook onder winterse omstandigheden te verwerken. De panelen zijn hiervoor voorzien van een speciale coating. Met hete lucht wordt de Icopal Universal dakbaan op het Perfect Fix paneel gelast. Hierdoor ontstaan, ook op koude en natte ondergronden, sterke waterdichte aansluitingen.

Brede toepassingsmogelijkheden
De Universal Perfect Fix panelen zijn verkrijgbaar als fixatieprofiel om Icopal Universal dakbanen duurzaam in dakranden aan te brengen. Detailoplossingen zoals bij dakranden, dakovergangen en opstandstroken zijn eenvoudig uitvoerbaar door gebruik te maken van voorgevormde profielen. Waar maatwerk nodig is, kunnen hele platen van 2 x 1 meter worden gebruikt die door het dakdekkersbedrijf in de juiste vorm worden gezet. Universal Perfect Fix wordt mechanisch met behulp van schroeven op de ondergrond bevestigd. Vervolgens wordt de Icopal Universal dakbaan met hete lucht op het Perfect Fix paneel gelast.

BMI Icopal demonstreert Universal Perfect Fix op stand 122/123 op de beurs Daken & Zaken.

Stand 122/123

RAVAGO BUILDING SOLUTIONS BENELUX

Ontdek de troeven van Ravatherm XPS

Ravago Building Solutions (RBS) stelt de Ravatherm XPS-isolatie voor op de eerste editie van DAKEN & ZAKEN. Ravatherm XPS staat garant voor drukvaste dakisolatie met een gesloten celstructuur, wat hoge thermische prestaties waarborgt op lange termijn. Dankzij haar unieke producteigenschappen is Ravatherm XPS uitermate geschikt voor multifunctionele omkeerdaken, waarbij de isolatie bovenop de dakbedekking wordt geplaatst.

RBS begeleidt u graag bij het maken van de juiste dakisolatiekeuze. Bezoek de RBS-stand op DAKEN & ZAKEN, deel uw plannen met een expert en ontdek het type Ravatherm XPS op maat van uw project. Bovendien maakt u kans om uw logo te winnen in Ravatherm XPS, gecreëerd door middel van laser cutting uit de blauwe isolatieplaten. Een uniek aandenken! www.ravagobuildingsolutions.com/nl

Stand 109

NEDZINK

Duurzaam en verantwoord ondernemen met NedZink

NedZink is klaar voor de toekomst. Door op een duurzame wijze het natuurlijke bouwzink te produceren, draagt de zinkproducent bij aan een maatschappelijk verantwoorde economie en toekomst. In onze onlangs geopende nieuwe duurzame fabriek in Budel-Dorplein worden hoogwaardige zinkproducten vervaardigd voor toepassingen in gevelbekleding, dakbedekking, dakgoten en hemelwaterafvoersystemen. Het productportfolio is heden ten dage rijker dan de traditionele zinkkleur die we kennen. Met name het geprepatineerde zink met organische anti-fingerprint coating levert hoogwaardige architectonische producten op, die naast duurzaam ook een lust zijn voor het oog. Benieuwd naar de verschillende NedZink producten? Dan hopen wij u te mogen verwelkomen tijdens de vakbeurs ‘DAKEN EN ZAKEN’

Stand 103

VAN BEEK EPDM

Het is helaas een hele tijd niet mogelijk geweest. Nu zijn we blij dat we kunnen deelnemen aan de eerste editie van de dakenvakbeurs Daken & Zaken, en we u hier kunnen treffen!

Dakenvakbeurs Daken & Zaken is het ideale evenement om de VBF-EPDM zelfklevende prefab hoekstukken te introduceren.

Het betreft een in eigen huis ontwikkeld en beproefd ontwerp ten behoeve van detailafwerking. Dit volgens een gepatenteerd model. Het afwerken van binnen- en buitenhoeken, alsmede het afwerken van lichtkoepelhoeken wordt hierdoor vele malen eenvoudiger en zekerder.

