Zoeken

Roofs 2022-11-102 Nieuwslijn

Agenda

3 november, DAKEN & ZAKEN 2022, Gratis relatiebeurs voor de platte en hellende dakenbranche die vorig jaar een zeer succesvolle start kende.
Evenementenhal Gorinchem ‘Next Level’, Van 10.00 – 18.00 uur, www.dakenenzaken.nl

16 november 2022, Congres Toekomst van de Warmtepomp, Dutch New Energy Research presenteert de nieuwste editie van het Nationaal Warmtepomp Trendrapport, met daarin de belangrijkste kerncijfers van de markt én uitgebreide analyses van de potentie van de warmtepomp door heel Nederland.
Louwman Museum, Den Haag, Van 10.30 – 17.30 uur., www.congreswarmtepomp.nl

23 november, Uitreiking Dutch Daylight Award 2022
Zeven projecten zijn genomineerd voor de award, maar welke projecten mogen zich kronen tot winnaar van de Dutch Daylight Award 2022? U kunt de uitreiking bijwonen in het Co Creation Centre van The Green Village (TU Delft), Van 15.00 – 19.00 uur, www.dutchdaylight.nl

6 – 10 februari 2023, Bouwbeurs, Het evenement voor vakprofessionals uit de bouwsector met honderden stands, kennissessies, kennistheaters en het gezelligste en grootste bouwcafé van Nederland.
Jaarbeurs Utrecht, Van 9.30 – 17.30 uur, www.bouwbeurslive.nl

24 maart 2023, Feestavond Dak van het Jaar 2022, Jaarlijks hoogtepunt voor de dakenbranche met diner, optredens en de bekendmaking van de Daken van het Jaar 2022.
Evenementencentrum Hart van Holland, Nijkerk, Vanaf 17.30 uur,  www.dakvanhetjaar.nl.

Nieuwe (gratis) BIM-vergelijker

Het Nationaal BIM Platform, BIM-adviesbureau BBBDC en BIM-expert Jerôme de Vreede hebben een nieuwe gratis BIM-vergelijkingstool geintroduceerd: BIM-Q. Met deze tool vergelijken bedrijven in de bouw en infra de features van BIM-cloudplatforms van softwareleveran­ciers in Nederland. BIM-Q wil bedrijven, overheden en organisaties in de bouw, vastgoed en infra helpen bij het maken van de juiste keuze voor een BIM-cloudplatform. BIM-Q is het antwoord op de groeiende vraag van bedrijven, overheden en organisaties naar meer informatie over het toenemende aantal BIM-cloudplatforms. BIM-Q bestaat uit meerdere onderdelen: de vergelijkingstool en een overzicht van leveranciers en BIM-cloudplatforms. Dit overzicht bevat onder andere specificaties, nieuws, onderzoek en vergelijkingen. De vergelijkingstool is bedoeld voor bouwbedrijven, architecten, vastgoed­eigenaren, overheden en projectontwikkelaars en is gratis te gebruiken. Gebruikers met een gratis profiel op Het Nationaal BIM Platform kunnen hun resultaten ook opslaan zodat ze de resultaten op een later moment weer kunnen inzien.

Ultradunne vacuümisolatie voor platte daken en terrassen

Recticel Insulation heeft met de Deck-VQ de oplossing in huis voor het eenvoudig thermische isolatie aan­brengen op plaatsen met weinig ruimte. Deck-VQ combineert ultrahoge thermische prestaties met een dikte van niet meer dan 60 mm. Met een lambda­waarde van 0,006 W/mK in de kern – de beste prestatie op de markt – biedt het paneel een extreem hoge isolatiewaarde op lange termijn met behoud van de bestaande dakopbouw, waardoor dure aanpassingen worden vermeden. Recticel Insulation biedt legplannen op maat voor een eenvoudige montage. www.recticelinsulation.com/nl/deck-vq

Zinkunie neemt VenturaHolland over: samen naar een hoger niveau!

VenturaHolland uit ’s-Hertogenbosch is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een succesvolle groothandel op het gebied van dakmaterialen en is al jaren een dealer van Zinkunie. De overname door Zinkunie is daardoor een mooie volgende stap. “VenturaHolland heeft een uitstekende locatie in ’s-Hertogenbosch en beschikt over een geweldig team”, aldus Eric Jan Rutten, CEO van Zinkunie. “De groothandel levert oplossingen voor zowel hellende als platte daken. Ze hebben een bewezen succesformule, geweldige service en een grote groep trouwe klanten. De markt voor dak- en gevelmaterialen blijft sterk groeien. Met de sterke positie van beide bedrijven zijn we optimaal gepositioneerd om een bijdrage te leveren aan de toekomst van het dak. Beide bedrijven vullen elkaar goed aan qua assortiment, service, maar ook qua cultuur en kennen beide een echte servicementaliteit. Het is belangrijk om het unieke karakter van VenturaHolland te behouden voor de klanten en het personeel. VenturaHolland zal daarom met haar eigen formule en onder haar eigen naam worden voortgezet.” De organisatie zal onder leiding van de huidige directeur en medeoprichter Antoine van Pinxteren blijven opereren.

Beschadigde solarkabels snel repareren

Solarkabels hebben een minimale levensduur van 30 jaar, maar in de loop van tijd kunnen de kabels beschadigen. Bij schade is het altijd de beste oplossing om de kabel in zijn geheel te vervangen, maar dit is een tijdrovende én kostbare klus. Repareren kan ook. RoofSupport GelConnect is de oplossing voor het efficiënt repareren van beschadigde solarkabels. Met de GelConnect is eenvoudig en snel alleen het beschadigde gedeelte te vervangen, in plaats van de complete kabel. Hierdoor is de kabel hersteld zonder verlies van de belangrijke eigenschappen, zoals waterdichtheid en UV-bestendigheid. GelConnect is te gebruiken voor kabels van 6 tot 50 mm². www.conduct.nl

Nieuwe Rc rekentool ISSO online

Sinds kort is de nieuwe Rc Rekentool van ISSO online beschikbaar. Deze tool maakt het nog makkelijker om de Rc-waardes van vloeren, gevels en daken te berekenen. Vooraf ingestelde, maar naar de situatie aan te passen templates zijn gebaseerd op de meest toegepaste constructie-opbouwen. De tool maakt het ook mogelijk om zonder templates een eigen constructieopbouw te definiëren. De Rc Rekentool biedt gebruikers de mogelijkheid om verschillende waarden te berekenen, zoals Rsi, RT, ΔUfa en Uc. De nieuwe tool is te vinden via ISSO Calculations, dat onderdeel is van ISSO Open. Op dit platform hebben abonnees tevens toegang tot verschillende kennisproducten, rekenbladen en nog vele andere rekentools. Isso.nl.

Isolerend Jack

De koude maanden staan weer voor de deur, tijd voor warm­houdende kleding. Het 1100 AllroundWork 37.5® winterjack, een product van Hultafors Group Netherlands, is speciaal ontworpen om je warm te houden en je dagelijkse prestaties te verbeteren. Dit jack is zeer duurzaam, zit als gegoten en is waterafstotend. Verkrijgbaar bij vele winkels en webshops voor werkkleding.