Zoeken

Roofs 2022-01-78 Nieuwslijn

AGENDA

Coronamaatregelen gooien wederom menig beursagenda door de war.

InterSolution gaat (onder voorbehoud) vooralsnog door op 19 en 20 januari 2022. Deze zonne-energievakbeurs voor de Benelux vindt plaats in de Flanders Expo te Gent. Van 9.30 uur tot 20.00/18.00 uur. www.Intersolution.be.

25 en 26 januari 2022 Bouwcenter Expo 2022,
Van 14.00 tot 21.00 uur. Werkspoorkathedraal in Utrecht. www.bouwcenterexpo.nl

Webinars Optigrün
3 maart 2022 PV en groen, opgewekt verhaal! Gaat dat wel samen, groen en zonnepanelen?
21 april 2022 Het dak inKLEURen! Multifunctionele daken
15 september 2022 Help mijn plant heeft hoogtevrees! Bamboe, duingras, bloembollen, zeg het maar!

De Groene Sector Vakbeurs, die gepland stond op 11, 12 en 13 januari, wordt verplaatst naar 8, 9 en 10 maart 2022. Voor de 2023-editie keert het evenement weer terug naar de vertrouwde (10, 11 en 12 januari 2023) datum in de Evenementenhal in Hardenberg. www.groenesector.nl.

FEESTAVOND EN DAK VAN HET JAAR 2021
Feestavond met verkiezing van Dak van het Jaar 2021 Roofs en steilDAK en bekendmaking Dakenman- of vrouw van het Jaar 2021. 18 maart 2022 Hotel Zuiderduin in Egmond aan Zee. www.dakvanhetjaar.nl.

Dach + Holz International, Oorspronkelijk gepland in februari 2022 in Keulen is verplaatst naar de week van 5 tot 8 juli 2022 in de Messe van Keulen. www.dach-holz.com.

Geen brandoverslag met brandwerende luiken

Met een gesloten brandwerend RHTEI-dakluik van Gorter wordt de kans op brandoverslag naar het dak en aangrenzende panden beperkt. Ook het Gorter brandwerend vloerluik voorkomt of vertraagt brandoverslag. Zo wordt brandschade aan de onderliggende delen van het gebouw geminimaliseerd. De brandwerendheid van deze Gorter luiken is beoordeeld door Efectis volgens EN1634-1 en EN13501-2.

Personalia

Erik Steegman naar Kiwa BDA

Na een dienstverband als directeur van de NDA gaat Erik Steegman een nieuwe uitdaging aan bij Kiwa BDA. Erik gaat zich daar richten op accountmanagement en sales. Hij gaat contacten onderhouden met de grotere key accounts en zich richten op nieuwe klanten en diensten. Tevens zal hij bij grote projecten optreden als projectcoördinator die de verbinding legt tussen de verschillende teams en Kiwa-onderdelen. In de beginfase zal Erik zich samen met Nico Haanappel met name richten op de activiteiten vanuit Kiwa BDA Testing en laboratorium. Ook blijft hij actief met het beheer van online platform Dakenraad.nl.

Danny Coenradi Sales Director Nederland BMI

Danny Coenradi is met ingang van 1 november benoemd tot Sales Director bij BMI Nederland. In deze functie is hij verantwoordelijk voor de verdere structurering van de verkooporganisatie die bestaat uit de verkoopteams voor platte en hellende daken en het specificatieteam. Zijn focus zal liggen op het versterken en uitbreiden van de klantrelaties. Coenradi was de afgelopen vijftien jaar was hij in diverse functies werkzaam bij Kingspan Insulation. Zijn wens om ooit voor een productgroep te werken die zichtbaar en esthetisch is, was een van de aan­leidingen om de overstap te maken naar BMI Nederland.

