Zoeken

Roofs 2022-01-59 DGNB Navigator Label voor RubberGard EPDM en UltraPly TPO

Special Kunststof dakbedekkingen

De Duitse Sustainable Building Council (DGNB) heeft onlangs de RubberGard EPDM en UltraPly TPO dakbanen van Firestone Building Products het DGNB Navigator Label toegekend. Alleen producten die zijn opgenomen in de DGNB Navigator en voldoen aan de DGNB-systeemvereisten komen in aanmerking voor dit label.

De toekenning van het DGNB Navigator Label is een bevestiging van de nadruk die Firestone legt op duurzaamheid en hun pleidooi voor certificeringsprogramma’s voor groene gebouwen. De Deutsche Gesellschaft für Nachhaltiges Bauen (DGNB) is een van Europa’s grootste netwerken voor duurzame gebouwen, met meer dan 1.200 leden. Ze zijn voornamelijk aanwezig in Duitsland, maar hebben ook partnerorganisaties in Oostenrijk, Zwitserland, Bulgarije, Denemarken, Hongarije, Thailand en China. De DGNB heeft een eigen certificeringssysteem (DGNB) dat werkt als een plannings- en optimalisatietool die helpt de aantoonbare duurzaamheid van bouwprojecten te verhogen.

De DGNB heeft ook de DGNB Navigator ontwikkeld, een gratis online database die bedoeld is voor architecten en ontwerpers om te gebruiken als plannings- en evaluatie­tool bij het kiezen van bouwproducten voor gebruik in duurzame gebouwen en certificering. Fabrikanten kunnen het gebruiken om hun producten onder de aandacht te brengen en relevante informatie te verstrekken, zoals milieuproductverklaringen (EPD’s).

Nadat een bouwproduct is geregistreerd in de DGNB Navigator en voldoet aan de eisen van het DGNB Systeem, ontvangt het DGNB Navigator Label, waarmee fabrikanten hun inzet voor duurzaamheid kunnen aantonen. RubberGard EPDM is een dakbaan die extreem bestendig is tegen ozon, UV-straling en extreme temperaturen. Omdat ze geen weekmakers of vlam-vertragers bevatten, blijven hun eigenschappen in de loop van de tijd stabiel en onveranderd. Studies tonen aan dat EPDM dakbanen een levensduur hebben van meer dan 50 jaar.

De lichtgekleurde UltraPly TPO dakbaan is warmtereflecterend die zonlicht reflecteert voordat het kan worden geabsorbeerd en omgezet in warmte. Daarmee spaart deze chloorvrije, niet-gehalogeneerde en weekmakervrije baan op koelingskosten. UltraPly TPO kan gemakkelijk worden gerecycled.