Zoeken

Roofs 2022-04-63 Nieuwslijn special Groene daken

Arnhem gekozen als bijvriendelijkste gemeente 2022

Op vrijdag 11 maart, de eerste dag van NLdoet, is Arnhem benoemd tot Meest Bijvriendelijke gemeente van Nederland. Volgens de jury van Nederland Zoemt doet Arnhem samen met bewoners en lokale groene initiatieven hard zijn best om Arnhem een veilige thuishaven te maken voor wilde bijen. In de stad zijn bijvoorbeeld steeds meer geveltuinen, groene bermen en velden te vinden, met meer voedsel voor de bij. Dat is nodig, want van de 358 wilde bijensoorten in Nederland is de helft bedreigd. De gemeente krijgt een insectenhotel, bloembollen, bijvriendelijke planten en ecologisch advies cadeau.

Onderconstructie balkon- en terrasvloer

TerraMaxx® RS-S is een stabiele aluminium onderconstructie voor het leggen van balkon- en terrasvloeren. Dankzij de intelligente schroefverbindingstechniek hoeft er niet voorgeboord te worden. Het systeem kan op gebonden en ongebonden ondergronden onder bijna alle weersomstandigheden worden gebruikt. Door het lage gewicht en de geringe opbouwhoogte is het bijzonder geschikt voor renovaties.

Floriade Expo 2022

Op 13 april zal Koning Willem Alexander de Floriade Expo 2022 openen die de dag erna voor het publiek zal worden ont­sloten. De zevende editie van deze wereldtuinbouwtentoonstelling vindt plaats in Almere en duurt tot en met 9 oktober.
De basis van het Floriade-park is het Arboretum, een plantenbibliotheek naar ontwerp van landschapsarchitect Winy Maas, waar bezoekers letterlijk doorheen lopen. In de grote kas, The Green House, zien bezoekers wat bloemen, planten, groenten en fruit betekenen voor consument en samenleving. Zo wordt onder andere het telen van gewassen getoond met toepassingen van innovaties, zoals drones, robots, verticale tuinbouw en sensoren. In het paviljoen ‘The Voice of Urban Nature’ laten Amsterdam en Almere zien hoe zij samen met ­inwoners bouwen aan de groene stad van de toekomst. Binnen het thema ‘Growing Green Cities’ tonen meer dan 400 nationale en internationale deelnemers hun nieuwste groene uitvindingen, oplossingen en toepassingen, van hypermoderne zonnedakpannen tot verbazingwekkende verti­cale geveltuinen. www.floriade.com

Vlonderschroef

De Dynaplus® vlonderschroef is verbeterd. Door de toevoeging van een extra stukje schroefdraad net onder de schroefkop wordt de vlonderplank nóg beter vastgehouden. Een ander voordeel is dat de schroef zich minder snel uit het hout
omhoog laat werken wanneer de houten planken beginnen te ’werken‘. De gecoate vlonderschroef is verder onveranderd gebleven, dus supersterk van gehard staal, buigzaam tot wel 90 graden en voorzien van een geïntegreerde smeermiddel in de AR-coating. Met het nieuwe Dynaplus® vlonderboortje is een exacte contravorm van de vlonderschroef te maken voor een superstrak eindresultaat.