Zoeken

Roofs 2021-12-72 Nieuwslijn

Agenda
(uiteraard onder voorbehoud coronamaatregelen)

11 – 13 januari 2022 Groene Sector Vakbeurs
Hét kennis- en netwerkmoment voor de groene branche met 295 exposanten. Doelgroep: hoveniers, boomkwekers, beslissers binnen de gemeentelijke groenvoorziening, tuin- en landschapsarchitecten en groot groenvoorzieners.
Van 13.00 uur tot 21.00 uur. Evenementenhal Hardenberg. www.groenesector.nl.

19 en 20 januari 2022 InterSolution
Tiende aflevering van deze zonne-energievakbeurs voor de Benelux. Van 9.30 uur tot 20.00/18.00 uur. Flanders Expo Gent. www.Intersolution.be.

25 en 26 januari 2022 Bouwcenter Expo 2022
Van 14.00 tot 21.00 uur. Werkspoorkathedraal in Utrecht. www.bouwcenterexpo.nl

18 maart 2022 FEESTAVOND EN DAK VAN HET JAAR 2021
Feestavond met verkiezing van Dak van het Jaar 2021 Roofs en steilDAK en bekendmaking Dakenman- of vrouw van het Jaar 2021. Hotel Zuiderduin in Egmond aan Zee. www.dakvanhetjaar.nl.

Meer ruimte, meer producten, nog meer service!

Na een aantal jaar zoeken en inmiddels alweer een aantal maanden inrichten en verhuizen, is AGS Products verhuisd naar een nieuw en groter pand. Niet ver weg, om de hoek bij het "oude" pand. Het nieuwe adres is: Daltonstraat 54 3316 GD Dordrecht. U bent vanaf nu van harte welkom op het nieuwe adres. De koffie staat net als altijd ook hier voor u klaar.

VW Daken verder als GR8 Roofs

VW Daken uit Breda verandert per 1 december in GR8 Roofs. Tot de naams­wijziging is besloten ‘omdat VW Daken niet meer dezelfde club is als bij de start van het bedrijf’. In 2021 beleefde VW Daken een enorm sterke groei wat ervoor heeft gezorgd dat het team is uitgebreid met echte vakspecialisten en een nieuw DNA heeft. GR8 Roofs staat een nieuw tijdperk met een toepasselijke letterlijke vertaling: geweldige daken. GR8 Roofs staat voor een streven naar perfectie, dakmanschap pur sang en resultaatgericht samenwerken voor duurzame en kwalitatief hoogwaardige daken.

BDA Dakcursussen Platte daken

Aan de vierde 7-daagse Dakcursus van 2021 namen 24 personendeel . Van deze 24 deden 23 cursisten examen, van hen behaalden 19 cursisten direct het diploma, een slagingspercentage van 82%. De hoogste examencijfers werden behaald door Leonard Gijssen van Tectum Roofcomfort uit België, hij ontving een mooie sculptuur van De Dakconnaisseur. Eervolle vermeldingen waren er voor Mark Hooijberg van NDA en Selwaan Alzahawi van Erdo BV. De cursus werd gemiddeld met een 8,1 gewaardeerd.

Op 12 januari 2022 start de eerstvolgende Dakcursus en deze heeft nog een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. De cursus is bedoeld voor nieuwe instromers en door­stromers in de dakbedekkingsbranche en voor medewerkers van corporaties, gemeenten en aannemers, die in relatief korte tijd veel kennis willen vergaren over alle facetten van het platte dak. Zie voor informatie en de cursuskalender 2022 www.bdaopleidingen.eu, bel 085-4871910 of mail naar info@bdaopleidingen.nl.

