Zoeken

Roofs 2022-10-28 Beursberichten Daken & Zaken 2022 (deel2)

(vervolg van deel 1)

Claerhout Aluminium

Reeds 40 jaar staat Claerhout Aluminium nv bekend om de kwalitatieve oplossingen uit aluminium, en dan met name de innovatieve dakrandsystemen, die snel, eenvoudig en circulair monteerbaar zijn. Tijdens Daken & Zaken kunnen bezoekers kennismaken met de dakrandsystemen Clips&Go 2.0 en Iconik. Beide systemen laten het toe om snel en gemakkelijk een plat dak af te werken met een kunststof membraan. Tijdens de ontwikkeling van Iconik kwam het idee op om dit systeem te voorzien van een geïntegreerde ledverlichting, de Iconik Light. Dit elegante en unieke dakrandsysteem met gevelsfeerverlichting is volledig op maat leverbaar. Iconik Light is het neusje van de zalm en wint steeds meer aan populariteit bij architecten die het toepassen op villa’s, commerciële gebouwen en poolhouses. Tevens presenteren wij op de beurs Roofing Clips, een clipssysteem voor bitumendakbedekking dat u in staat stelt om een plat dak circulair af te werken met bitumen. Bij dit systeem kunnen het basisprofiel en de sierlijst los van elkaar uitzetten terwijl de dakbedekking niet doorboord wordt.

Stand 119

Eurofast: Ondersteuning in elke stap in het mechanische bevestigingsproces

Hoewel slechts een relatief klein onderdeel van de totale constructie, zijn mechanische bevestigingsmiddelen van groot belang voor de algehele kwaliteit, duurzaamheid en veiligheid van een plat daksysteem of een dak- en wandsysteem. Daarbij is elk bevestigingsproject uniek, met zijn eigen behoeften aan producten en diensten.
Bij Eurofast zijn we ons hier zeer van bewust. Door het uitvoeren van verschillende voorbereidende diensten, waaronder windlastberekeningen en uitrekproeven, geven wij advies op maat, met ondersteuning bij het vinden van de beste bevestigingsoplossing voor jouw specifieke project. Zodat jij uiteindelijk een kwalitatief hoogstaand mechanisch bevestigde gebouwschil op kan leveren. Ook wanneer je tijdens het werk tegen problemen aanloopt of vragen hebt over de juiste verwerking, zijn wij er om te helpen. Bij alles wat we doen, is ons belangrijkste doel is om jouw werkvoortgang te garanderen. Wil je meer weten over de uitdagingen van een duurzaam bevestigde gebouwschil en de beves­tigingsmiddelen en technische ondersteuning en diensten die wij jou hiervoor bieden? Bezoek onze stand.

Stand 173

BMI ICOPAL: In alle jaargetijden dakbanen verwerken zonder open vuur

De Universal Perfect Fix van BMI Icopal is een speciale hechtingsplaat die het mogelijk maakt om Icopal Universal dakbanen zonder open vuur ook onder winterse omstandigheden te verwerken. De panelen zijn hiervoor voorzien van een speciale coating. Met hete lucht wordt de Icopal Universal dakbaan op het Perfect Fix paneel gelast. Hierdoor ontstaan, ook op koude en natte ondergronden, sterke waterdichte aansluitingen. De Universal Perfect Fix panelen zijn verkrijgbaar als fixatieprofiel om Icopal Universal dakbanen duurzaam in dakranden aan te brengen. Detailoplossingen zoals bij dakranden, dakovergangen en opstandstroken zijn eenvoudig uitvoerbaar door gebruik te maken van voorgevormde profielen. Waar maatwerk nodig is kunnen hele platen van 2 x 1 meter worden gebruikt die door het dakdekkersbedrijf in de juiste vorm worden gezet. Universal Perfect Fix wordt mechanisch met behulp van schroeven op de ondergrond bevestigd. Vervolgens wordt de Icopal Universal dakbaan met hete lucht op het Perfect Fix paneel gelast. Bezoek de BMI Icopal stand op de beurs Daken & Zaken voor meer informatie en een productdemonstratie.

Stand 130,131

Wienerberger: Voor ieder dak een passende oplossing

Op weg naar een circulaire economie in 2050 zet Wienerberger in op duurzaam en circulair bouwen. Samen met de markt, opdrachtgevers en partners zoeken we continu naar nieuwe toepassingen om onze (toekomstige) leef­omgeving vorm te geven. We investeren in nieuwe producten en systemen om het grondstofverbruik terug te dringen, om grondstoffen te hergebruiken en om de levensduur van materialen te verlengen. Zo hebben we naast onze duurzame keramische dakpannen, een circulaire platdakbedekking en een duurzaam zonnedaksysteem in ons dakassortiment.