Graag geven we u nadere informatie op onze stand 130!

Stand 130

BROUWERS ZINK

Sterk in maatwerk

Brouwers Zink is ‘sterk in maatwerk’, zo is de afgelopen 35 jaar wel gebleken. Men richt zich erop om klanten zoveel mogelijk te ontzorgen en is ontstaan als werkplaats waar alles op maat wordt gemaakt. Daar is een uitstekende logistiek, met eigen transportmiddelen, aan toegevoegd waardoor de materialen door het hele land worden bezorgd.

Door de jarenlange ervaring is een ongelofelijk hoge productiviteit in de werkplaats ontstaan met bijzonder weinig afval. Zelf maken loont zich meestal niet voor een verwerker als het binnen 24 uur bij Brouwers kan worden gemaakt en bezorgd. Zink is het belangrijkste basis­product van de maatwerk productie. Maar ook uit koper, lood, aluminium, plastisol, PVDF en staal wordt volop maatwerk gemaakt.

Om goede producten te kunnen produceren, werkt Brouwers Zink met topmerken zoals Nedzink, Rheinzink, VMZinc, KME, Uzimet, Schneider, Prefa, Vestis, Tata Steel, SSAB, Jack Muller en Renolit.

Stand 140

RECTICEL INSULATION

Het dak op met Recticel Insulation

Met de stijgende energieprijzen is de noodzaak om woningen en gebouwen fundamenteel goed te isoleren tot iedereen doorgedrongen. Corporaties en woningeigenaren kunnen niet anders dan nu tot actie overgaan. Versneld isoleren staat hoog op ieders agenda en de meeste winst is te behalen bij het dak.

Voor het hellende en het platte dak heeft Recticel Insulation een tal van thermische isolatie-oplossingen. Maak kennis met de Deck-VQ®. Een thermische vacuümisolatieplaat voor platte daken en dakterrassen waar de ruimte om te isoleren beperkt is. Met een dikte van slechts 60 mm kun je zelfs een RD-waarde van 7,50 m²K/W behalen! Voor het na-isoleren van een hellend dak biedt de Euroroof® Reno een slimme oplossing of ontdek de vele mogelijkheden van de universele Eurothane® Silver®. Kortom, kom het dak op bij Recticel Insulation en zorg dat je helemaal up-to-date bent.

Wij kijken er naar uit om je te mogen ontvangen op onze stand. Voor iedere bezoeker hebben we een leuke “isolatieverrassing”. Kijk voor meer informatie ook op www.recticelinsulation.nl

Stand 128

VM BUILDING SOLUTIONS

Vm Building Solutions, fabrikant van VMZinc, Carlisle EPDM en TPO, US made

Zoekt architect, distributeur en installateur die interesse heeft in meerwaarde producten en diensten. 150 jaar ervaring, producten met + 50 jaar levensduur, karaktervolle tinten en uitvoeringen. Duurzaamheid is bij ons al gekoesterde vintage.

DOEN, neem nu contact met:
Pieter.Wortel@vmbuildingsolutions.com
+31 651 04 87 49
Gratis opleiding en bezoek

Stand 173

IMSORB

CCF-nl gevestigd in Emmeloord, is een bedrijf dat klant gericht werkt. Snelle leveringen zijn daardoor vaak mogelijk. Het product Imsorb, een zeer hoogwaardig product, wordt hier verpakt van grote Big Bags naar potten, emmers en zakken. Er wordt naar de klant geluisterd, waardoor we dat leveren wat gevraagd wordt. Privat labels, emmers, potten, Slurpzakken en niet te vergetende hygroscopische zakjes, die de luchtvochtigheid in vochtige ruimtes verlagen. Denk o.a. caravans, bedrijfsauto’s, schakelkasten etc.

