Zoeken

Roofs 2022-06-27 Samenwerking BDA Dak- en Gevelopleidingen en Vakwijs Opleidingen

bedrijfsnieuws

Met ingang van 21 Juni 2022 verzorgt BDA Dak- en Gevelopleidingen de opleiding tot Eerste monteur zonnestroominstallaties onder het dak (VP) ook vanuit Groningen. In samenwerking met Vakwijs Opleidingen heeft BDA Opleidingen hier de beschikking over een theorie- en praktijkruimte.

In deze driedaagse cursus “Praktijktraining Installeren van zonnestroomsystemen tot in de meterkast” wordt geleerd hoe een zonnestroominstallatie op een veilige manier onder het dak geïnstalleerd moet worden tot in de meterkast, dus tot en met het mogelijk aanpassen en uitbreiden van de verdeelinrichting tot 3x25 Ampère.

Vaardigheden gericht op het verrichten van de juiste metingen, het voorbereiden van de DC- en AC-bekabeling, het monteren van de omvormer, het aansluiten op de meterkast en het uiteindelijk in bedrijfstellen van de ­installatie worden geoefend. Aan de hand van checklijsten wordt gecontroleerd of de installatie goed is aangelegd en goed functioneert. De onderliggende regelgeving van de NEN 1010 en NEN 3140 wordt tijdens de training behandeld.

Deze cursus is met name bedoeld voor monteurs van installatiebedrijven en uitvoerende medewerkers van dakaannemers. De cursus kan afgerond worden met het InstallQ-examen Aansluiten PV-installaties op de meterkast. Voor dit examen dient de cursist zich apart in te schrijven.

Het examen bestaat uit twee delen: een theorie-examen en een praktijkexamen. Wie voor beide examendelen slaagt, ontvangt het InstallQ-certificaat voor deze vakdiscipline. Beide examens worden op één dag bij BDA Opleidingen in Gorinchem georganiseerd en vergen in totaal één dagdeel. De kandidaat hoort direct na beide examens of hij/zij geslaagd is.

De cursusdata voor de Praktijktraining Installeren van zonne­stroomsystemen tot in de meterkast in Groningen zijn:

  • 21, 22 en 23 juni 2022 (examen op 06 juli 2022 in Gorinchem)
  • 26, 27 en 28 september 2022 (examen op 29 september of 05 december 2022 in Gorinchem)
  • 8, 9 en 10 november 2022 (examen op 05 december 2022 in Gorinchem)

Voor meer informatie zie: https://www.bdaopleidingen.eu/opleidingen/cursussen-zonne-energie/praktijktraining-installeren-van-zonnestroomsystemen-tot-in-de-meterkast.