Leadax Roov
Met Leadax Roov ben je klaar voor de toekomst. Deze nieuwe circulaire platdakbedekking is gemaakt met PVB-folie, een reststroom uit veiligheidsglas zonder duurzame bestemming. Aan het eind van de levensduur is Leadax Roov uitstekend recyclebaar. Deze oplossing heeft daardoor een aanzienlijk lagere milieu-footprint dan vergelijkbare platdakbedekkingen. Bovendien is het makkelijk verwerkbaar met de bijbehorende accessoires en tools.

Wevolt Energiedak
Zonne-energie is een logische keuze voor iedereen die bewust wil ontwerpen, bouwen, verwerken en wonen. Duurzaamheid gaat daarbij goed samen met esthetiek, als je kiest voor Wevolt Energiedak zonnepanelen of zonnedakpannen. Combineer het beste van twee werelden: een mooi dak én de voordelen van zonne-energie.

Bezoek onze stand (142) op de beurs Daken & Zaken voor een Leadax Roov en Wevolt Energiedak demo.

Stand 142

Vlutters: Tools, safety en Topview Software

Dakwerk komt altijd met flinke uitdagingen; hoe krijg je de materialen het dak op en af? Heb je wel de juiste gereedschappen? En hoe kun je veilig en snel je werk doen? Gelukkig kun je voor al die vragen terugvallen op Vlutters Tools & Safety. In de praktijk blijkt snelheid de boventoon te voeren. Dit thema snelheid hebben we terug laten komen in onze stand samen met Soprema. Want meer veiligheid betekent minder ongevallen, minder schades, een betere werksfeer en een hogere efficiency.
Vlutters laat u tijdens Daken & Zaken kennis maken met de projectinrichting via Topview Software waarmee wij met één druk op de knop uw project op veiligheid kunnen inrichten.

Stand 111

Nedzink: Together shaping the future with sustainable beauty

Al 130 jaar produceert NedZink kwalitatieve zinkproducten van het hoogste niveau die wereldwijd worden toegepast in grote en kleine projecten. In de hypermoderne fabriek in Budel-Dorplein wordt op een duurzame wijze titaanzink geproduceerd voor toepas­singen in gevelbekleding, dakbedekking, dakgoten en hemelwaterafvoersystemen.
Benieuwd naar de verschillende duurzame NedZink producten? Breng ons dan op 3 november een bezoek tijdens Daken & Zaken. U vindt ons op stand nr. 103. Daken & Zaken is dé plek waar opdrachtgevers, leveranciers en verwerkers binnen de dakenbranche elkaar ontmoeten. Wij presenteren het geprepatineerde NedZink NOVA, NedZink NEO en NedZink NOIR maar ook de geprepatineerde versies met kleurnuance NedZink NUANCE komen aan bod. We zien jullie graag in Gorinchem!

Stand 103

Sika Belgium: Geavanceerde dakmembranen

50 jaar na de introductie is Sarnafil® uitgegroeid tot het belangrijkste merk in de dak-afdichtingsindustrie wereldwijd. Het beschermt uw gebouw en uw investering. Sika bereikte de top, maar daar hield het niet op. We daagden onszelf uit om de volgende generatie dakafdichtingsmembranen te ontwikkelen: Sarnafil® AT. Met deze geavanceerde technologie verleggen we opnieuw de grenzen op het gebied van dakafdichtingsmembranen. Sarnafil® AT is een elastomeer gemodificeerd FPO-membraan voor daktoepassingen. De technologie combineert de voordelen van FPO en elastomeermembranen (als hybride). Dat betekent dat de Sarnafil® AT uitstekend en gemakkelijk te lassen is, veilig en gemakkelijk te verwerken is (geen oplosmiddelen), een hoge hagelbestendigheid heeft en goed toepasbaar is bij lage temperaturen. Sika Belgium stelt u graag het Sarnafil® AT membraan voor op Daken & Zaken.

Stand 147

Skytech Isolatie

Skytech Isoaltie presenteert op Daken & Zaken 2022 onder meer de Skytech Pro XL. Skytech Pro XL is een duurzame, brandwerende folie van slechts 10 mm dik en heeft een hoge isolatiewaarde. Door het water- en luchtdichte spinvliesfolie, dat tevens damp-open is, kan Skytech Pro XL prima gebruikt worden in combinatie met andere isolaties.
Skytech Pro XL is onder andere geschikt als onderdakfolie, voor het na-isoleren van gevels, het isoleren van ventilerende gevels en de isolatie van vloeren met zandbodem. De folie gaat vergezeld van een fabrieksgarantie van 10 jaar. Wij informeren u graag er over op Daken & Zaken!

Stand 143

Een betere wereld begint… op het dak!

