Zoeken

Roofs 2022-06-84 Skypool Embassy Gardens Londen

Internationale daken

Op de tiende verdieping van de Embassy Gardens in het zuidwesten van Londen heeft van HAL Architects in samenwerking met Arup Associates een bijzonder zwembad ontworpen: een skypool. Een doorzichtig blok van 25 meter lang gevuld met water verbindt twee appartementsgebouwen op 35 meter hoogte. Het is de eerste zwembadbrug ter wereld.

Het totale project omvat drie gebouwen die met elkaar verbonden zijn. De meest bijzondere verbinding ligt op de tiende verdieping, waarbij twee exclusieve, luxe dakterrassen met elkaar verbonden worden door de zwembadbrug. Het ontwerp en de bouw van de brug is van het awardwinnende bedrijf Eckersly O’Callaghan.

De inmiddels wereldberoemde Sky Pool met de mooiste dakterrassen van London zijn exclusief voor de inwoners van Embassy Gardens en hun gasten. Naast de skypool is er tevens een rooftopbar en een spa. Vanaf de daken heb je ongestoord uitzicht op de bekende Houses of Parliament en de London Eye.

Om de exclusieve dakterrassen aan te leggen, is gekozen voor keramische tegels, helemaal passend bij de luxueuze uitstraling. De aanleg ervan is een samenwerking tussen Atlas Concorde (tegels), Zoontjens (daksystemen) en In-Ex Landscapes (uitvoering). Er is gekozen voor keramische tegels in het formaat 90 × 45 cm, aangelegd in halfsteens verband. Om de terrassen goed aan te leggen, leverde Zoontjens hiervoor de verstelbare tegeldragers in combinatie met de fixplate lock 3-vaks. Daarmee zijn de terrassen verzekerd van een stabiel en strak loopoppervlak.

Voor wie zwemmen toch een brug te ver is, kan ook te voet de oversteek gemaakt worden over de loopbrug. Ook deze is voorzien van het Dreen®Ceramica systeem. In totaal telt het geheel bijna 500 vierkante meter.