Zoeken

Roofs 2022-06-63 Het gebruiksdak: van inspiratie tot realisatie

Webinar

Ongebruikte platte daken zijn een doorn in het oog van architecten en dakenexperts. Dat moet anders, vinden zij. De rode draad in het webinar ‘Het gebruiksdak: van inspiratie tot realisatie’ is dan ook: benut het platte dak en doe het goed. Dit webinar vindt plaats op 20 juni. Gastspreker in de live-uitzending – verzorgd door TotaalDakConcept en Eisma Bouwwebinar – is Arjen Ketting van het wereldvermaarde architectenbureau MVRDV.

Steden verdichten, terwijl de behoefte aan (groene) buitenruimte groeit. Toch tellen Nederlandse binnensteden vele vierkante kilometers aan ongebruikte buitenruimte die nogal eens over het hoofd wordt gezien: platte daken. Juist platte daken kunnen voorzien in die gewenste en noodzakelijke behoefte aan ruimte voor parkeren, sporten, spelen en recreëren.

Een gebruiksdak creëren vergt echter een doordacht ontwerp en voorbereiding. Namens architectenbureau MVRDV neemt gastpreker en architect Arjen Ketting de webinarkijker hier in mee. Hij belicht de mogelijkheden, functies en technische vereisten van het gebruiksdak. Dit doet hij aan de hand van voorbeelden van prestigieuze projecten met gebruiksdaken uit het portfolio van MVRDV.

Deze gebruiksdaken zouden niet bestaan als er niet al in een vroeg stadium was nagedacht over het gebruiksdoel ervan. Elk doel stelt immers andere eisen aan de dakcon­structie. Voor verdere verdieping van de technische aspecten schuift een panel van experts aan vanuit Zoontjens, BMI/Icopal en Foamglas. Onder gespreksleiding van presentator Esther Wienese, bekend als de DakenDiva, gaan zij in op de opbouw, waterdichting en isolatie van het gebruiksdak. Een tweede panel van specialisten van AGS Products, Eurofast en Roval Aluminium brengt tot slot de afwerking van een gebruiksdak onder de aandacht.

Het (gratis te volgen) webinar is te zien op maandag 20 juni om 12.30 uur en duurt tot 13.30 uur. Aanmelden kan via eisma-media-groep.webinargeek.com/het-gebruiksdak-van-inspiratie-tot-realisatie. Kijkers maken kans op een exemplaar van de Dakencatalogus van MVRDV.

Initiatiefnemer van dit webinar, TotaalDakConcept, streeft ernaar om door middel van samenwerking met relevante partijen uit de bouwkolom kwalitatief hoogwaardige en innovatieve dakconstructies te bieden.