Zoeken

Roofs 2022-02-82 Nieuwslijn

Agenda

Webinars

9 februari 2022 Hoe kan ik effectief groeien, ondanks gebrek aan technisch personeel. Organisatorische en technische mogelijkheden aangereikt door de metaalunie. 10.00 uur. www.metaalunie.nl

16 februari 2022 De stad van de toekomst is GROEN. Elfi de Wit van het adviesbureau Sweco legt uit hoe de stad er in de toekomst uitziet. 19.30 – 21.00 uur. www.kivi.nl.

3 maart 2022 PV en groen, opgewekt verhaal! Gaat dat wel samen, groen en zonnepanelen? 14.00-15.30 uur www.optigruen.nl/nieuws/seminars-webinars

21 april 2022 Het dak inKLEURen! Multifunctionele daken (nieuw) 14.00-15.30 uur www.optigruen.nl/nieuws/seminars-webinars

evenementen

8, 9 en 10 maart 2022 De Groene Sector Vakbeurs
Evenementenhal Hardenberg.www.groenesector.nl.

18 maart 2022 FEESTAVOND EN DAK VAN HET JAAR 2021
Feestavond met verkiezing van Dak van het Jaar 2021 Roofs en steilDAK en de bekendmaking van de Dakenman- of vrouw van het Jaar 2021. Hotel Zuiderduin in Egmond aan Zee. www.dakvanhetjaar.nl.

12, 13 en 14 april 2022 Gecombineerde vakbeurs Solar Solutions International/Duurzaam Verwarmd
Expo Haarlemmermeer. www.solarsolutions.nl

21 april 2022 Inspiratiedag Renovatie Beursdag vol inspirerende renovatieconcepten en kennisrijke sessies.
Evenementenhal Next Level Gorinchem. 09:00 - 17.00 uur. www.inspiratiedagrenovatie.nl

Personalia

Recent heeft Bauder BV zich versterkt met de komst van Inessa Elemans en Kevin Nuijten.

Inessa Elemans volgt de opleiding Online Marketing & Sales aan de Hoge school van Arnhem en Nijmegen en zal in eerste instantie sales en marketing onder­steunen.

Kevin Nuijten is de eerste Technisch adviseur bij Bauder BV en zal binnen Nederland en België actief zijn. Na een gedegen inwerkperiode ondersteund door Bauder GmbH gaat Kevin de mensen binnen Bauder BV trainen en naar een hoger niveau brengen. Daarnaast zal hij de technische opleidingen voor onze klanten en relaties gaan verzorgen.

Guardian / SFS / Gesipa

Drie nieuwe werknemers op sleutelposities voor Guardian/SFS/Gesipa.

Erik De Jaeger kwam eind 2021 in dienst als Key Account manager Benelux voor Gesipa dat de Belgisch-Luxemburgse markt vanuit Helmond bedient.

Op 3 januari startte Geert van der Velden als Business development manager. Zijn focus wordt bepaald door de koers van het bedrijf waarin duurzaamheid, circulariteit en losmaakbaarheid kernbegrippen zijn. “Ik kijk ernaar uit om samen met onze partners te bouwen aan een circulaire toekomst, dankzij onze losmaakbare bevestigingssystemen.”

Per 1 december is Marjan Stoop marketing manager Benelux voor SFS en Guardian. Met 10 jaar werkervaring in de sector koos zij er bewust voor om, na een uitstapje van 2 jaar in een andere branche, terug te keren naar de bouwsector. “Dat moest wel een bedrijf zijn met aandacht voor MVO, duurzaamheid en milieu. Ik was dan ook aangenaam verrast dat er o.a. druk gewerkt wordt aan het verkrijgen van de 14001 certificering.”

