Zoeken

Roofs 2022-07-60 Met de keuringsapp het dak op

Special veilig & Gezond Werken

De afgelopen jaren komt steeds meer onder de aandacht dat het keuren van valbeveiliging en persoonlijke beschermingsmiddelen veel tijd kost. In veel gevallen gaat een keurder met pen en papier het dak op om een inspectie uit te voeren. Dat kan in de digitale wereld van vandaag beter. Kedge heeft samen met bedrijven die veel keuringen uitvoeren de handen ineengeslagen. Samen hebben zij de hiView keuringsapp ontwikkeld. Deze app biedt ondersteuning voor het keuren van alle permanente valbeveiligingssystemen, persoonlijke beschermingsmiddelen, ladders en trappen. Na veel testen wordt de app al door verschillende soorten bedrijven gebruikt: van dakdekkers tot fabrikanten van PBM.

De keuringsapp is op ieder mobiel apparaat beschikbaar. Zo is de app op het dak voor iedereen gemakkelijk bij de hand. HiView maakt het mogelijk om eenvoudig een foto te uploaden en toe te voegen aan de inspectie. Zo ben je niet afhankelijk van papierwerk en is het keuringsrapport direct te downloaden. Verder zijn alle gegevens gemakkelijk te bereiken, doordat ze in de Cloud zijn opgeslagen. Daarmee zorgt de app ervoor dat dit proces sneller en eenvoudiger gaat.

Inspecteren wanneer jij tijd hebt

Het kan gebeuren dat je een inspectie uit wilt voeren maar simpelweg geen tijd hebt. Het is in zo’n situatie prettig dat een inspectie gemakkelijk is uit te besteden. Door middel van de app is eenvoudig een koppeling te maken met de uitvoerende inspecteur. Zo heb je de keus zelf te inspecteren of het in een drukke periode juist uit te besteden. Verder kun je in de app de frequentie van een inspectie instellen en bijvoorbeeld bepalen of het een eenmalige of terugkerende inspectie is. Daardoor blijf je flexibel in je afspraken met klanten. Bijkomend voordeel is dat de gebruiker de app naar gebruik achteraf betaalt. Dus geen kosten voor iets wat je niet gebruikt.

Alle informatie over een gebouw en de dakvlakken

Door op een gebouw te klikken krijgt de gebruiker meer gerichte informatie. In dit deel van de app staat een toegangsinstructie en met afbeeldingen wordt belangrijke informatie zichtbaar. Denk hierbij aan het meenemen van een ladder of speciale eisen zoals een helmplicht. In dit onderdeel zijn ook alle rapportages terug te vinden. Deze rapportages bevatten afbeeldingen en een onderbouwing van de gemaakte keuzes tijdens de keuring. Dit automatisch gegenereerde rapport is zowel in een uitgebreide als een samenvattende versie te downloaden.

Toekomstige keuringen

De app biedt voor keuringsbedrijven een goed overzicht van alle details van de keuringen, ook van alle toekomstige keuringen. Op persoonsniveau is onder andere bij te houden welke PBM er nog gekeurd gaan worden en aan wie deze toebehoren. Wanneer er een keuring plaats moet vinden, ontvang je automatisch een melding. Verder bevat de app vragenlijsten van verschillende fabrikanten, zodat tijdens de inspectie op de juiste punten wordt gelet.