Zoeken

Roofs 2022-12-12 Groots genieten op dé dakenbeurs van Nederland

beurs

Voor bezoekers en standhouders van DAKEN & ZAKEN was het op 3 november in de Evenementenhal in Gorinchem een welkom samenzijn. De dakenwereld was er aan toe elkaar te treffen op een eigen evenement. Voor de tweede keer succesvol georganiseerd door Lindeman Events, was er alle ruimte voor een goed gesprek, netwerken en het ontmoeten van klanten onder het genot van goed verzorgde hapjes en drankjes.

Met 85 standhouders en 1.800 bezoekers was DAKEN & ZAKEN na de coronaperiode direct al weer tot de nok toe gevuld en goed bezocht. Het was duidelijk het juiste moment om elkaar weer te treffen. We hebben onze net­werken zeer hard nodig om alle ontwikkelingen in de bouw het hoofd te bieden.

Zo konden de isolatieproducten voor het verbeteren van de energieprestatie op grote belangstelling rekenen. De leveranciers van de bitumen en kunststof dakbanen weten hun producten elke keer weer af te stemmen op de hoge duurzaamheidseisen die de markt stelt. Het traditionele zink staat nog steeds hoog op de lijstjes van architecten naast de andere mogelijkheden. En niet onbelangrijk; de ondersteunende software blijkt onmisbaar in het moderne dakdekkersbedrijf. Neem Gilde Software, als grote ondersteuner voor het MKB. Maar ook de hulpmiddelen in apps die bijvoorbeeld de leveranciers van valbeveiligingsproducten als ABS Safety aan hun klanten kunnen bieden waarmee ze naar de opdrachtgever en voor de wet op kwaliteitsborging de kwaliteit garanderen en de administratie op orde hebben.

Het vernuft van de kabeldoorvoeren en ventilatoren van Anjo, de PP zij-afvoer met noodoverloop van Werova en Trilago zijn net zo belangrijk op deze beurs als de integrale duurzaamheidsplannen van Optigrün en Zinco. Zij kunnen hele gebouwen en zelfs woonwijken of bedrijventerreinen in hun plannen opnemen om energie te besparen en watermanagement toe te passen. En waar het dak moet wijken voor het toelaten van daglicht, hebben diverse partijen tal van innovatieve oplossingen die ook nog eens steeds eenvoudiger en met hoge eisen aan isolatie te realiseren zijn.

Tevreden

Standhouders kijken tevreden terug op de dag. Veel van hen namen graag alweer een optie op de volgende editie. De gespecialiseerde beurs onderscheidt zich positief van beurzen en evenementen die onder een breder thema vallen als ‘renovatie’ of ‘energie’. Hier ontmoet je louter dakgerelateerde productleveranciers, kennisinstituten en productontwikkelaars.

Dakdekkers stelden de demonstraties op prijs. Veel aandacht voor de mannen van Wecal, die met föhn en snijgereedschap het bevestigen van folies in een proefopstelling demonstreerden. De eenvoud van het ladderliftsysteem voor lichte bedrijfswagens op de stand van Rhino Products werd talloze keren gedemonstreerd. Op de stand van familiebedrijf Oudemaas informeerden veel bezoekers naar de mogelijkheden van een valbeschermingsnet dat helemaal past in de totaaloplossingen die het bedrijf biedt. Bescheiden voegde één van de standhouders toe “dat het qua aanloop ook hielp dat de stand langs de rij voor de catering staat.”

Feest

Want de inwendige mens werd door de dag heen ook goed verzorgd. Van hamburgers en soep, tot salades en geroosterde aubergines. Overdag nog weg te spoelen met frisdrank, na de sluiting van de beurs kon het in de afsluitende borrel met meer variatie. Het was weer een groot succes. De organisatie dankt iedereen die het mogelijk heeft gemaakt DAKEN & ZAKEN zo groot te maken als het in 2022 is geweest. We hopen iedereen en nog meer dakliefhebbers te mogen begroeten op de editie van volgend jaar!

(zie de download PDF voor een foto impressie)