Wijzigingen in regelgeving rolsteigers en kamersteigers

Eind dit jaar worden de wijzigingen in de Europese norm voor rolsteigers NEN-EN 1004-1 van kracht en gelijk van toepassing voor rolsteigers die in Nederland op de markt worden gebracht. De Vereniging van Steiger-, hoogwerk- en Betonbekistingbedrijven (VSB) heeft in een flyer de belangrijkste wijzigingen samengevat. Binnenkort verschijnt ook het vernieuwde A-Blad Rolsteigers, waarin werkgevers- en werknemersorganisaties de laatste stand der techniek hebben geformuleerd om het werken met rolsteigers veiliger te maken. Aangepast ten opzichte van de vorige versie van de rolsteigernorm zijn onder meer de ‘ondergrens’ waarboven de norm van toepassing is, het gebruik van leuningen en kantplanken, de afstand tot het eerste platformniveau en de afstand tussen de platformniveaus onderling, de stabiliteit van de rolsteiger en de beveiliging van de platforms tegen opwaaien. De vernieuwde norm is in tegenstelling tot voorheen ook van toepassing op rolsteigers met een vloerhoogte vanaf 0 meter. Voorheen was dit 2,5 meter. Hierdoor vallen nu ook de kleine rolsteigers, de zogenaamde kamersteigers, onder de norm. De flyer is te de downloaden op de VSB-website www.vsbnetwerk.nl.

Diplomabonus van € 2.500 voor bbl-studenten

Bedrijven met werknemers die tussen 1 september 2021 en 1 september 2023 een bbl-diploma halen/hebben behaald, kunnen gebruikmaken van de nieuwe subsidieregeling ‘Diplomabonus’. Deze afspraak staat in de nieuwe cao Bouw & Infra 2021/2022. De regeling houdt in:

  • De werknemer heeft een diploma voor een opleiding bbl2, bbl3 of bbl4 gehaald in het domein: bouw- en infra, afbouw, hout en onderhoud of techniek en procesindustrie.
  • De werknemer heeft tijdens deze opleiding minimaal 6 maanden een arbeidsovereenkomst én een beroepspraktijkvormingsovereenkomst gehad met jou als werkgever waar de opleiding is gevolgd.
  • De werknemer ontvangt de diplomabonus eenmalig van jou als werkgever waar de opleiding is gevolgd.
  • De werkgever ontvangt een afschrift van het diploma met een diplomadatum die ligt in de periode 1 september 2021 tot 1 september 2023.
  • Werkgevers in de Bouw & Infra die een diplomabonus aan een werknemer hebben uitbetaald, hebben waarschijnlijk recht op een subsidie van € 2.900,-.

Meer informatie over de regeling, de voorwaarden en het aanvraagproces zijn te vinden bij www.volandis.nl.

Beleidssecretaris sociale zaken AFNL

David van Swol is bij Aannemersfederatie Nederland Bouw en Infra (AFNL) in dienst getreden als beleidssecretaris sociale zaken, arbeidsmarkt en arbeidsvoorwaarden. Van Swol (36) zal voor de federatie het beleid op het terrein van de sociale zekerheid, arbeidsmarkt en arbeidsvoorwaarden verder op de kaart gaan zetten en het arbeidsvoorwaardentraject voor de CAO Bouwnijverheid begeleiden. De afgelopen jaren was Van Swol actief als bestuurder bij CNV-Vakmensen, beleidsmedewerker en juridisch adviseur bij de NBBU (Nederlandse Bond van Bemiddelings- en Uitzendondernemingen) en daarvoor bij diverse organisaties als juridisch adviseur.

Nieuw en completer assortiment dakelementen

Kingspan Unidek wil voorop blijven lopen door stappen te zetten. Vanuit hun wereldwijde duurzaamheidsstrategie Planet Passionate worden ambitieuze doelstellingen nagestreefd op het gebied van energie- en CO2-reductie, circulariteit en ocean clean-up projecten. Een verduurzaming van de bouw die ook (eenvoudig) uitvoerbaar is, kan daaraan bijdragen. Kingspan Unidek doet dit concreet met vier nieuwe producten voor een completer en duurzamer assortiment dakelementen: Unidek Reno Dek Plus, Unidek Aero Light, Unidek Aero Light RE en Unidek Aero Bio. Bij de ontwikkeling van deze producten is niet gekeken naar minimale eisen vanuit het Bouwbesluit, maar is een nieuwe standaard gezet die gericht is op duurzaamheid en circulariteit, toekomstbestendigheid en comfort.
Meer informatie: www.unidekdakelementen.nl