Biodiversiteit verbeteren? Wateroverlast oplossen? Hittestress bestrijden? Sociale cohesie stimuleren? De inrichting van het dak biedt de uitkomst. De mogelijkheden zijn eindeloos en een goede dakinrichting kan grote impact hebben op de leefbaarheid van onze wereld. Maar waterschaarste begint ook voor ons ‘regenland’ een steeds belangrijker agendapunt te worden. Stel je dan eens voor dat je dak is ingericht om iedere regendruppel volledig te benutten. Voor het groeien van je daktuin, het besproeien van de moestuin van de buren en om woningen te koelen of te verwarmen. Gaaf toch? En ZinCo heeft het in huis. Ons ZinCo Meteo Active stemt via de Regenwatermanager de actie af op de informatie van buienradar en overige informatiebronnen op en om het dak. Hierdoor zorgt de slimme regelneef dat het groendak groeit en bloeit, waterschade door overvloed aan water wordt voorkomen en dat afgestemde systemen voldoende water krijgen om te functioneren. Komt dat zien!

Stand 159

Inscio: Dakmanagement op afstand: detecteer lekkages en vervuiling

Eigenaren van vastgoed, maar ook dakdekkers en -fabrikanten willen tijdens de levensduur van daken natuurlijk geen lekkages en schades. Toch kunnen verschillen in temperatuur en vochtigheid of verandering van het dakgebruik al na enkele jaren tot verrassingen leiden. Inscio helpt dakproblemen voorkomen met realtime sensordata en zorgt voor onderhoud op het juiste moment. Door de trend dat daken steeds vaker gebruikt worden als verblijfsruimte (daktuinen), voor de opwekking van energie (pv-panelen) en voor het opvangen en afvoeren van hemelwater (retentiedaken), wordt conditiemonitoring belangrijker. De slimme dakoplossing van Inscio is geschikt voor alle platte daken, omdat alle meetsensoren in het isolatiepakket worden geplaatst. Ze verbruiken heel weinig energie, waardoor alle sensoren zonder onderhoud ruim tien tot vijftien jaar data kunnen verzamelen en versturen. www.inscio.nl

Stand 106

Soprema: Samenwerking op lange termijn

SOPREMA is veel meer dan een producent van hoogkwalitatieve producten voor waterdichting en isolatie. Al meer dan honderdvijftig jaar bouwen we onze expertise uit en stellen we onze kennis ten dienste van al onze klanten. Dankzij een voortdurende focus op business development. R&D, opleiding en de juiste acquisities, is SOPREMA uitgegroeid tot een solide speler met een sterke marktpositie en een betrouwbaar partner voor dakdekkers, aannemers en architecten. Want wij geloven in een sterke samenwerking op lange termijn. Behalve materiaal, bewezen vakmanschap en advies op maat, biedt SOPREMA zijn klanten ook diverse services, zoals de verbeterde webshop. De webshop gaat in oktober live en komt met vele nieuwe functies. Bij elk product is direct de mogelijkheid om technische fiches, DOP, KOMO certificaten, brochures et cetera te downloaden. Klanten kunnen er een groot productassortiment vinden en kunnen 24/7 online een bestelling plaatsen, voor de levering op locatie of afhalen bij een van de Soprema Centers. Op deze manier kunnen we de klant nog sneller bedienen. En dit thema zal terug te vinden zijn bij onze stand op Daken & Zaken.

Stand 112,113

Velux Nederland: Take-backservice

In 2050 wil Nederland een afvalvrije economie hebben die zoveel mogelijk draait op duurzame en hernieuwbare grondstoffen, en waarin producten en grondstoffen worden hergebruikt. Wij van VELUX Nederland willen bijdragen aan dit doel en hebben daarom de take-backservice geïntroduceerd, waarbij we onze afgedankte dakramen inzamelen, ontmantelen en het herwonnen materiaal verkopen aan klanten die dit materiaal kunnen hergebruiken in nieuwe producten. Is jouw bedrijf ook aan het onderzoeken hoe het kan bijdragen aan een afvalvrije toekomst? Het verhogen van het percentage gerecycled materiaal in jouw producten is een goed begin!
Ben je geïnteresseerd in ons teruggewonnen hout of wil je meer weten over onze take-backservice? Op donderdag 3 november praten we graag met je over de mogelijkheden op de Daken & Zaken beurs in Gorinchem!

