Zoeken

Roofs 2021-11-86 Nieuwslijn

Agenda

11 november 2021 DAKEN & ZAKEN
Dé dakenvakbeurs van Nederland brengt opdrachtgevers, leveranciers en verwerkers bij elkaar in de Evenementenhal in Gorinchem. Tevens worden op de beurs de winnaars van Dak van het Jaar voor Roofs en steilDAK bekend gemaakt. Van 10.00 - 20.00 uur. www.dakenenzaken.nl.

26 november 2021 Belgian Roof Day
Op de negende editie van Belgian Roof Day tonen 150 standhouders verspreid over 13.000 m² hun kunde en hun producten voor professionals uit de bouwwereld. Tijdens de beurs vindt de wedstrijd voor Beste Jonge Belgische Dakdekker plaats in de categorieën ‘plat dak’, ‘hellend dak’ en ‘metalen dak’. Brussels Kart Expo, van 9.00 tot 19.00 uur. www.belgianroofday.be.

26 november Rooftop Symposium 2021 met Rooftop Awards
Rooftop Revolution organiseert dit jaar het Rooftop Symposium in de Sint Olofskapel te Amsterdam, als onderdeel van het Green Light Festival. Over de kansen die op de daken liggen en hoe we die kunnen benutten, mooie voorbeelden en interessante dialogen tussen gemeenten, architecten, hoveniers, woningcorporaties en andere vastgoedpartijen. Tevens worden de Rooftop Award uitgereikt. Van 11.00 - 19:00 uur. www.rooftoprevolution.nl/rooftopawards2021.

11 – 13 januari 2022 Groene Sector Vakbeurs
Hét kennis- en netwerkmoment voor de groene branche met 295 exposanten. Doelgroep: hoveniers, boomkwekers, beslissers binnen de gemeentelijke groenvoorziening, tuin- en landschapsarchitecten en groot groenvoorzieners. Van 13.00 uur tot 21.00 uur. Evenementenhal Hardenberg. www.groenesector .nl.

19 en 20 januari 2022 InterSolution
In 2008 was het de allereerste zonne-­energievakbeurs in de Benelux, dit jaar vindt de tiende aflevering plaats van InterSolution. Van 9.30 uur tot 20.00/18.00 uur. Flanders Expo Gent. www.intersolution.be.

18 maart 2022 FEESTAVOND EN DAK VAN HET JAAR 2021
Alvast reserveren in de agenda. Feestavond met verkiezing van Dak van het Jaar 2021 Roofs en steilDAK en bekendmaking Dakenman- of vrouw van het Jaar 2021. Hotel Zuiderduin in Egmond aan Zee. www.dakvanhetjaar.nl.

Personalia

Nieuwe voorzitter Nationaal Daken Plan

Op 14 oktober is Tanja Klip benoemd tot nieuwe voorzitter van het Nationaal Daken Plan. Als gedeputeerde beheerde zij in Drenthe onder meer de portefeuilles milieu, bodem, klimaat, energie en waterbeleid en tot 1 januari 2021 gaf zij als dijkgraaf van Vallei en Veluwe leiding aan het meest innovatieve waterschap van Nederland. Sinds medio 2016 is Tanja lid van de Eerste Kamer namens de VVD. “In mijn rol als voorzitter draag ik graag bij aan het vergroten van de naamsbekendheid van het Nationaal Daken Plan. Zodat we steeds meer mensen bewust maken van de kansen die het dakenareaal ons als samenleving biedt.”

VSB benoemt Gijs Buijs tot Persoon van Verdienste

De Vereniging van Steiger-, hoogwerk- en betonbekisting­bedrijven heeft tijdens de Algemene Ledenvergadering Gijs Buijs (rechts op de foto) benoemd tot Persoon van Verdienste. Naast Buijs werden ook de oud-voorzitters en ereleden Hans van Leeuwen, André Moerenhout en Tom Stamer benoemd tot Personen van Verdienste.

Teamuitbreiding Wecal

Per 1 oktober is het team van Wecal Dak- en Isolatietechniek uitgebreid met Michel Essenburg. Na een studie commerciële economie heeft Michel ervaring opgedaan als Technisch-Commercieel Adviseur in de raam- en deurindustrie. Bij Wecal is hij aan de slag gegaan als Technisch Commercieel Adviseur voor onder andere de productieafdeling, de bouwmaterialenhandel en de industrie.

Mutaties Schadenberg Groep

Janne van Excel junior is toegetreden tot de directie van Schadenberg Groep. Janne van Excel sr. zal zich aankomende tijd steeds meer terugtrekken en zijn managementtaken aan hem overdragen.

