Zoeken

Roofs 2022-07-63 Veilig en efficiënt naar, op en van het dak

Special Veilig en Gezond Werken

Om veilig en hoogwaardig dakwerk professioneel uit te kunnen voeren zijn gereedschappen, veiligheidsproducten en materieel onmisbaar. Vlutters Tools & Safety by SOPREMA levert een compleet assortiment om veilig te kunnen werken op het dak. En ook om er veilig op en af te komen.

De technisch specialisten van Vlutters Tools & Safety by SOPREMA hebben alle kennis en kunde in huis om het materieel en de gereedschappen te keuren en zo nodig te repareren. Dat staat garant voor een lange levensduur. Hieronder enkele mooie voorbeelden uit het assortiment.

Soprasafe

Onderhoud aan daken en installaties is onvermijdelijk. Zeker bij een dak in een gebied met veel bomen zal geregeld het dak betreden moeten worden. Met Soprasafe valbeveiliging is veilig inrichten voor onderhoudswerkzaamheden geen enkel probleem. Ook op een dak vol met zonnepane­len, installatie-­units en met verschillende hoogtes. De ankerpunten van Soprasafe zijn er in verschillende hoogtes, waardoor de anker­palen volgens de juiste richt­lijnen geplaatst kunnen worden.

AMAK 28

Afgelopen maand is de kleinste aanhangerkraan uit het assortiment, de AMAK 28, ingezet in Rotterdam. In opdracht van SKL Steigerbouw & Events is de kraan op het dak gehesen van de Fenixloods II op Katendrecht waar deze werd ingezet voor het plaatsen van een werkvloer. Er is gekozen voor deze kraan vanwege zijn compacte formaat en lage gewicht (2.800 kg). Met een haakhoogte van 25,5 m kan deze kleine krachtpatser op 18,5 m reikwijdte nog 250 kg pakken. De AMAK 28 kan in een handomdraai worden verplaatst door de wielaandrijving en hydraulische afstempeling.

AMAK 230 kraan

Douma dakservice uit Arnhem heeft zijn vierde AMAK kraan ontvangen van Vlutters Tools & Safety by SOPREMA. In dit geval de krachtpatser AMAK 230, een 52 meter aluminium
hijskraan die functioneert zonder stikstofuitstoot. Dit bijzon­dere feit trok de aandacht voor de sector duurzaam bouwen; bij het Oorlogsmuseum heeft RTL opnames gemaakt om de bijzondere eigenschappen van deze AMAK alumi­nium autokraan in de spotlight te zetten.

Voor wie niet wil kopen, zijn er zeer uitgebreide huurmogelijkheden