Zoeken

Roofs 2022-01-51 Hoogwaardige oplossing voor bijzonder dak

Special Kunststof dakbedekkingen

Project: Ashram College Nieuwkoop

In 2019 is het volledig energieneutrale nieuwe Ashram College in Nieuwkoop opgeleverd. “Het is een expressieve school geworden met ruim opgezette leerpleinen en een centraal hart waar leerlingen en docenten samen komen. De slogan van de school – persoonlijk, veelzijdig en resultaatgericht – vormt de basis voor het ontwerp van het gebouw. De school biedt zowel leerling, leraar als medewerker de ruimte zijn eigen pad te kiezen. De veelzijdigheid van de school is terug te zien in het ontwerp dat een hoofdvorm heeft met drie vleugels. De buitenzijde bestaat door die vorm uit een opeenvolging van holle en bolle vormen.

De wens van een volledig energieneutraal gebouw is gerealiseerd door een ontwerp waarin rekening is gehouden met de gebouworiëntatie, de bezonning en de inzet van passieve zonnewarmte. De gebouwschil is hoogwaardig geïsoleerd en er is gekozen om alles licht te houden om overhitting te voorkomen. Energie wordt opgewekt door 350 zonnepanelen op het dak en er is alleen ledverlichting toegepast. Hierdoor voldoet het gebouw aan het BREAAM “Very Good” en heeft het een Frisse Scholen Klasse B-certificering.

PVC-P dakbedekking

Voor het dak van het Ashram College Nieuwkoop heeft Hester Dakwerken uit Alphen aan den Rijn de BauderThermofol U20 (2 mm) toegepast. De nadrukkelijke wens van de klant was een extreem duurzame dakbedekking, die de levensduur van de zonnepanelen zal overstijgen. Daarom is gekozen voor deze 2 cm dikke PVC-P dakbedekking. Het éénlaagse Bauder Thermofol-systeem voldoet aan alle huidige eisen en voorziet in een veilige en duurzame toepassing bij zowel nieuwbouw als renovatie. De lichtgrijze kleur past goed in het ontwerp en zorgt ervoor dat het betreffende dakoppervlak relatief koel blijft, wat gunstig is voor het rendement van de zonne­installatie. De vele ronde vormen en bijzondere details waren met de sterke en toch flexibele Bauder Thermofol-dakbaan geen enkel probleem voor de dakdekker.

Dit project is opgeleverd met volledig verzekerde projectgarantie. Hierbij is conform richtlijnen gecontroleerd op correcte uitvoering tijdens en na oplevering. Met de juiste uitvoering en KOMO-gecertificeerde PVC-P baan is het Ashram College verzekerd van een probleemloos en waterdicht dak.