Gr8 Roofs en Klomp sluiten aan bij Coninko

Met ingang van januari 2022 hebben GR8 Roofs uit Eindhoven en Klomp uit Amsterdam zich aangesloten bij Coninko. Beide bedrijven kiezen daarmee voor het outsourcen van de inkoop en voor actieve kennisdeling. Op het gebied van digitalisering profiteren zij bovendien van de koppeling van het artikelbestand van Coninko met Gilde en Syntess. Mark Hooijberg, directeur Coninko: “In ons artikelbestand staan alle actuele prijzen van onze leverancier partners. In je calculatie heb je als Coninko partner dus de juiste prijs, juiste besteleenheden. Dat bespaart tijd en geeft zekerheid”. Voor de toekomst heeft Coninko duidelijke ambities. Mark Hooijberg: “Onze ambitie is de komende tijd een duidelijke processtap te maken. We willen een volwaardige partner zijn door inzichten en stuurinformatie te bieden en door een echte verbinder te zijn tussen producent en verwerker. Ook willen we groeien, schaalgrootte bereiken om als Coninko kwalitatieve, digitale stappen te maken. Wij heten Gr8 Roofs en Klomp van harte welkom.”

Splitsing Böcker Nederland

Door de groei van Böcker Nederland BV (liften, kranen en toebehoren) heeft het bedrijf besloten zich per 1 januari 2022 te splitsen in twee separate ondernemingen. Het huidige Böcker Nederland BV zal zich als handelsonderneming blijven toeleggen op de verkoop/inkoop van nieuwe en gebruikte liften en kranen en de verkoop van toebehoren. Het nieuw opgerichte Böcker Rental & Service CV zal zich toeleggen op de verhuur van personen-goederenliften en hefsteigers, alsmede het onderhoud en reparatie van ladder/verhuisliften, kranen, hoogwerkers en kanalenliften en de verkoop van onderdelen.

Recticel Insulation verhuisd

Recticel Insulation Nederland is vanaf 3 januari te vinden in ondernemerscentrum De Schalm aan de Wanraaij 4 te Andelst. Het team van Recticel Insulation deelt de acht kantoorruimtes op de eerste verdieping van het kantoor met de medewerkers van Recticel Engineered Foams. De verhuizing is het gevolg van de overname door de Portugese Aquinos Group van Recticel Bedding dat eerder een pand in Kesteren deelde met Recticel Insulation en Recticel Engineered Foams. Ergonomische stoelen, in hoogte verstelbare bureaus, lekkere koffie en een gezond binnenklimaat zorgen in de nieuwe huisvesting voor “Feel Good Inside”.

Brenda Swinkels Greenfluencer 2021

2.500 mensen brachten hun stem uit op de shortlist voor de verkiezing Greenfluencer 2021 en uit de telling kwam op 21 januari Brenda Swinkels als winnaar tevoorschijn. Swinkels, van Van den Berk Boomkwekerijen, heeft de titel mede te danken aan haar bijdragen aan het vergroenen van steden en gebouwen (o.a. de Eindhovense Trudo Toren en Utrechtse Wonder Woods) en aan het delen van kennis en praktijkervaringen met de rest van de sector middels webinars en presentaties. Een visie die initiatief­nemer NWST zeer ondersteunt. Runners up waren Bas Reinds van Domo Sports Grass en Ronald Loch, boomspecialist van de gemeente Rotterdam.

Van Venrooy genomineerd voor Circular Awards

Van Venrooy Dakbedekking is met haar Circulaire Daken genomineerd voor de Circular Awards 2022, categorie Business Large. Van Venrooy Dakbedekking heeft meerdere methodes ontwikkeld om de daken zo circulair en duurzaam mogelijk te maken. “En deze passen we inmiddels als beleid ook standaard toe”, aldus Sandra van Venrooy, Commercieel Manager Duurzame Daken. De Circular Awards zijn prijzen voor de meest impactvolle circulaire projecten en organi­saties en worden georganiseerd door Het ­Versnellingshuis Nederland Circulair en mogelijk gemaakt door het mini­sterie van Infrastructuur en Waterstaat. De winnaars in de vier categorieën (Business Large, Business Small, Public en Circular Heroes (personen)) worden na een pitch op 25 januari van drie finalisten bekend gemaakt op 7 februari.