Stand 145

VisscherHolland: Using today’s waste to prevent global waste forever

Leadax zet gerecycled plastic (r-PVB) uit gebruikt veiligheidsglas en autoruiten in als grondstof voor haar producten. Op deze manier werkt Leadax naar een wereld met minder afval. Van dit plastic afval is alleen al in Europa 1,5 miljard kilogram beschikbaar, dat ieder jaar met hetzelfde gewicht toeneemt. Ter vergelijking: dit is het gewicht van 150 Eiffeltorens. Dit afval werd voorheen verbrand of gedumpt. Aan het einde van de levensduur van onze producten worden ze gerecycled en wordt de grondstof wederom ingezet voor nieuwe producten. Oftewel: Leadax sluit de cirkel.
Leadax is een koploper als het gaat om circulair bouwen. In 2017 bracht Leadax zijn eerste product op de markt: Leadax Original. Dit is ’s werelds meest duurzame loodvervanger, die gemaakt van gerecycled PVB en volledig circulair is. Daarmee is het een duurzame vervanger van lood als waterkerend materiaal in de bouw. Leadax’ awards onderschrijven het nut en de noodzaak van het circulaire concept. Zo won het Wapenveldse bedrijf de Nederlandse Innovatie Award in 2019, en de ING Circulair Ondernemersprijs. In 2021 werden twee nieuwe producten geïntroduceerd, gemaakt van hetzelfde gerecyclede plastic PVB-afval: Leadax Roov, de revolutionaire duurzame dakbedekking, en Leadax Easy, de zelfklevende loodvervanger die specifiek ontwikkeld is voor dakkapel en raamkozijn.

Stand 127

FOAMGLAS® COMPACTDAK: Veilige, langdurige oplossingen voor actief gebruikte daken

Platte daken zijn veel méér dan alleen een waterdichte afsluiting van het onderliggende gebouw. Zowel bestaande als nieuwe platte daken worden geactiveerd met diverse nuttige functies. Als daktuinen of dakparken absorberen ze C02, stimuleren ze de biodiversiteit, verminderen ze het stedelijk hitte-eilandeffect en zullen ze op een natuurlijke manier bijkomend isoleren. Groendaken geven gebouwen een architecturale meerwaarde, bieden ruimte voor spel en recreatie, en vergemakkelijken het waterbeheer. Waterretentiedaken gaan nog een stap verder. Ze bufferen het water dat valt bij hevige regenval en helpen zo regenoverlast in dichtbebouwde gebieden te voorkomen. Bij lange periodes van droogte fungeren ze als spaarbekkens. Moderne waterretentiedaken maken het zelfs mogelijk om het opgevangen hemelwater opnieuw te gebruiken voor bijvoorbeeld het doorspoelen van toiletten. Daken kunnen ook een prima ruimte zijn voor sport- en vrijetijdsactiviteiten of om er te parkeren. Met de hoge energieprijzen worden platte daken vaker ingezet voor het opwekken van groene stroom met zonnepanelen en windturbines.
Op Daken & Zaken laten wij u graag kennismaken met onze isolatie-oplossingen en -toepassingen voor actief gebruikte daken. Ons sales team kijkt alvast uit naar uw bezoek.

Stand 105

IKO pakt uit

Bezoek IKO op de beurs Daken & Zaken (standnr. 162) en maak kennis met IKO atelia circulaire daksystemen, IKO summa – dé dakbaan voor elk seizoen – en het IKO Design Center, de ultieme digitale ontwerptool voor uw daksysteem. De IKO atelia daksystemen zijn volledig circulaire daksystemen. Na hun gebruiksperiode zijn deze volledig demonteerbaar en herbruikbaar. De vrijgekomen bitumen materialen worden terug­genomen en ingezet als (secundaire) grondstof voor nieuwe IKO waterdichtingsproducten. (https://atelia.iko.com). IKO summa is een nieuwe bitumen dakbaan die ervoor zorgt dat jij als vakman een uiterst kwalitatief eindresultaat op kan leveren. Het harde werken wordt beloond met een strak eindresultaat, ongeacht het seizoen. (https://nl.iko.com/iko-summa). Met het IKO Design Center configureert u snel en gemakkelijk de juiste dakopbouw voor uw platte daken. Ontdek het op onze stand of probeer het alvast zelf via https://nl.iko.com/iko-design-center.

Stand 162

Yuneec: De Drone vergroot uw wereld

De inspectie van het dak, zonder er te hoeven zijn. Het inmeten van het werk, de drone zorgt voor alle relevante informatie. Uitgerust met de juiste camera’s en op basis van een goed vlieg-plan brengt u in korte tijd een dak in kaart en kunt u op basis van de verzamelde gegevens rapporteren. Maar natuurlijk is de drone er ook om uw werk spectaculair in beeld te brengen. Bewegende beelden van een vogelvlucht over het door uw vakmensen vervaardigde werk. Laat u uitgebreid informeren op Daken & Zaken door de experts van Yuneec Experience Center Nederland. Advies, drones en toebehoren, opleiding en inspirerende cases. De investering in een goede opleiding en gedegen materiaal is niet alleen een verrijking voor uw bedrijf. Het kan zomaar zijn dat uw opdrachtgevers, klanten en collega bedrijven om uw diensten vragen. Yuneec helpt u daarmee wellicht ook op weg naar een verbreding van uw diensten. Maak kennis met de spannende dronewereld en de primeur, de nieuwste Yuneec drone H850 RTK! Yuneec staat open voor dealers. yuneecexperiencecenternederland.nl