Anoek Neele bestuurslid Duzadorp

Vanaf 1 december is Anoek Neele bestuurslid van Duzadorp: maak het groen! Met veel enthousiasme zet ze zich samen met oprichter Marc Rotmans in om kinderen spelenderwijs kennis te laten maken met groen & duurzaamheid. DuzaDorp is een educatief pakket over duurzaamheid en groen. Kinderen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar leren hiermee spelenderwijs bewust te worden van duurzaamheid en enthousiast te maken over natuur. Kijk voor alle informatie op www.duzadorp.nl!

Duurzame huisvesting voor Eyecatcher

Enkele maanden terug is Eyecatcher verhuisd naar een nieuw bedrijfs­pand in Nieuwveen. De totaalleverancier van tijdelijke en permanente valbeveiligingssystemen en evacuatiemiddelen verkreeg hiermee een viervoudige vergroting van de huisvesting, met een nog even zo grote uitbreidingsmogelijkheid voor in de toekomst. Het pand is gebouwd op een innovatief en energiezuinig industrieterrein zonder gasaansluiting. Het gebouw is aangesloten op een lokale WKO. Zonnepanelen voorzien volledig in de stroomvoorziening. Zo realiseert Eyecatcher voor de bedrijfsprocessen rondom de producten nul op de energie meters, wat volledig past binnen de ISO-14001 certificering en haar duurzame bedrijfsvisies. Op het dak ligt Polygum Carrara dakbedekking met witte leislag, die luchtzuiverend, hitte-reflecterend en 100% recyclebaar is. Twistfix Lijnsystemen voorzien in veilig werken op het dak.

Groene en blauwe daken voor Justus

De eerste woontoren in de Amsterdamse Sluisbuurt wordt vernoemd naar de ontwerper van de naastgelegen Oranjesluizen: Justus Dirks, zo maakten de Gemeente Amsterdam, Syntrus Achmea en ontwikkelende bouwer J.P. van Eesteren bekend. Afgelopen weekend markeerden skyspots de symbolische eerste paal van ‘Justus’ op de bouwlocatie. In 2024 worden de eerste van in totaal 289 energiezuinige middenhuur appartementen opgeleverd. Het door De Architekten Cie. ontworpen gebouw krijgt een ‘groene’ uitstraling. Een groot deel van het oppervlak van de bouwkavel, waaronder de daken, wordt voorzien van beplanting, met op de 24e verdieping een dakterras voor de bewoners. Daarnaast krijgen de daken van het gebouw en de parkeergarage een retentiedak, waarmee regenwater veel beter opge­vangen kan worden en gebruikt wordt om het groen te voeden.

Rookgasafvoer én ventilatie

In het assortiment ECONEXT® dakdoorvoeren van Cox Geelen zijn nu ook gecombineerde dakdoorvoeren opgenomen die rookgasafvoer en luchttoevoer combineren met een extra aansluiting Ø 125 mm voor ventilatie. Meer functies in één doorvoer, minder uitmondingen op het dak waardoor een strakker resultaat. Leverbaar zowel in concentrisch als parallel.

Groenkeur verhuisd naar Ede

Het nieuwe jaar betekent voor Groenkeur een nieuwe werkplek. De nieuwe thuisbasis ligt aan Bovenbuurtweg 27 in Ede waar ook het bestuursbureau van Aeres Groep en Stichting Bureau Erkenningen gevestigd zijn. Vanaf 1 januari werken de stichtingen Bureau Erkenningen en Groenkeur samen. Beide beheren persoons- en bedrijfs­certificaten (schemabeheer) in het groene domein. Met ondersteuning van de Aeres Groep ontstaat hierdoor een robuuste organisatie. De koppeling met Aeres en de andere AOC’s leidt tot inbreng van onderwijskwaliteit in de richtlijnen van Groenkeur. Bureau Erkenningen krijgt op deze wijze een bredere basis met het bedrijvennetwerk van Groenkeur. Daarnaast komt er een bundeling van het schemabeheer in richtlijnen die nauw verwant zijn aan elkaar.