Zoeken

Roofs 2021-12-08 Blije gezichten op eerste editie vakbeurs

beurs

De eerste keer meteen raak. Zo voelde het op 11 november in de Evenementenhal Gorinchem waar de eerste editie werd georganiseerd van Daken & Zaken. Vanaf 10 uur was er meteen al aanloop in de fraaie Next Level zaal op de eerste verdieping van het complex.

En zelfs na zevenen ’s avonds, een uur voor sluiting, kwamen er nog steeds tientallen bezoekers na de coronacheck de zaal ingelopen. Wellicht hadden die gehoord dat er wat te doen was. Uiteindelijk stopte de gastenteller na meer dan 1.100. Nog belangrijker: bijna iedereen was het erover eens dat we een zeer geslaagde dakenbeurs hebben beleefd.

Het is altijd maar afwachten als je een nieuwe beurs organiseert. Of er genoeg standhouders zijn, of er voldoende bezoekers komen, of die relevant zijn voor de standhouders en of de sfeer goed is. Daken & Zaken kan na 11 november bij al deze vakjes een vinkje plaatsen. Een select gezelschap van 75 standhouders zag verspreid over de hele dag ruim 1.100 bezoekers door de zaal trekken. Opvallend waren de vele blije gezichten, de hartelijke ontmoetingen en amicale gesprekken. De branche had duidelijk behoefte aan weer persoonlijk contact, want daar had het lange tijd aan ontbroken. De sfeer was dus opperbest.

De standhouders hadden flink uitgepakt. Productontwikkeling en innovatie gaan tijdens coronamaatrege­len gewoon door, er lag dus meer dan gemiddeld veel op de plank om met de branche te delen. Dat was een maand eerder op Solar Solutions evenzo het geval. Veel te halen dus voor de bezoekers. Ook de catering was prima verzorgd.

Dat smaakt naar meer. Volgend jaar is er zeer waarschijnlijk (in deze tijden weet je niks zeker) weer een Daken & Zaken. De organisatie is al aan het evalueren hoe het nog beter kan, maar we kunnen spreken van een mooie start.