Stand 138

Delta Plus

Delta Plus is een internationale producent en ontwikkelaar van persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM). De missie van Delta Plus is om de mensen veilig te kunnen laten werken. Ons pakket bestaat uit een hoofdbescherming, handbescherming, kleding, voetbescherming en valbeveiliging. Zo kunnen we de werkman/werkvrouw van top tot teen aankleden. Door onze expertise en investeringen in onze R&D-afdeling blijven we continue aan het innoveren en doorontwikkelen van onze producten naar wens en behoefte van de gebruikers.Vandaag de dag bestaat Delta Plus ruim 40 jaar en door de 30 marketunits zijn we actief in ruim 140 landen.

Stand 138

RHEINZINK PRISMO brengt kleur in ieder ontwerp

Nieuw in het RHEINZINK assortiment: RHEINZINK PRISMO. Met zes op de natuur geïnspireerde kleuren biedt PRISMO vele ontwerp-opties. De unieke eigenschappen van RHEINZINK, zoals de flexibiliteit, levensduur en het natuurlijke uiterlijk blijven ook bij PRISMO behouden. PRISMO is de nieuwe kleurrijke productlijn van RHEINZINK die kleur brengt in ieder ontwerp! Als basismateriaal voor PRISMO wordt RHEINZINK GRANUM skygrey gebruikt. Skygrey heeft een mat oppervlak met een duidelijke walsstructuur. Hierop is een semi-transparante kleurcoating aangebracht.
Deze coating geeft een uniek kleureffect en laat tegelijkertijd de onderliggende zinkstructuur zien. RHEINZINK PRISMO is verkrijgbaar in zes kleurtinten: gold, brown, red, green, blue en black. (RHEINZINK-PRISMO blue en black zijn leverbaar met een minimale afname van 5000 kg.) Het materiaal is toepasbaar als dak- en gevelbekleding (fels, roeven of losanges) maar ook als dakrand, dakkapel, boeideel en omkadering van kozijnen. www.rheinzink.nl

Stand 171

Daksafe

Werken op daken is tegenwoordig aan heel wat veiligheidsnormen, wetgeving en arbo-eisen gebonden. Daar weten we bij Daksafe alles van. Daarom leveren wij uitsluitend gecertificeerde valbeveiligingssystemen en goedgekeurde producten voor dakveiligheid. Maar we doen meer. Want als een ware totaalpartner in dakbeveiliging voorzien we u vooraf altijd van het juiste advies en staan we na oplevering met een eigen serviceteam paraat bij onderhoud, keuring en inspectie. Standaard of maatwerk, zeker Daksafe. Op Daken & Zaken praten we u graag bij en zullen we tevens onze nieuwe kooi- en gevelladder met de naam ‘Holland Ladders’ promoten; de nadruk zal daar liggen op de ladderconfigurator via de website.

Stand 102

WECAL: Uitbreiding productrange dakbanen

WECAL adviseert en levert al bijna 30 jaar dakbedekkingssystemen en introduceert samen met Polyglass® nieuwe producten voor de groeiende vraag naar lichtgewicht dakbanen voor multifunctioneel dakgebruik (PV-modules, daktuin, Cool Roofs met zonrecflectie etc). Deze producten kunnen universeel ingezet worden in zowel mechanisch bevestigde als geballaste daken. Een trend die oorspronkelijk ontwikkeld is voor de Duitse markt waar (tijdelijke) mechanisch bevestiging van dak­banen in combinatie met dakbegroening in de regelgeving is vastgelegd en die nu ook voor de Nederlandse markt beschikbaar komen.

WECAL introduceert de volgende dakbanen:
• De nieuwe Mapeplan® Plus recyclebare duurzaam milieuvriendelijke PVC-P kunststof dakbanen; deze zijn voorzien van een EPD Milieuverklaring en hebben als witte uitvoering een SRI 105.
• De nieuwe Mapeplan® TI recyclebare duurzaam milieuvriendelijke TPO kunststof dakbanen zijn voorzien van een EPD Milieuverklaring, hebben standaard een witte uitvoering een SRI 102 en zijn FM Approved.
Daarnaast toont WECAL op de beurs de toepassing van de door Polyglass® ontwikkelde en gepatenteerde ADESO® zelfklevende bitumen dakbanen met praktijk­demonstraties. Deze zelfklevende dakbanen zijn samen met een aantal speciale onderlagen opgenomen in de bekende WECAL Menukaarten die nu per type dakbe­dekking (APP/SBS/APAO) doorontwikkeld worden.

