Zoeken

Roofs 2021-12-51 Prijsuitreiking Dak van het Jaar weer in Hotel Zuiderduin georganiseerd

Feestavond voor de dakenbranche

Op vrijdag 18 maart 2022 zal de Feestavond voor de dakenbranche eindelijk weer worden georganiseerd in Hotel Zuiderduin in Egmond aan Zee. Tijdens de feestavond worden de prijzen voor het Dak van het Jaar (Roofs en steilDAK) uitgereikt en de Dakenman of -vrouw van het Jaar uitgeroepen. In 2020 en 2021 kon de avond geen doorgang vinden vanwege de coronacrisis, de organisatie verwacht dat de avond in 2022 weer doorgang kan vinden.

Zoals bekend is de Dak van het Jaar de prijs voor het dak dat op alle beoordelingsgebieden in totaal het hoogste scoort. De beoordelingsgebieden zijn: esthetische kwaliteit, innovatie, functionele kwaliteit, onderlinge samenwerking, veilig werken en duurzaamheid. De longlist van de geno­mineerde projecten is in de afgelopen jaargangen van Roofs en steilDAK beschreven. Een onafhankelijke vakjury zal de projecten volgens de bovengenoemde criteria beoor­delen. Vervolgens zullen tijdens de feestavond de shortlists en winnaars bekend worden gemaakt. Ook zullen voor beide branches de Dakenmannen of -vrouwen van het Jaar bekend worden gemaakt.

Een feestelijke avond dus, die sinds 2017 in Hotel Zuiderduin wordt georganiseerd en die sinds die eerste editie steeds ­verder uitgroeide tot een vaste waarde binnen de dakenbranche. De prijs voor het Dak van het Jaar verwierf bovendien steeds meer landelijke bekendheid. Deze ontwikkeling werd helaas onderbroken door de coronacrisis. Hierdoor was het lange tijd niet mogelijk om een dergelijke feestavond te organiseren. In 2020 werd de prijs bij de winnaars zelf uitgereikt, dit jaar vond de prijsuitreiking plaats tijdens de ­dakenbeurs DAKEN & ZAKEN. De komende editie zal vanzelfsprekend op een verantwoorde manier worden georganiseerd, volgens de op dat moment geldende maatregelen.

Indien u gratis bij deze feestelijke avond voor de hele ­dakenbranche aanwezig wil zijn, kunt u zich aanmelden via www.dakvanhetjaar.nl.