Zoeken

Roofs 2022-06-92 Nieuwslijn

Agenda

9 juni, GLASDAG 2022 Kennisintensief programma geheel gewijd aan het toepassen van glas in architectuur en bouw.
AFAS Experience Center, Leusden. Van 10.00 – 17.30. www.glasinbeeld.nl

10 - 12 juni, Huis & Energie.
Grote landelijke consumentenbeurs voor duurzame energie en duurzaam wonen. Brabanthallen te ‘s-Hertogenbosch. Van 10.00 – 17.00 uur. www.huisenergie.nl

14 – 16 juni, PROVADA
De grootste vast- goedbeurs in Nederland waar ontwikkelaars, beleggers, consultants, retailers, financiers, woningcorporaties, eindgebruikers en gemeenten elkaar treffen. Amsterdam RAI, van 10.00 – 17.00 uur. www.provada.nl.

16 juni 2022 Seminar Het Levende Gebouw.
Ontbijtsessie waarin groene conceptontwikkelaar Kim van der Leest en Tessa Duste (Moss Amsterdam) vertellen hoe je een gebouw integraal kunt vergroenen.  Na afloop een rondleiding door het ‘levend’ duurzaam kantoorgebouw door Bert van Helvoirt. Van Helvoirt Groenprojecten, Oisterwijksebaan 8A, Berkel-Enschot. Van 08.00 tot 11.00 uur. www.vanhelvoirtgroenprojecten.nl

29 juni – 1 juli, Vabotech (Vakbeurs Bouw & Techniek), een nieuw vakevenement waar techniek centraal staat.
Onderwerpen o.a. : gereedschap, kleding, automotive, bouwmaterieel, bouwmaterialen, installatietechniek, digitalisering en industrialisering. Amsterdam RAI, van 9.00 – 17.00 uur. www.vabotech.nl

5 – 8 juli, DACH + HOLZ International.
Grootse ontmoetingsplaats voor dakwerkers, timmerlieden en loodgieters. Messe Köln, van 9.00 – 18.00 uur. www.dach-holz.com

Personalia

Carlisle Construction Materials

Oude liefde roest niet zeggen ze. Na een succesvolle periode van 2017-2020 en een korte uitstap is Ted Smit begin mei weer terug op ‘het oude nest’ in de functie van Accountmanager Roof, Noordwest Nederland bij Carlisle Construction Materials BV.

Hans Linders versterkt bij Carlisle Construction Materials per 1 mei het team als Project Advisor voorschrijvende markt. Hans heeft al meer dan twintig jaar een actieve rol richting belangrijke stakeholders als architecten, opdrachtgevers en voorschrijvende instanties. Binnen Carlisle Construction Materials zal hij dit team gaan versterken met zijn ervaring en onze activiteiten verder uitbouwen.

VELUX

Sinds maart is Tom Vandamme gestart als Senior Salesmanager BeLux bij VELUX Commercial. Tom weet waar hij het voor doet: “Daglicht heeft men nooit teveel en daarom kan men met de gemakkelijke installatie van VELUX Modulaire Lichtstraten het dak upgraden. Met de integratie van glas in het dak wordt niet enkel ruimtegevoel gecreëerd met een zenitale inval van daglicht en frisse lucht. Er wordt tegelijk in comfort, welzijn en gezondheid geïnvesteerd. Al dit met het oog op goede energieprestaties.”

Triflex

Maurice Iseger is de nieuwe Rayon Manager Wegen en Infra in het Triflex-team. In deze functie zal hij in nauwe samenwerking met Hans Huijink de markt van wegmarkeringen, civiele projecten, waterschappen en industrie verder gaan uitbouwen en onderhouden. Maurice is 44 jaar, heeft in Leiden gestudeerd en woont nu in Gorinchem. Na een loopbaan in de horeca is hij gekomen in de (dak)bedekkingen en heeft een specialisme ontwikkeld voor waterdichting, onderhoud van bruggen, wegen en kunstwerken. “Ik kijk uit naar mijn persoonlijk ontwikkeling op het gebied van wegen en infra en naar het versterken van de positie van Triflex in de markt. Dit uiteraard in nauwe samenwerking met de vele specialisten die Triflex rijk is.”