Stand 167,168

Roval Aluminium: nummer één aluminium dakranden

Roval Aluminium is marktleider in de productie en levering van aluminium dakranden voor woningbouw en utiliteitsbouw en voor nieuwbouw- en renovatieprojecten. Het assortiment bestaat uit de standaarddaktrimmen en uit architectonische dakranden.
Als marktleider moeten je producten niet alleen van superieure kwaliteit zijn, maar ook je serviceapparaat. En je moet meer te bieden hebben dan een ander. Zo hebben we de keuze uit duizenden varianten aluminium dakranden. Alle modellen zijn leverbaar in vrijwel alle Ral-kleuren gemoffeld, brute of geanodiseerd. Hierdoor zijn er oneindig veel variaties mogelijk en is er voor elk bouwproject een aluminium dakrand die perfect past bij het ontwerp. Ervaar zelf wat het is om zaken te doen met een markt­leider, zoals Roval Aluminium: alleskunner op het gebied van alu­minium dakranden.Als totaalleverancier levert Roval Aluminium de aluminium dakranden desgewenst inclusief boorgaten, bevestigingsmiddelen, hoekstukken en verbindingsplaatjes. Extra bewerkingen op de bouwplaats of shoppen elders voor bijvoorbeeld bevestigingsmiddelen of hoekstukken hoeft niet meer. Dat is niet alleen makkelijk, het is ook nog eens tijd- en geldbesparend. Behalve in aluminium dakranden is Roval ook gespecialiseerd in aluminium muurafdekkappen, die steeds vaker worden gebruikt als dakrandafwerking. www.roval.eu.

Stand 172

Guardian: ASTL variabele afschotbevestiger

Ben je bezig met een isolatieplan op afschot op een beton dak? Maak je gebruik van verschillende lengtematen dakbevestiging om het verschil in isolatiedikte te overbruggen? Je hebt meerdere lengtes van de betonslagpluggen nodig, moet verschillende producten en hoeveelheden inkopen én aan het eind van het project heb je overschot. Daarnaast is het zoeken naar de juiste bevestiger enorm tijdrovend. Herken je dit probleem? Guardian biedt de meest efficiënte oplossing: de ASTL variabele afschotbevestiger. Hiermee kun je met slechts één bevestiger, een hoogteverschil tot 11 centimeter overbruggen. Deze bevestiger verstelt zichzelf automatisch. Het enige dat je moet doen is voorboren met onze speciale HB-CON boor mét stopper; vervolgens kun je de ASTL tule-schroefcombinatie bevestigen. Al meer dan tien jaar zeer succesvol toegepast in Europa.

Stand 129

Oudemaas

Oudemaas is een flexibel en klantgericht familiebedrijf gevestigd in Hendrik-Ido-Ambacht. Als groothandel voor bouw en industrie houden wij ons dagelijks bezig met innovatie en verbeteringen. Ons leveringsprogramma is onderverdeeld in vier productgroepen:
• Bevestigingssystemen
• Gereedschappen & equipment
• Persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM)
• Facility & reinigingsproducten
Een belangrijk aspect bij Oudemaas is de levering van totaaloplossingen. Wij bieden producten aan van hoge kwaliteit (A-merken) en met onze specialistische kennis, expertise en ondersteuning vanuit onze fabrikanten begeleiden wij u graag naar de slimste oplossing voor uw projecten. Goede samenwerkingsverbanden en korte lijnen zetten deze kansen om in successen. Op Daken & Zaken praten we u graag bij over ons leveringsprogramma.

Stand 180

De nieuwe generatie PIR-isolatie

Producent InSus BV uit Duiven lanceert een nieuwe generatie PIR-isolatie. Onder het Insu-label wordt duurzame spouw-, vloer- en platdakisolatie op de markt gebracht. In de gloednieuwe fabriek van maar liefst 30.000 m2 worden oude PU-sandwichpanelen gerecycled en nieuwe isolatieplaten gemaakt. Dus twee fabrieken onder één dak, heel efficiënt.
Na het recyclingproces worden vrijkomende stoffen zoveel mogelijk direct verwerkt tot nieuwe isolatieplaten. Indien nodig gaat het niet bruikbare materiaal terug naar de oorspronkelijke leveranciers of wordt ingezet voor andere toepassingen. Het unieke gesloten recyclingsysteem zorgt ervoor dat ook de drijfgassen worden afgevangen. Schadelijke drijfgassen uit het verleden worden geneutraliseerd zodat deze geen bedreiging meer vormen voor het milieu. De nieuwe isolatieplatenlijn heeft een capaciteit van 9.000.000 m2, waarmee InSus de ambitie heeft om met duurzame spouw- en platdakisolatie de markt blijvend te veranderen. Samen op weg naar circulair. Maak kennis met InSus op Daken & Zaken.