Yoni Rasch is aangesteld als bedrijfsleider van Schadenberg Infratechniek als vervanger van Janne junior. Senior: “Ik laat als het ware mijn hart en nieren aan hem na en daar word ik ontzettend blij van. Ook heb ik het volste vertrouwen in Yoni Rasch. De toekomst bouwen we samen en deze ontwikke-lingen zijn daarbij duurzame bouwstenen!”

Bouwvrouw van het Jaar 2021

Tijdens het Cobouw Bouwvrouwen Event in het AFAS Theater in Leusden is Anja Vijselaar, directeur BU Energy van WSP Nederland, uitgeroepen tot Bouwvrouw van het Jaar.

De jury koos de winnaar uit de Cobouw Bouwvrouw 50-lijst op basis van maatschappelijke bijdrage op digitalisering, diversiteit, duurzaamheid, innovatie en veiligheid. Daarna is gekeken naar persoonlijke prestaties versus prestaties van het bedrijf. Uiteindelijk won Anja Vijselaar “vanwege haar enorme persoonlijke drive en aantoonbare maatschappelijke bijdrage op alle bovengenoemde onderwerpen. Aanvullend is haar loopbaan inspirerend voor iedere vrouw die overweegt voor de bouw te kiezen.”

Jarig idverde NL trakteert op insectenhotels

Op 1 oktober jl. bestond idverde NL 1 jaar. Reden voor een klein feestje en daar horen cadeaus bij. Daarom plaatst idverde NL bij iedere daktuin die tussen 1 oktober 2021 en 31 maart 2022 wordt opgeleverd gratis een insectenhotel. Ontwikkelingsboerderij De Laarhoeve in Diessen maakt de insectenhotels. De medewerkers krijgen de volledige vrijheid hoe een hotel eruit komt te zien. Dit maakt dat iedere daktuin een uniek exemplaar krijgt. www.idverde.nl/insectenhotels-op-daktuinen.

Platdakraam op zonne-energie

Het Fakro platdakraam kenmerkt zich door strak design, maximale lichtinval en hoge thermo-isolerende waarden. Aan deze kenmerken is ook solar toegevoegd. Fakro is hiermee de enige aanbieder van een platdakraam dat volledig werkt op zonne-energie. Aan de buitenzijde van het platdakraam (DEF Solar) zit een pv-paneel bevestigd op het raamprofiel. Dat kan voldoende energie ­op­- vangen voor elektrische bediening op afstand. De regensensor zorgt ervoor dat het raam bij regen automatisch sluit. www.hetmooistelicht.nl of www.fakro.nl.

Zinkunie neemt Hessels Zink over

Vorige maand is de overname van Hessels Zink door Zinkunie beklonken. Hessels Zink heeft een sterke positie op het gebied van non-ferro materialen en accessoires en de overname past in de strategie van Zinkunie om de leidende positie in dak- en geveloplossingen verder te versterken. Zinkunie directeur Eric Jan Rutten: “Het is een echte zinkspecialist met een enorme klantfocus, een topservice en veel mooie, loyale klanten.” Met deze overname breidt Zinkunie het aantal filialen uit van achttien naar negentien filialen. (V.l.n.r. op de foto: Marleen en Theo Hessels, Eric Jan Rutten)

Customer Of The Year 2021 Award

Onlangs ontving Henk Van Schaik, DGA van Wecal Dak- & Isolatie­techniek uit handen van Pierluigi Ciferni, CEO van Polyglass SpA/Mapei Group, de Customer Of The Year 2021 Award. Van Schaik: “We zijn super trots op deze erkenning omdat we met zowel bitu­men van Polybond als kunststof dakbanen van Mapeplan de verwachtingen van ons strate­gische partnership dit jaar meer dan waargemaakt ­hebben. We zien het ook als een aanmoediging voor ons hele team om ook in de komende jaren samen nog meer business te ontwikkelen.

Parkdaktegels

Met Pardak® van Zoontjens is het mogelijk om daken beschikbaar te maken als parkeergelegenheid. Pardak® is een demontabel systeem met tegels voor parkeerdaken. Het totale systeem bestaat uit parkeerdaktegels met hoekstukken, spanelementen en drukverdelers. Voor parkeerdaken van klein tot zeer groot met een hoge gebruiksintensiteit en veel parkeerbewegingen zoals winkelcentra, supermarkten of openbare gebouwen. Het resultaat is een parkeerdak met de uitstraling die past bij een gebouw en een lage total cost of ownership.