Verkoelen Dak- & Geveltechniek sluit aan bij Coninko

Nadat eerder dit jaar GR8 Roofs en Klomp zich aansloten bij Coninko, is ook Verkoelen Dak- & Geveltechniek uit Beegden (L) toegetreden tot de inkooporganisatie. Verkoelen Dak- & Geveltechniek realiseert zowel platte als hellende daken, maar ook pv-installaties. De solaractiviteiten worden uitgevoerd via het zusterbedrijf Green Power Nederland. “We bestaan sinds 1968 en hebben meerdere specialisaties. Onze opdrachtgevers zijn heel divers, we doen zowel nieuwbouw als renovatie, voor aannemers, corporaties, maar ook voor particulieren”, aldus Lillian Verkoelen, directeur eigenaar bij Verkoelen Dak- & Geveltechniek. Mark Hooijberg, directeur Coninko: “Kwalitatieve dakdekkersbedrijven zoals Verkoelen Dak- & Geveltechniek die zowel platte daken als hellende daken verzorgen, passen helemaal in onze focus en groeiambitie. Net als we dat met de andere Coninko-klanten doen, zijn we echt bezig met onze ‘ Samen succesvol’ strategie, met elkaar en met onze leveranciers.”

Zonnepanelen op grotere daken verplicht

Het kabinet heeft besloten,dat vanaf 2025 op daken van nieuwe gebouwen zonnepanelen verplicht worden gelegd. De verplichting moet gaan gelden voor alle nieuwe gebouwen (behalve woningen) met een dak dat groter is dan 250 m2. Mogelijk gaat dit vanaf 2025 ook gelden voor daken van nieuwe woningen en voor kleinere daken van bedrijven. De Europese Commissie heeft eenzelfde aanbeveling gedaan in een groot plan van aanpak voor de EU om snel onafhankelijk te worden van Russisch gas. Het kabinet erkent dat zonnepanelen recentelijk aanzienlijk duurder zijn geworden, maar volgens minister Rob Jetten zijn ze nog steeds zeer “kostenefficiënt”. Bij bestaande gebouwen ligt dit wat complexer, omdat hier sprake is van een bestaand eigendom. Onder allerlei voorwaarden wil de minister het vanaf 2024 makkelijker maken voor gemeenten om zonnepanelen in bestaande bedrijfsgebouwen te verplichten. Verder wil het kabinet stimuleren dat daken die nu niet geschikt zijn voor zonnepanelen dat alsnog worden. Het denkt daarbij aan het vergoeden van de meerkosten voor aanpassingen aan het dak of de meerkosten voor het gebruiken van lichtgewicht panelen. Zo’n 60 procent van de grote daken lijkt nu ‘draagkrachtproblemen’ te hebben, maar het grootste deel daarvan kan met relatief kleine investeringen alsnog geschikt worden gemaakt. Zie het artikel ‘Zonnepanelen op logistiek vastgoed’ op pagina 50 in deze editie.

Ventus wint VSK Award 2022

In de categorie Installateurszaken ging de VSK Award naar de geïsoleerde dakdoorvoer Ventus. De jury kende Ubbink de Award toe, omdat er bij de geïsoleerde dakdoorvoer ‘goed is gekeken naar de praktische struikelblokken en waarmee de monteur echt tegemoet wordt getreden’. De universele dakdoorvoer voor aan- en afvoer van ventilatielucht garandeert een maximale luchtdoorstroming waardoor de ventilatiebox efficiënter werkt en het geluidsniveau van het ventilatiesysteem wordt gereduceerd. Daarnaast garandeert de Ventus een luchtdichte aansluiting tussen installatie- en bouwcomponenten. En de Ventus is een plezier om mee te werken. Traditioneel wordt de dakdoorvoer van het ventilatiesysteem schuin door het (hellende) dak aangebracht. Zo’n ellipsvormige doorvoer is lastiger af te tekenen en te zagen en leidt tot een grotere dakdoorbreking die het lastiger maakt een kwalitatief goede luchtdichte aansluiting te realiseren. Dat de traploze afstelling ervoor zorgt dat de afvoer altijd recht op het dak staat én ventilatieleidingen aan de binnenzijde direct langs het dakbeschot geplaatst kunnen worden, is een extra bonus.