Stand 116

BWZ Holland

De laatste maanden ging het vrijwel elke dag over de stijgende energieprijzen en de noodzaak om te verduurzamen. Wij, als BZW Holland, hebben hét isolatiemateriaal als het over naisoleren en/of renoveren gaat. Bijkomende voordelen zijn het behoud van originele details en het voorkomen van vele uren timmerwerk. Kortom, dunne isolerende folies met een hoog isolerend rendement waarbij weinig ruimte nodig is om het toe te passen én het verkrijgen van subsidie mogelijk is!
Neem een kijkje bij onze stand en laat u verrassen over de mogelijkheden die het gebruik van isolerende folies u biedt! Advies op maat en bij interesse is bezoek op locatie mogelijk!

Stand 120

Ìmsorb

Ccf-nl is bekend van de potten en emmers Imsorb. Deze worden door de dakdekkers en installateurs veel gebruikt. Naast deze twee verpakkingen hebben we ook een serie zakken die zijn in te zetten op plaatsen waar het water niet kan worden opgevangen en op plaatsen waar men lekkage heeft en wil opvangen.
Sinds 2022 zijn we een samenwerking gestart waardoor we dealer zijn van stroomaccu’s. Stroom is tegenwoordig duur en als je via zonnepanelen opgewekte stroom kunt opslaan, is die weer te gebruiken als het uitkomt. Bedrijven moeten soms in het weekend de PV-installatie uitzetten, dat is niet meer nodig met accu’s. Deze kunnen we leveren in een capaciteit vanaf 2 kWh en zijn modulair uit te bouwen tot 1 mWh. Voor op het werk leveren we sets die mobiel zijn en die stroom (230V en ook 380V) kunnen leveren op plaatsen waar geen stroompunt beschikbaar is. We zien u graag op de beurs! www.ccfnlgroenestroomaccu.nl.

Stand 141

Een duurzame toekomst begint vandaag, met investeren in kwaliteit op iedere laag.

Quality Roofing Systems is ambassadeur en specialist in duurzame kunststof daksystemen van uitzonderlijke kwaliteit in alle lagen. Zie ons als verbinder. Op het punt waar de beste producenten en verwerkers elkaar vinden. We verbinden een onderlaag van kwaliteit met een toplaag van geselecteerde partners. Samen voor één duurzame oplossing. Zo leveren we duurzame premium kunststof daksystemen. We adviseren en ondersteunen proactief én preventief voor onder andere woningbouw, warenhuizen, scholen, zorginstellingen, VvE’s en industriecomplexen.
Op donderdag 3 november vindt de tweede editie plaats van de Daken & Zaken beurs. Wij zijn hier aanwezig om kennis te delen over onze producten, met in het bijzonder het dak concept met Rhepanol. Neem daarom een kijkje bij onze stand en laat u informeren over de beste en meest duurzame keuzes op het gebied van dakmaterialen.

Stand 108

Etanco

Als Europese fabrikant levert Etanco bevestigingssystemen en toebehoren voor de waterdichtheid in verschillende sectoren van de bouw, zoals dak- en gevelbekleding, dakbedekking, veiligheid, façade, isolatie, houtbouw en meer. Op Daken & Zaken ligt onze focus op de bevestigingsmaterialen en veiligheidsvoorzieningen voor het platte dak. Met 101 verschillende ETA-keurmerken beschikt Etanco over een enorm uitgebreid assor­timent van verschillende bevestigingsmaterialen voor het platte dak. Door de steeds hogere isolatienormen en de daarbijhorende dikkere isolatiepaketten kunnen wij steeds langere bevestigingssystemen aanbieden. Het valbeveiligingsassortiment van Etanco omvat systemen voor permanente collectieve valbeveiliging op het dak met een hekwerk/dakrandbeveiliging. Deze kunnen zelfdragend, verankerd en neerklapbaar geleverd worden. Etanco beschikt ook over een volledig assortiment voor een veilige toegang tot het dak, met kooiladders en gevelladders, en een veilige circulatie op het dak met brugtrappen, looppaden, koepel- en lichtstraatbeveiliging. Ontdek ons uitgebreide programma en de meerwaarde van een totaalleverancier.

Stand 155

Nophadrain: gebruik de ruimte!