Imsorb, het product is ongevaarlijk voor het milieu. Dit is middels laboratoriumproeven bewezen. Het product Imsorb is een product waarmee de dakdekker en loodgieter geld besparen kan in tijd, door snelle werking. Ga naar de lekkage, gooi het poeder op de te bewerken plek en haal je gereedschap. Als je terug bent, is de dam reeds klaar. Nadat het werk klaar is, schoonvegen en afvoeren in een grijze container.

www.imsorb.nl

Stand 116

TRILAGO

Nieuwe kunststof hemelwaterafvoeren voor bitumen groot succes

Na 4 jaar ontwikkelen zijn de kunststof hemelwaterafvoeren van Trilago B.V. sinds enkele weken verkrijgbaar en meteen een groot succes. De afvoeren worden geproduceerd in Nederland en zijn gemaakt van een speciale kunststof mix (HQMX) die perfect versmelt met APP en SBS bitumen. Door verhitting met een brander of föhn (NEN 6050) ontstaat een homogene verbinding. De Trilago afvoeren zijn lichtgewicht en toch oersterk. De verwerking is eenvoudig en er komen geen giftige dampen vrij. “De interesse voor onze afvoeren is erg groot. De moderne dakdekker ziet meteen de voordelen en wil na het gebruiken van de Trilago afvoeren niets anders meer. Een aantal grote dakdekkersbedrijven werkt inmiddels met onze producten en de reacties zijn erg positief!” aldus Jan Arend Borghuis, voormalig dakdekker en bedenker van de Trilago afvoeren.
Bezoek de Trilago stand 146 op de Daken & Zaken beurs. Meer informatie over de Trilago producten is te vinden op www.trilago.nl.

Stand 146

TEJAS BORJA

Innovatieve keramische pannen voor dak en gevel

Tejas Borja revolutioneert reeds enkele jaren de markt van keramische pannen. De fabrikant maakt gebruik van hoog­technologische inkjet­printing om keramische pannen een unieke look te geven. De resultaten zijn verbluffend: keramische pannen die eruitzien als koper, natuurleien, hout, natuursteen, enz. behoren voortaan tot de mogelijkheden. Het brede gamma laat toe om zowel aan te sluiten bij strakke gebouwen als bij de meer landelijke en traditionele architectuur.

In primeur: 5XL minimalistische zonnedakpan
Tejas Borja presenteert op Daken & Zaken de nieuwste 5XL Solar dakpan. Deze combineert een volwaardige keramische structuur met een hoogwaardig geïntegreerd monokristallijn of CIGS glas-glas zonnepaneel. Met een vermogen tot 144 Wp/m² is deze dakpan dé ­oplossing om zonne-energie via het hellend dak op te wekken zonder toe te geven aan design en esthetiek. Tejas Borja toont in primeur ook de nieuwste Flat10 Tech inbouw zonnecassettes op de beurs.

Stand 175

BZW HOLLAND

De vraag naar dunne, effectieve isolatiematerialen neemt snel toe en daar spelen we met de ATI isolatiefolies op in!

ATI Isolatiefolie
BZW Holland is leverancier van dunne ATI Isolatiefolie. Door reflectie kan met beperkte dikte een goede isolatiewaarde behaald worden. Het materiaal onderscheidt zich in:

  • Ruimtebesparing
  • Energiebesparing
  • Gebruiksgemak
  • Eenvoudig bewerkbaar
  • Stofvrij

Er zijn zowel dampopen als dampdichte folies beschik­baar, die voor elke situatie waar geïsoleerd moet worden een oplossing kan bieden! In het kader van renovatie is met de ATI Pro Bardage ook een folie beschikbaar, die voor meerdere toepassingen in aanmerking komt voor de ISDE-subsidie!

Begin 2022 wordt een nieuwe dampopen folie verwacht, die ook in aanmerking komt voor de ISDE-subsidie. Op die manier wordt het ook mogelijk om via de buitenkant van het dak te isoleren incl. subsidiemogelijkheden.

Stand 178