Al meer dan twintig jaar geeft Nophadrain invulling aan haar filosofie ’gebruik de ruimte’ met de ontwikkeling en productie van slimme systemen voor het inrichten van gebruiks­daken. Daarbij vervullen we een belangrijke rol bij de advisering en zijn we nauw betrokken bij de uitvoering. Nophadrain ontwikkelt en produceert systemen die vegetatie en beloop- en berijdbare verhardingen op daken en parkeerkelders mogelijk maken. In onze slimme drainagesystemen voegen we de verschillende functielagen in de opbouw van een gebruiksdak samen tot één product. En bent u ook al bekend met slimme combinatie van waterretentie en waterbuffering van Nophadrain? We vertellen u graag meer over hoe u met het toevoegen van een extra waterbuffer de waterhuishouding op een intensief of extensief groendak naar een hoger niveau tilt, en hoe het de kleine waterkringlopen versterkt. Op donderdag 3 november 2022 vindt u ons op de vakbeurs Daken & Zaken. Zien we u daar?

Stand 158

Recticel: effectief en duurzaam geïsoleerde daken

Een toekomst met goed geïsoleerde gebouwen en energieverlies zoveel mogelijk beperken is ons doel. Effectief en duurzaam isoleren zorgen dat energie niet verloren gaat en CO2-uitstoot wordt verminderd. Met dakisolatie zijn veel voordelente behalen! Het kiezen van het juiste isolatiemateriaal is daarbij essentieel. Een van de toppers op het platte dak isEurothane® Silver. Deze universele thermische isolatieplaat is tevens verkrijgbaar in afschot. Standaard FM Approved en KOMO-gecertificeerd om met diverse dakbedekkingssystemen te combineren. Of maak kennis met Deck-VQ®,een beschermde vacuümisolatie plaat (de enige op de markt). Een echte probleemoplosser als de ruimte om te isoleren beperkt is. Deze plaat heeft bij een dikte van 45 mm een RD-waarde van 5m²K/W. Recticel Insulation levert isolatieoplossingen aan bouwprofessionals voor nieuwbouw- en renovatieprojecten. Wat wij belangrijk vinden? Het leveren van een betrouwbaar partnerschap en de juiste expertise aan de bouwsector. We ontzorgen onze opdrachtgevers en realiseren de beste oplossing voor elk isolatievraagstuk. Onze isolatie experts geven advies, bieden technische ondersteuning, verzorgen berekeningen, afschotplannen, bestekteksten en leginstructies. www.recticelinsulation.nl.

Stand 136

Breed scala aan zinkproducten

Volgens EN988 standaard geproduceerd, zorgt El Zinc® titaanzink voor een lange levensduur, een prachtige uitstraling en een hoogwaardige oplossing voor nieuwe bouwontwikkelingen. Het bedrijf beschikt over het KOMO-certificaat voor haar platte producten en beschikt met haar team van experts over alle gewenste vakkennis om u bij uw projecten van dienst te zijn. In onze Nederlandse voorraad treft u naast de traditionele zinken rollen en platen (El Zinc® Natural), een breed scala van geprepatineerd
architectonisch zink verkrijgbaar in 8 gekleurde afwerkingen:
• El Zinc Rainbow® rood, blauw, groen, zwart, goud en bruin,
• El Zinc Graphite®: donkere grijstint
• El Zinc Slate®: pre gepatineerd mat grijs
Asturiana de Laminados S.A. werd opgericht in 2006 onder de merknaam El Zinc® en is snel uitgegroeid tot een van ’s werelds toonaan­gevende fabrikanten van gewalst zink voor architecturale metalen bekleding. El Zinc® helpt ontwerpers tot de verwerkers aan alle informatie en begeleiding om hoogwaardige gevels en daken te kunnen realiseren. Zoals bijvoorbeeld de strakke lijnen van het door Jaap Stobbe Architecten ontworpen woningbouwproject dat een elZinc Graphite felsnaaddak met zonnepanelen combineert. Gerealiseerd door ver­werker Zink en Zetten Noord.

Stand 120

Retentiedaken van Optigrün

Optigrün, marktleider op het gebied dakbegroeiing en daktuinsystemen zal ook dit jaar weer aanwezig zijn op Daken & Zaken. Doel van de deelname is om kennis over te dragen aan de dakenbranche, met name het hoe en waarom van retentiedaken en welke rol de dakdekker hierin kan hebben op het gebied van een kwalitatief hoogstaande dakbedekkingsconstructie. Retentiedaken nemen een grote vlucht in de bouw vanwege vergunningen en verankering in beleid. Niet elke dakdekker is bekend met de eisen en voorwaarden aan dakbedekking, met details en aansluitingen wanneer de afwerking van het dak een retentiedak is met bijvoorbeeld een intensieve daktuin daarop. Tijdens Daken & Zaken laten we de verschillende opbouwen zien, maar ook de do’s and don’ts van dergelijke daken.

Stand 104

Bezoek Leister op Daken & Zaken 2022!

Wij hebben alles voor het perfect lassen van platte en licht hellende daken.
www.leister.nl
www.leister.shop

Stand 132